Pontus Tidemand leder AM Snapphanerally med hjälp av Motorbloggaren…

Pontus Tidemand leder AM Snapphanerally efter den trista inledningen där Holm/Wilke fick ta det drastiska beslutet att stryka första sträckan på Garnisonen. Wilke försökte förklara för mig varför man strök sträckan och det gick så där.
Till slut fattade jag så mycket att flera ”körde fel”, några passerade mållinjen flera gånger andra för få, kort sagt ”en dj-la röra”.
– Det gick helt enkelt inte att reda ut, konstaterade Wilke lätt irriterad.
Beslutet innebar självklart stora omkastningar i resultatlistan, vilket var skitkul för mig, jag var nämligen helt ovetande om beslutet. Hade, trodde jag full koll efter bägge heaten och gjort snacket med ”ledaren” Mats Jonsson och trean Hörbing. Även tvåan Pontus Tidemand hade fått kommentera första dagen. Snodde mig hem och började skriva när mitt ”samvete” Kurt ringde och undrade varför första sträckan var struken. Att säga att jag blev förvånad och irriterad över det här beskedet är en klar underdrift. Nåväl, bara att se glad ut och börja om med texten på nytt, nu leder alltså Pontus Tidemand.
Oavsett om ni tror det eller ej, så räknar jag med att detta till viss del är Motorbloggarens förtjänst. Jag fick nämligen förtroendet att ställa in Pontus yttre backspeglar före start. Ni läser rätt han bad mig om hjälp och med viss vägledning från honom och co-driver Jörgen Nordhagen blev det till slut tummen upp. I min värld spelar rätt inställda backspeglar till att skänka självförtroende i pressade situationer, ungefär som Pontus har haft det…
Annars var det naturligtvis för mycket begärt att regnet skulle utebli. Nästan exakt när när lamporna släcktes för Jimmy Joge och han gav full gas, då kom regnet. Men lite känsla för fair play hade ändå chefen, för alla fick samma förutsättningar. Nu innebar regnet att sträckan blev oerhört hal och förrädisk med flera mindre avåkningar, bland annat sumpade Katrineholmaren Ulf Pettersson sin framspoiler på Fiestan medan Ramona Karlsson backade genom ATA-banden på samma ställe. Våt gatsten och grusdäck, det är inge bra!
Allra sämst start fick SM-tvåan Robert Eriksson i Otrimmat 2WD. Bara några meter efter att han rullat i mål på första sträckan, slog det eld i Renaulten vilken fick släckas med hjälp av eldsläckare. Renaulten blev mer vit än blå efter detta och kunde sedan bara flyttas med handkraft.
Lite coolt tyckte jag det var när Tidemand förklarade att han inte gillade Hovdalasträckan. En sträcka som är nästan kultförklarad och som alla rallyåkare hyser stor respekt för. Inte utan anledning, åtskilliga Snapphanerallyn har avgjorts här och här har även mången rallyåkare fått placera ut sina varningstrianglar. Inget som imponerade på 21-årige Tidemand.
– Tyckte bara den var tråkig, inte alls så krävande som jag vill ha sträckorna!
Så snackar en blivande VM-åkare!

3 svar på “Pontus Tidemand leder AM Snapphanerally med hjälp av Motorbloggaren…

  1. Tidemand kan dra åt….. Född och uppvuxen i närheten av Hovdala och enbart åkt ”fort” där i klubbens regi. Men väl medveten om alla dess fällor och ”löjligt enkla vägval” hoppas jag att det inte blir ”rulltårta” till frukost för densamme. Tack Tommy, för rapporten. Kan inte få datorn att känna sej som en med Rallyradion. Gör nytt försök imorgonbitti, men litar fullt ut på dej!!!!  VOC for ever!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *