Ramona sadlar om till WRC, drygt åttio anmälda till Montepremiären och skeptisk till SBF-hatarna!

Då kom jultomten redan den 21 december till Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson och i säcken låg en WRC-Skoda. Tråkigt nog fick inte paret ihop slantar till en VM-säsong med bilen, men väl till Rally-SM. Bara detta är värt all uppskattning som tänkas kan och mina ögon är detta precis vad som behövs för att lyfta Rally-SM. Två duktiga tjejer i en värstingbil, kan det bli bättre ur marknadsföringssynpunkt, jag tvivlar!
 – Detta känns helt fantastiskt. WRC har jag drömt om att få köra sedan jag var en liten tjej, och nu blir drömmen verklighet,  säger Ramona som har lagt ner ett intensivt arbete på att få ihop satsningen.  
– Har nog knappt förstått att det är sant ännu, jag är så glad att det inte går att beskriva. Detta är den bästa julklappen någonsin!
Ramona fortsätter samarbeta med Mikael Gustafsson i Kil som kommer att ha det tekniska ansvaret för Skodan. Den nya bilen har precis anlänt till rallyverkstaden och sedan ska man köra in sig på värstingen.
 – Vi vet att vi har en riktigt bra bil med bra material och teknisk backup. Det ska bli riktigt spännande att få lära sig den nya bilen, och vi ser verkligen fram emot första testet, konstaterar Ramona belåtet.
Verkar som hon avslutat samarbetet med Höganäs och aviserar att presentera ny huvudsponsor i nästa vecka. Men för oss med mindre plånböcker går det bra att köpa en ”takplats” för 500 spänn vilket Ramona menar är perfekt att ge bort i julklapp…
Det blev åttiofyra bilar till WRC-premiären Monte Carlo Rallyt. Lite kul är att de fyra senaste årens segrare alla finns på plats i Valenca som är startplats. Sebastien Ogier, Miko Hirvonen, Bryan Bouffier och nu senast Sebastien Loeb kommer alla att köra helgen den 17-20 januari. Ogier åker så klart WRC Polo medan de övriga tre förlitar sig på Citroén D3 WRC.
Mer Citroén som nu startar upp en ”konkurrent” till WRC Academy och drar igång Citroén Top Driver med ungefär samma upplägg. Sex tävlingar med bilen som går in i WRC 3 är tänkta och den som vinner får köra WRC 2 2014. Behöver jag tillägga att det blir med en Citroén?
Av allt att döma blir Mattias Ekström kvar hos Audi och DTM. Tänk att det är tretton år sedan Mattias stack till Tyskland, tiden går…
Vet inte om ni såg kommentarerna på gårdagens inlägg att Patrik Flodin bygger en Grupp H 240. Om detta är sant och Patrik verkligen tänker attackera Rally-SM så börjar det faktiskt kännas riktigt spännande. Ramona i en WRC-bil och Patrik i en 240:a är precis vad som behövs för att höja tempen. Själv utnämner jag direkt Ilsbo-Expressen till storfavorit till SM-guld, en sådan förare dessutom i en 240:a kan bara betyda seger!
Var inne och kollade lite på MIV:s Forum och där vädrar nu ”SBF-hatarna” morgonluft efter Marknadsdomstolens utslag. Missförstå mig nu inte, jag tycker också att SBF har mycket konstigheter för sig och att många beslut/regler verkligen kan ifrågasättas. Men jag tror inte för en enda sekund att det kommer att bli ”så mycket bättre” när ”Nisse i svängen och hans kompisar” ska börja arrangera rallytävlingar hemmaomkring. Tvärtom är jag rädd för att detta kommer att ställa till mer skada och oreda än att lyfta motorsporten…

5 svar på “Ramona sadlar om till WRC, drygt åttio anmälda till Montepremiären och skeptisk till SBF-hatarna!

  1. Hej.
   Nu förstår jag inte riktigt? Ramona ska inte köra VM utan SM som där står i texten. Mats Jonsson, Eddie Hörbing och Jocke Grahn t.ex kör ju gamla WRC-bilar varför skulle då inte Ramonas Skoda funka? VM-reglerna gäller inte i SM!
   Kopierat texten? Ja självklart har jag tagit detta från Ramonas pressrelease, hur tror du annars man får nyheter…
   God Jul
   Tommy

    1. Hej.
     OK, lite fel valda ord men jag tror ändå att de flesta förstod vad jag menade, ” att det var synd att man inte fick till en WRC-säsong med en lämplig bil”!
     God Jul
     Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *