Rally Öresund kördes och rallysäsongen över innan gräset slutklippts!

Jodå elbilsrallyt Rally Öresund kördes i helgen och det var en Nissan Leaf i händerna på dansken Tim Svanholt som vann. Idag hittade jag en artikel på SBF:s hemsida om tävlingen och enligt denna blev arrangemanget stor succé. Bäste svensk blev SBF-ordförande KåGe Schildt med Hans Sylwan i vänsterstolen, (Austin Healeyn är högerstyrd). KåGe körde självklart i den klassiska delen av tävlingen. Redan nu skissar man på en fortsättning 2012 men då ska rallyt köras på sommaren vilket i mina ögon verkar mycket vettigare än en ”motorsvettig” septemberhelg…
Annars känns det lite märkligt att den sydsvenska rallysäsongen i stort sett är slut. I Södra återstår bara tre RS-tävlingar innan det är dags för glögg och tomten. I Småland körs några grusrallyn innan även de är i samma båt.
När jag började åka rally i början av sjuttiotalet, sträckte sig säsongen från januari till december. Både i Karlskrona, Kristianstad, Tomelilla och Örkelljunga har jag åkt vinterrally och på slutet av året i november var det alltid Hyllinges Knutstorpsvängen som satte punkt för säsongen. Ja inte riktig, för i Malmö jo du läser rätt, kördes RS-tävlingen ”Hjulåttan” en bra bit in i december.
Nuförtiden klipper man gräset långt efter att sista tävlingen körts och då måste det vara något galet. I min värld borde självklart DM-säsongen sträcka sig åtminstone från april till oktober och det borde gå att fixa. I år kördes t.ex. två DM-tävlingar i april, Simrishamn och Trelleborg, sedan en i maj, Kristianstad. Därefter väntade ett långt hopp till TV-Svängen den 10 september och så den tänkta finalen i Karlskrona två veckor efter. Nu blev det ju inte så då blekingarna ställde in. Visst, mellan maj och september kördes tre DM-tävlingar i Småland men det är ju inte ”äkta” då vi tvingats låna mark.
I min värld hade jag velat att Södra bokat ”DM-dagar” typ med fyraveckors mellanrum och start i mitten av april. På dessa dagar fick sedan klubbarna söka sin tävling. Samma sak i RS-DM och då självklart inga tävlingar samma helg som det körs Rally-DM. Visst hade det varit bra?
Nu har sista lasset gått till soptippen, en ny brevlåda är på gång att sättas upp på ”Emmas kurvor” och fikabröd beställt till eftermötet. Dessutom är en ny tub Voltaren inhandlad för smärtlindring i ryggen. Här har jag dock ingen empati från omgivningen, hade heller egentligen inte väntat mig detta…

2 svar på “Rally Öresund kördes och rallysäsongen över innan gräset slutklippts!

  1. Falsterbo rallysprint och Ravlunda Rallysprint kördes ju alltid varje år i November och December…..ett år när rallysprinten i Falsterbo kördes så var det några centimeter snö ngn gång på 90-talet…hade inte militären förbjudit motorsport på sina övningsfält så gissar jag att det körts nu också i december…inte enns dragracingtävlingar är välkomna i rinkaby flygfält….

    1. Hej.Du har så rätt, hade glömt bort Falsterboracen och även Ravlundasprinten kördes väl i november.
      Visst var det bättre förr…
      Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *