Ramona har testat gruset i Mexico, 17 ”Sukkor” i Lima och Audi har bästa låten!

Nu har Ramona och Miriam fått första smaken av det mexikanska gruset inför tredje rundan av WRC-fajten Rally Mexico. Tyvärr började inte Mexikoäventyret problemfritt.
Tanken med dagens test var att testa teamets nya DMACK-däck men de fastnade i tullen och man tvingades istället att låna in däck från Ralliart Italien, något som Ramona var mycket tacksam för
– Ett stort tack till Raliart Italien som kunde låna oss däck. Som tur är kommer våra DMACK-däck fram senare ikväll.
Nu var inte däcken enda problemet inför VM-debuten. Ramona berättar.
– Det har varit lite strul med resan hit med allt från mekaniker som inte kom vidare från Mexiko City till att Miriams overall blev stulen på flygplatsen men vi tar det som ett dåligt genrep inför en bra premiär och nu är vi alla på plats.
Trots de tidiga motgångarna är tjejerna på gott humör och testerna verkar ha gått som förväntat.
– Vi har fått en bra första känsla efter testet för vad vi har att vänta oss och det är som förväntat. Det är skönt att äntligen vara igång och nu har vi gått in i rallymode!
Från Mexico till dalaskogarna är det väldigt långt men nu tar vi klivet till Lima där Suzuki 1300 Rally Cup kör andra deltävlingen. Intresset är på topp och sjutton ”Sukkor” är redan anmälda.
Måste säga att jag är imponerad över Johnny Östmark som tillsammans med lokala arrangörer är så generösa att han sponsrar startavgiften för samtliga cupdeltagare.
– Johnny är en av flera driftiga företagare med hjärta för rally som tycker att Suzuki 1300 RallyCup har en viktig funktion i rally-Sverige och stöder den därför helhjärtat och generöst, skriver cupen i ett pressmeddelande.
På tal om WRC så har Svenska Rallyts vd Glenn Olsson varit i Paris och FIA för att snacka tevesändningar tillsammans med andra WRC-arrangörer. FIA lovade då att en permanent lösning är på gång för resten av säsongen. Lösningen hoppas man även ska gälla för 2013. För Glenn och Bertil är det dock en klen tröst då de tvingades punga ut med i runda tal tre miljoner för att rädda tevekvällarna hemma i soffan från årets Rally Sweden. I dag har man fått in ungefär hälften av summan enligt Nya Wermlands Tidningen, men resten vill Glenn gärna ha från FIA.
– Vi vill ha kompensation från FIA, helt klart och jag kommer inte att ge mig, hälsar Glenn.
Rätt Glenn stå på dig!
Vilken är bästa låten just nu? Ja inte f-n är det Loreens för mig helt onödigt upphaussade Mello-bidrag, fattar inte storheten. Inte heller är det Dannys elektriska overaller, inte ens Ranelid eller Flinck tar hand om första platsen. Istället är det bluesångare Daniel Norgren från Borås som kör över hela gänget så det bara visslar om det. Kör över, massakrerar, förintar välj vad du själv vill och låten är så klart ”Prettiest world”. Va, har du aldrig hört den? Då kan jag avslöja att det är låten som Audi just nu använder i sin tevereklam för Quattron. Har aldrig tidigare hört Norgren men ser framemot att höra mer från Boråshållet. En kollega till mig konstaterade också, vilket jag egentligen inte vill kommentera ” Audi gör bättre reklamfilmer än bilar”. Onödigt elakt tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *