Rally-SM i Hässleholm 2011 och handbollsnörden Johnny Johansson!

Om en vecka är det dags för näst sista deltävlingen i Rally-SM i Trollhättan, några veckor senare är det sedan final i Katrineholm. Så mycket kan man väl säga utan att bli hudflängd, årets Rally-SM har inte varit någon höjdare. Intresset från både deltagare, publik och inte minst media har varit om inte iskallt, så åtminstone knappt halvljummet.
Men Rallyutskottet och Bertil Klarin kämpar på som tur är och i dagarna har pusselbitarna inför nästa år börjat falla på plats. Ännu så länge bara en preliminär kalender men ändå.
Serien börjar precis som i år med Rally Sweden inte precis oväntat. Klarin vill självklart ha med så många som möjligt i Värmland VM-helgen den 12 februari. Sedan fortsätter man i Åre/Kall, helt nytt om jag förstår det rätt. Staffan Parmander som har sin anläggning i Kall har säkerligen ett finger med i detta. Kan bli kul!
Fortsätter som vanligt med South Swedish Rally i maj och så till glädjeämnet nummer ett för oss här nere, Snapphanerallyt går återigen in som SM-deltävling. Efter ett mellanår 2010, bara lite DM och Sverige-Serien så spänner Holm/Wilke SM-bågen igen…
En klassiker i sammanhanget är sedan Östgötarallyt i mitten av september och sedan återstår bara finaltävlingen som man inte verkar ha hittat någon villig arrangör till ännu.
Nu för tiden verkar det vara så att Rallyutskottet får leta upp och be arrangörer att åta sig ett SM. Förr om åren slogs istället klubbarna om att få lov att arrangera SM, men någonstans har det gått snett…
Var på en liten ”road-tripp” i veckan för jobb till vår handbollsbilaga inför Elitseriestarten. Självklart hamnade vi då i Lindesberg för reportage och besök i nya flotta arenan. Efter besöket här passade det bra med ett besök hos Mats Jonssons ständige co-driver Johnny Johansson som driver Lindegårdens Värdshus för lunch. Att vi kom rätt upptäckte vi ganska enkelt. Framför värdshuset fanns ett litet uthus/förråd och vad hängde på väggarna? Jo massor av lagerkransar från Mats och Johnnys otaliga rallysegrar. På trappan stod värden själv och tog emot. Vi tittade på eklövskransarna och undrade.
– Ja du vet när man kommer efter en tävling, så säger frun bara, ”mer skit att hänga på väggarna”, berättade Johnny glatt och fortsatte.
– En gång kom en gäst in som hade gjort en annan reflektion än rallysegrar och undrade om vi haft begravning här…
Dagens rätt var ”Skånsk Kalops”, kan bara inte ha varit en tillfällighet när två skåningar dyker upp. Tror han där uppe fixade detta? Kalopsen smakade utmärkt och under tiden vi åt snackade vi lite med Johnny. Jag var självklart mest sugen på att snacka rally medan min skrivande kollega Patrik tyckte handbollen var mest intressant. Tyvärr så delade Johnny hans åsikt så det blev sådär åttio procent handboll och så lite, alldeles för lite rallysnack. Co-driver Johansson är utan tvekan en stor sportnörd och verkade lika het om det så gällde handboll, volleyboll eller hockey. Fast mest brinner han för Lindesbergs IF:s handboll och verkade ha minst sagt järnkoll på allt och alla i elitserien.
Till sist så lyckades jag ändå pressa in lite rally mellan alla bollar och då berättade Johnny att han funderade på en ersättning för Supercupen. Funderingarna kretsade kring en rikstäckande serie och tävlingsformen skulle vara de allt mer populära rallysprintarna. En rejäl prispott skulle borga för att intresset skulle bli på topp.Onekligen en intressant tanke.
Till sist ett annat glädjebesked. Duktige britten Guy Wilks som kraschade våldsamt i början av sommaren med sin Skoda S2000 sätter sig snart bakom ratten igen. Vid kraschen fick Wilks frakturer på två kotor i ryggen. Nu är han OK igen och come backen blir i IRC-tävlingen i Brno i Tjeckien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *