Rallyklart i Anderslöv, Grybb snabb fyra i Danmark, Sordo vann WRC-förfest och Iceboy-Milell KF3-vann i Klippan Cup!


Breaking News: För bara några minuter sedan levererade tävlingsledaren för Anderslövsrallyt, Lasse Mattson vårens hitills gladaste budskap.

– Det blir rally i Anderslöv den 20 april!

I helgen har man snö och isbefriat sträckorna på Söderslätt och det ser bra ut menar Mattsson.

– Blir det nu inte bara ”idiottjällosning” eller kraftig bakslag på vädret blir det tävling som planerat.

Om han är glad över detta är han mindre glad över segheten i anmälan, bara sextio anmälda till en DM-premiär känns lite futtigt eller hur Lasse?

– Absolut och nu vill det till att alla åksugna snabbar på med anmälan. Vi har satt maxantalet till hundra bilar så än finns det gott om plats…

*

 Det blev en blev en lyckad Danmarksutfärd för Hässleholms MK:s snabbe asfaltåkare Rolf Grybb när han körde in som fyra i den allra tuffaste klassen (Klass1) vid premiären för Yokohamamesterskapet West i jylländska Varde. Premiären där Rolf var ensam svensk vanns av Dan Pedersen i en Subaru och detta över halvminuten före märkeskompisen Sune Matzen. Rolf i Asconan var ganska exakt en minut efter vinnande Pedersen, men vad som imponerar mest är att tiden räckte till åttonde plats totalt. Trots allt en skön genomkörare inför RS/Asfaltcup-premiären Sturupssprinten den 21 april.

*
För mig blev det en oväntad vinnare vid ”förfesten” till Rally Portugal, Fafe Rally Sprint. Hade jag fått fem vinnarkandidater att rösta på, så inte hade jag tagit med Dani Sordo bland dessa. Men det sket Dani och vann inför drygt hundratusen jublande åskådare och detta en sekund före Mads Östberg i Fiestan. Den dryga sex kilometer långa dammiga grussträckan hade även ett stort knepigt hopp vilket Sordo inte var så förtjust i.
– Hoppet var ”crazy”och jag var så glad att vi klarade det och att vi dessutom var snabbare än Mads, konstaterade Sordo till wrc.com.
– Efter tuffa rally i Sverige (bilden från Rämmen…) och Mexico var detta bra för oss och nu försöker vi göra samma sak som idag i helgens Rally Portugal!
Tvåa slutade alltså Östberg och som trea en riktig knall genom tjecken Martin Prokop som faktiskt slog Andreas Mikkelsen på fjärde plats. En annan knall var Robert Kubica i sin WRC2 Citroén som gick in som femma. Verkar inte som att gruset kommer att vålla polacken några större problem…

*
Kubica kan bli en tuff nöt för PG Andersson när Rally Portugal drar igång även om PG är optimist och siktar på topp-tio totalt.
– Mitt mål är att vinna klassen men en topp tio-placering är inte heller omöjlig, säger P-G till maxrally.com.
WRC2-klassen är tuff och att bara sikta på klasseger i ny bil och nytt team tyder på ett härligt självförtroende från Årjängs fines´t.
Elfyn Evans och Esapekka Lappi kommer att vara de man måste slå men Kubica kommer också att vara snabb, slår PG fast.
Vad som händer efter nästa helg är fortfarande ovisst för PG och Emil Axelsson.
– Jag kan inte säga om det här kommer att leda till fler tävlingar. Det beror på hur snabb jag är.
– Förhoppningsvis leder det vidare men jag måste göra ett bra jobb i Portugal först!

*
Freddy Loix slog aldrig av på takten i andra deltävlingen av BM (Belgiska Mästerskapet) TAC-Rallye och vann samtliga sexton sträckor. Här snackar vi alltså om en förare som av vissa svenska ”förståsigpåare” betecknades som rundningsmärke och nästan en skam för sporten. När han körde i WRC, bland annat som teamkompis till Kenneth Eriksson i Hyundaiteamet vann han aldrig någon tävling, men att Freddy kan köra bil tycker jag ändå att han bevisar.
Nu vann Freddy med nästan fyra minuter tillgodo till Paul Lietaer i en WRC-Subaru.

*
Kristianstads kartinglöfte Noah Milell visade i dagens premiär i Klippan Cup att han inte räds sina nya kamrater i KF3 klassen. Trots att Noha är lite av ”rookie” så blev det seger direkt före rutinerade och tillika regerande svenske mästaren Philip Hall som dessutom körde på sin egen hemmabana.
Klart att ”Iceboy” var glad över detta styrkebesked.
– YES, men det känns lite overkligt just nu!
Nästa tävling blir på Noahs hemmabana ute på Åsum Ring den 27 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *