Porsche snabbast på ”Holmarna”, Volvo 240=viral succé och knivskuren vinnare i Lima!

Alexey Lukyanuk började ERC-säsongen som han avslutade 2015 då med seger i finalen, ”Rallye du Valais” och nu samma sak i premiären ”40:e Rally Islas Canarias – El Corte Inglés”. Detta ger ryssen blodad tand inför resten av ”Rally-EM” dock ett litet problem, det saknas budget. Därför tänker han ge sig ut på förnyad sponsorjakt och som han säger ”ingen dörr ska förbli oknackad”.
Vi har bra och lojala sponsorer men behöver fler efter som detta är en ”dyr sport”, berättar Alexey.
Förhoppningsvis hittar jag fler sponsorer eftersom ett europeiskt mästerskap ”gives good value for the money”!

*
BloggPorscheÄven om Lukyanuk i R5-Fiestan står som ERC-vinnare var han inte snabbast på ”Holmarna”. Istället var hemmaföraren Enrique Crus med en Porsche 997 GT3 RS 3.8 snabbast på de 13 sträckorna. Med en ”icke klassad EM-bil” blev det rysk seger i EM-delen. 25 sekunder skilde mellan den bakhjulsladdade Porschen och Fiestan med drift i alla hörn.
Nästa anhalt för ERC-åkarna blir Belfast och ”Circuit of Ireland Rally” den 8-9 april och då gör även juniorerna sin första start för året.

*
Anders och Ingrid Johnsen blev bästa svenskar i Historiska Rally-EM som inleddes i Spanien med ”Rally Costa Brava”. Porscheparet slutade fyra medan hemmaföraren Daniel Alonso Villarón med Ford Sierra vann rallyt. En tuff seger då han drabbades av tidstillägg på en minut men ändå var halvminuten före tvåan Valter Jensen. Som trea rullade Claudio Covini in med Lancia 037 Rally, men ”ljusår” bakom toppduon, fyra minuter skilde till den norska Porschen på andra plats.
Volvoparet Nisse Bergquist och Karl-Erik Magnusson slutade 12:a totalt med sin Amazon och femma i klassen.

*
BloggLevinBlev lite fel i gårdagens blogg vad gällde resultaten från ”LBC-Ruschen” i Lima för A-2WD. Ett tidsfel på SS2 som senare rättades till gjorde att Andreas och Therese Levin (bilden) hoppade upp till andra plats i klassen, futtiga sex sekunder bak vinnaren Daniel Röjsel. En seger som säkrades först på sista sträckan där Daniel stod upp och körde och gick från fjärde plats till första. BloggSteenDessförinnan var där många som lyckades ta ett fint ”släktfoto” på Daniel och pappa Christer Steen sedan pappa ägnat sig åt snöskottning istället för rallyåkande ett tag på SS2. Har fått bilder från både Lollo Johansson och Hans Edvardsson på det unika tillfället.

*
BloggRådströmI Appendix K-klassen var värmlänningen Arne Rådström i helt egen klass. I sin orange Volvo 240 var han över tre minuter före en annan snabb 240-åkare Mikael Wisti. Annars är Rådström för tillfället mer känd som ett ”viralt och socialt fenomen” efter att hans kartläsare Thomas Nilsson lagt ut en in-car film på Facebook och som snart haft en miljon visningar.

*
BloggThomassonEn kämpe i det tysta uppe i Lima var MK Rattens Tom Thomasson som bytt ut sin Mitsubishi mot en VOC Mekonomen Rally-940. Att Tom vann klassen var kanske inte helt oväntat med tanke på tidigare framgångar, men att han gjorde det med en svårt sargad hand var en desto större prestation. I tisdags olyckades Tom med en kniv och skar upp handen vilket krävde sjukhusbesök plus ett antal stygn. Starten i Lima därmed i fara men i fredags gav Tom klartecken och så kör han hem klassegern med 50 sekunder. Starkt jobbat!

*
BloggFondI samband med LBC-Ruschen delades även stipendium ut i ”Allan Levi och Fredrik Hallessons Minnesfond”. Det gick till Victor Jensen Algeblad och Viktor Thång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *