Rallyklassikernas Polar Classic Rally är INTE inställt, ny cup för de allra yngsta rallyåkarna!

Idag är där bara sex dagar kvar innan anmälan stänger för premiärupplagan av Polar Classic Rally och intresset verkar minst sagt klent. Just nu är där tjugotre anmälda och med så få anmälda lär inte rallyt kunna genomföras. Extra trist om det stämmer är att det sprids rykten att rallyt redan är inställt. På Rallyklassikernas Gästbok svarar nu Jårs Damberg som jobbat som en bäver för att rally ska bli verklighet, ” Jag kan bara meddela att Polarrallyt INTE är inställt. Vi väntar bara på att alla som tänker åka anmäler sig omgående annars kan vi inte genomföra tävlingen med så få startande. Anmäl NU! / Jårs”.
Vem, vad eller i vilket syfte man startat ryktena har jag ingen aning om och inget jag heller tänker efterforska. Tycker bara det är förbannat tråkigt för alla som lagt ner massor av tid, jobb och även pengar för att skapa ett komplement till Midnattssolsrallyt. Framförallt lider jag med Jårs som var den som återskapade Midnattssolsrallyt år 2006 om jag inte minns helt fel. Nu brinner han för Polar men tyvärr verkar där inte vara tillräckligt många andra som gör likadant…
*
Ska jag sedan vara helt ärlig, tycker jag konceptet är lite feltänkt. Varför envisas man med att köra på längden i Sverige, något som jag menar enbart innebär fördyring. Bara tanken på att stå uppe i Arvidsjaur med Kadetten och veta att jag har 146 mil hem är inget som tilltalar mig. Så varför inte köra på tvären istället? Tänk att istället starta i typ Trollhättan en sväng ner mot Jönköping eller norr ut mot Västerås och så målgång i Lin eller Norrköping. Medge att det hade varit enklare än Gävle-Arvidsjaur

*

Kan väl vara på sin plats att även berätta att på fredag den 26 april öppnar anmälan för Midnattssolsrallyt. Stänger gör man den 15 maj och det är väl ingen vild gissning att det blir fullt.

*

Nu drar cupgeneral Roth med förnamn Roger i gång en ny grej i samband med Bilsport Rallycup, ”Sveriges Billigaste Rallycup för dig utan körkort, Kumhos Ungdomsfight 2013”. Med hjälp av sponsorerna Kumho Motorsport och MoComp & Plombo Motor drar man igång satsningen på de riktigt unga rallyförarna. I pressmeddelandet skriver man bland annat, ”…premierar ungdomsklassen med 4 rallydäck i varje deltävling i Bilsport Rallycup fördelat på 2 olika ekipage.
Uppdelningen är så att den snabbaste med en VOC eller Grupp N bil vinner 2 stycken däck och den snabbaste med en Grupp E bil vinner 2 st Kumho-däck.
En förare kan bara vinna 2st Kumho-däck vid ett tillfälle under säsongen, i nästa tävling går då däcken till den snabbaste i resultatlistan som INTE fått däck tidigare. Vinnaren efter samtliga deltävlingar under säsongen får förutom däcken även en träningsdag med meriterad aktiv rallyförare som med sina erfarenheter samt råd & tips ska hjälpa vinnaren av Kumhos Ungdomsfight att komma vidare i sin utveckling.”. Ett högst lovvärt initiativ som bör sporra morgondagens rallyförare.

*
Missade ju att Jonas Söderholm, tävlande för Simrishamns MK svarade för en liten udda insats i Sturupsrinten när han vann C-förare grupp E med sin Volvo 940. Kanske inget konstigt med detta, men det bör tilläggas att Jonas körde sin debutanttävling dagen före i Anderslöv

*

Mer Sturup och man hade ju hoppats att saltet var slut som skulle strös i mitt ”sår” men icke, för bara några minuter sedan skickade Roland i den ”Svarte” följande bild på sitt flotta pris för andra platsen. Roland förtydligar även, BloggPrisEn av dom  vackraste pokaler som delats ut i Södra BF.” Vad svarar man på detta?

*
Nu kastar sig Prodrive in i rallycrossen med WRC-varianten av Mini nu med namnet ”Mini-RX. Liam Doran ska köra bilen är det tänkt och premiären hoppas man kunna boka in till nästa tävling i Global Rallycross i Barcelona. Uppenbart att rallycrossen går en ny vår till mötes!

 

Ett svar på “Rallyklassikernas Polar Classic Rally är INTE inställt, ny cup för de allra yngsta rallyåkarna!

  1. Polar: eller så en sväng ut till Roslagen om förarna vågar…
    Ugdomscup: utmärkt initiativ av Roth med sponsorer! Tror att insatser på det planet gör mer nytta än de flesta andra cuper – ungdomarna får uppmuntran att åka så mycket som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *