Rallypremiär hos Trelleborgs MK med Stoffe som vinnare, Morgan bäste 2WD-åkare och dödskallemärkt Golf jagar Silver-Voc:en!

Livet består av massor av olika val, allt ifrån till vilken läkare du ska anlita, vem du tycker ska styra Sverige, om du vill käka fil eller yoghurt till frukost. I dag ställdes jag inför ett annat, lite knepigare val.
– Antingen städar vi uterummet eller så får du åka på rally, menade sambon.
Okej, hon ställde kanske inte frågan riktigt så rakt men det var iallafall så jag uppfattade det. Städa uterum när det var gruspremiär på Söderslätt, ett knepigt val…
Som ni förstår blev det rally och det gav en perfekt kick inför morgondagens asfaltrace på Sturup. Ibland tvivlar jag på att ”han där uppe” gillar rally så som han dj-lats med oss i vår, men Trelleborgs MK gillar han definitivt. ”Chefen” skapade i stort sett optimala förutsättningar för Anderslövsrallyt och Lasse Mattsson & Co förvaltade förtroendet väl. Stenhårda vägar, (där vi stod på SS1 blev det till och med svarta gummispår vid bromspunkten) och inte ens de ”sämsta”bitarna blev speciellt uppkörda. Med andra ord ett mycket gott betyg till Trelleborgs MK.

*
Gruspremiären blev annars tämligen odramatisk och den ende som fick ge upp efter ”avåkning” var efteranmälde Rickie Borgström. Strax före mål bjöd han sin tillfällige co-driver Mathias Bengtsson på en skogstur. Tillfällige, Mathias åker väl med Rickie i år? Visst är det så, men det blir lite knepigt när där finns två Mathias Bengtsson i ”Kräbblebodagänget”. Nu var det Hans Johanssons Mathias som tog plats i den blå 240:an.
– Väldigt praktiskt, behöver inte ändra namn på sidorutan, konstaterade någon(?) av Mathiasarna.
Nu var det inget större fel på Rickies bil, en bärarm krokande efter turen ut på kalhygget men tillräckligt för att tävlingen skulle vara över.

*

Segraren hette som tippat Stoffe Nilsson med Marcus Sundh i högerstolen. Marginalen till tvåan och 2WD-vinnaren Morgan Eriksson från Gullabo blev strax över minuten.
– En bra genomkörare och test av bilen inför Kongen som lär bli betydligt tuffare, menade Stoffe.
Själv trodde jag på Max Svensson som bästa ”baghjulstrekker” men klubbkompisen Morgan visade att han blir svår att komma till tals med i år. Bakom flåsade Mats Andersson Max i nacken, bara 0,6 sekunder skilde mellan Volvo och Mats Opel Astra.
– Idag avgörs det om det blir start i SSR, avslöjade Mats före start.
Syftade så klart på att ”Russelheimaren” inte alltid varit så pålitlig ( obs. detta är ett undantag, normalt sett är Opel tyskarnas svar på Subaru, alltså hundra pålitliga…). Men efter fjärde platsen totalt kan vi nog räkna med att få se elektrikern från Eslöv även i SSR.

*
Bäste VOC:are blev så klart Håkan Ståhl före klubbkompisen i Skillingaryd Christopher Zeijlon. Drygt sju sekunder skilde båda 240-åkarna åt.
– Kunde köra lite mer avslappat idag när jag visste att Silver-Voc:en stod hemma i garaget, avslöjande Håkan vid målgången.
Ber dock om överseende, jag kan ha hört lite fel då min småländska inte alltid är på topp…
Även om Håkan var glad var det inget mot min klubbkamrat Johnny Ottosson som vann B-Voc och även tog full pott i DM. Över en tallrik potatissallad med kyckling konstaterade Johnny belåtet.
– Detta satt dj-ligt bra, och då syftade han inte på maten…

*
Kollade två sträckor SS1 och SS5 och båda badade i rena rama Söderhavssolen. Intressant var att se på olika spårval i ”hårnålen” på ettan. Ytterligheterna hette Robin Adolfsson från Växjö som höll extremt ytterspår medan SMK Hörbys Kristoffer Strid höll en väldigt tajt inner (inga problem jag och Kurt A. flyttade tillbaka däcktraven efter dig). Vilket som var bäst, tja Strid kom i mål medan Adolfsson bröt, övrig analys överlåter jag till er med bättre skickade hjärnor…

*
Som ni vet kan man skriva hur mycket som helst om en rallytävling, men jag har en rallybil som precis blivit lastad och nu väntar allt annat jox som ska med till morgondagens Sturupsprint. Det är kaffetermosen som ska plockas fram, köttbullarna till mackorna ska tinas, overallen packas ner, ja ni vet?
Mitt i förberedelserna SMS-ar min tredje ”huvudfiende” i morgon på Sturup (de andra är så klart Black Beauty och Snövit ) Hässleholms Victoria Lindh. Hon skriver: Hej Tommy, är du laddad inför morgondagen? Det är vi…
Jag tror det är våra fräcka ventilhattar ( med dödskallar, förtydligar jag) som gör skillnaden i morgon eller vad säger du?”.
Är det konstigt om jag kommer att ligga sömnlös i natt, att jagas av en dödskalle-märkt Golf är inget John Blund brukar berätta om…

3 svar på “Rallypremiär hos Trelleborgs MK med Stoffe som vinnare, Morgan bäste 2WD-åkare och dödskallemärkt Golf jagar Silver-Voc:en!

 1. Själv fick man valla regeringen och yngsta i orienteringsskogarna idag!!!
  Men ska som sagt försöka hinna ut en runda imorgon efter lite jobb på Max4 och nya blivande Psyket i Lund.

  Sen vetif*n vart du fått Opel till att vara pålitlig, lyssnar mer på Gnistpellen från Eslöv i det fallet!!!

  Nog dags att du vaknar och gör som makarna Lindh, åk VAG:):):

  Om inget annat så får du måla en sjöjungfru på huven som kontring på döskallarna!!!
  Mvh Kennet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *