Asfaltkung-Mats klar för Sprint-SM, uppladdningen hjälpte inte Silver-VOC:en och snälla Expressen, STCC är inte rally!

Nej inte f-n hjälpte det med mitt ”låghöjdsläger” i Florida inför fjärde deltävlingen i RS-DM, Sjöbo MK:s Köpingesvängen. Redan när klockan ringde 05.00 kände jag mig ”jetlaggad” eller rättare sagt mer som överkörd av en vägtrummla. Asade mig upp, hämtade Stefan och anslöt med resten av mina gasglade klubbkamrater för färd till Köpingebro. Väl där var det väl genomkörningen av de två proven som gick bäst den här heta Nationaldagen. Till skilland från Roland och Martin i ”Black Beuaty” körde vi klockrent på ”reccien”, de däremot var ute och snurrade lite vid en banmarkering i form av en större byggnad.
– Inte alls, vi stannade bara till för att släppa fram en annan ”rekare”, menade Martin med oskyldig min.
När det väl blev race så kändes det som att jag fortfarande befann mig i någon sorts gelebubbla och tiderna var långt, extremt långtifrånn något att vara stolt över. Visserligen innehöll tiderna felbeslut på båda proven men bara beslut, inget ”felaktiktigt utfört”. Roland däremot siktade mot stjärnorna i det här fallet Tyko NilssonBLOGGKÖPINGE4 (bilden)som med sitt psykdrag ”61+” i vindrutan hoppas få övertag mot oss andra. Nu var Roland lite efter, ( ska inte skriva vad han kunde skriva i rutan, men 61 är passerat…) och såg faktiskt lite besviken ut när han pustade ut med en dricka efter första omgångenBLOGGKÖPINGE1 (bilden).
Till omgång två attckerade vi betydligt bättre och förbättrade med 23 respktive 12 sekunder och med detta menade jag att vi på detta viset egentligen var moraliska vinnare. Detta då Roland och Martin också förbättrade, men inte på långa vägar lika mycket.
– Kul för dig, menade Martin.
– Nu blev det inte mer än en minuts skillnad mot oss, hur f-n du än räknar…
Frågade lite försynt om han försökt att vara snäll någon gång.
– Snäll det är ju det jag är, annars hade jag sagt helt andra saker om din körning!
Kul med kamrater, men det är bara att återigen lyfta på hjälmen och gratulera Black Beauty. En dag…

*
BLOGGKÖPINGE2Led med Hässlehoms Rolf Grybb, trea en dryg sekund bak Mats Andersson på första provet. På det andra attackerade Asconaåkaren våldsammt vilket kunnat slutat riktigt illa. Troligen var däcken alltför varma när Grybb på provets snabbaste parti kom allt för långt ut bland betongsuggorna som skulle förhindra att bilarna hamnade i någon sorts betonggrop. Smällan mot höger bakhjul blev våldsam, men hade det turliga med sig att Opeln flög tillbaka ” på torra land” istället för att braka ner i det djupa hålet. Suggor och fälgdelar flög som tennisbollar bortemot fyrtio meter innan den en gång så fina Opeln stannade. För gott, behöver väl inte tilläggas och istället för toppstrid blev det utfärd via arrangörernas hjullastare.BLOGGKÖPINGE3

*
BLOGGKÖPINGE5Mats Anderson vann som väntat men BMW-åkande Mats Lundahl var bara knappt två sekunder efter när man startade omgång två.
– Krökte en fälg nästan direkt, satt sedan bara och lyssnade efter missljud från bakändan, konstaterade Lundahl inte alltför besviket efteråt.
Alla som kör asfalt i Sydsverige vet att bli tvåa efter Asfaltkungen är nämligen att räkna som seger.
Vinnar-Mats hoppar nu över hemmatävlingen i Eslöv om knappt två veckor och sticker på semester. Detta innebär att han är hemma till Sprint-SM i Halmstad i början av juli.
– Ska bli kul att se om man har någonting att hämta, menade Mats som vanligt ödmjukt inför uppgiften.

*
BloggHäggIdag var det Motorsportens Dag i Trelleborg och pålitlige Kristian Lindberg, i Hägg Motorsport skickade en bild från evangemanget som lockade mycket folk enligt Kristian.
– Kul också att få visa upp bilen för folk som bara sett rally på TV ( i bästa fall ). Kommer de inte ut i skogen för att titta på oss, så kommer vi till dem i stället!

*
I början av juli hade eldsjälen Fredrik Dehlin från Hästveda tänkt sig ha sin entusastiska insamlingsdag under mottot ”Vi gasar mot cancern 2013”, men nu har planerna ändrats. Fredrik skriver. ” Jag har beslutat att flytta evenemanget till nästa år då t.ex PG Andersson och Pontus Tidemand inte kan komma och Ramona Karlsson inte gett något svar. Har även fler andra stora förare som inte har hört av sig. Mitt beslut är därför att istället att utveckla i år och göra det hela ännu bättre till 2014. Har även en tanke på att starta en förening som kommer att heta vi gasar mot cancern vilket innebär att jag kan stötta alla cancer former i framtiden med denna förening…”.
Tråkigt så klart och det är bara att hoppas att Fredriks entusiasm smittar av sig i rallyleden så att det hela blir verklighet 2014!

*
På lördag är det dags för en helt ny grej på Ljungbyhed Park. För första gången arrangeras ”POWER NO BULLSHIT RACEDAY”. Arrangören MOM Events har på förhand ingen aning om hur många som kommer, om det blir en bra show eller hur mycket körning som deltagarna får ta del av.
– Det är första gången vi gör det här och vi har ingen aning om det blir bra eller dåligt.
– Klart är att vi kommer föra ett jädrans liv och bjuda på mycket däckrök. Vi kommer premieradeltagare som vet hur man showar för publiken. Bästa shownummer kammar dessutom hem 5000 spänn, säger Kjelle ”POWER” Gustafsson, som är ansiktet utåt för träffen.
På plats finns bland annat Häggenäs Auto, Hörby, som kommer att visa några av sina ballare bilar på plats och företaget Style It, som jobbar med bland annat eftermarknadsprylar och stylingprodukter.
– Vi är definitivt jätteglada över att det finns ett så stort bilintresse i regionen och det ska bli extra kul att delta på något som känns helt nytt och helt annorlunda. Ny terräng ger nya möjligheter, säger Jonas Carlsson från ”Häggenäsarna”.

*
Lite mer ”Florida uppsop” dök upp under den sömnlösa natten till idag. Mina Ford-bitna kompisar tipsade om en kul film på You Tube där NASCAR-stjärnan Jeff Gordon provkör en Chevrolet Camaro hos en inte ont anande bilhandlare. Slå in ” Jeff Gordon Testdrive” så kommer filmen. Självfallet frågade jag hur de kunde titta på en film där en Cheva-handlare hade en stor biroll.
– Inga problem eftersom en Fordkille är inte så ”stupid” att han gått på Gordons fint, en ”Chevyjerk” däremot, han är hur dum som helst…

*
Uppsökte en Home Depot (en monstervariant av Woody, Bauhaus eller XL-Bygg) för att köpa en trädgårdsslang. Killen i kassan vid pass 30+ lyssnade intresserat på min ”skånengelska” och frågade varifrån jag kom. Svarade ”Sweden”, nämnde inte Hörby tänkte att det var nog lite överkurs.
– How nice, min farfar är också därifrån, berättade kassören.
– Maybee not Sweden, men en liten stad utanför Amsterdam. Bor du långt därifrån?
Vad svarar man på det? Förklarade att Holland var ett annat land, men han gav sig inte.
Europe är det väl och då kan det väl inte vara så långt emellan?
Samtidigt hör jag på P4 där man intervjuar statsministern som stolt förklarar vilket stort intresse det finns över hela världen för Sverige och allt som händer här, till detta är jag dock lite skeptisk.
– Men okej Fredrik stick över till Home Depot i Tarpon Springs, här har man en helt annan syn på detta…

*
Till slut läser jag i Expressen/Kvällsposten som gärna och ofta skryter om sin i motorsportkunniga redaktion. Dom skriver med anledning av helgens STCCSolvalla som krockar med något Prinsess-bröllop, ”Därför står prinsen över rallytävlingen”. Själv hoppas jag att Zlatan är kry till kommande handbollslandskamper…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *