Hörbing snabbast på Garnisonen men Mats vinner AM-Snapphanerallyt!

Om drygt tjugofyra timmar drar AM-Snapphanerallyt igång med de två sträckorna ute på Garnisonen. Vem blir snabbast här, mitt tips är Stoffe Nilsson.
Men Stoffe är ju inte ens anmäld replikerar vän av ordning? Helt rätt, men enligt vad han berättade för mig så kommer han ändå att köra på Garnisonen i syfte att skjutsa runt lite sponsorer.
Stoffe brinner av revanschlusta efter sin sorgliga sorti, kom sjuhundra meter sedan pajade växelföraren, i Lille Mats Rallysprint i våras. Inför tävlingen hade det mesta bytts, renoverats och kollats på den ”gamla asfalt-Subarun”, men den dj-la växelföraren missade man tydligen…
Med riktiga slicks och en fullt ut asfaltpreparerad värsting lär ingen av SM-åkarna vara i närheten av Stoffes tider. Men i SM-gänget sätter jag en slant på Eddie Hörbing som vinnare på Lille-Matsslingan.
För övrigt tror jag att resultatlistan ser ut så här på lördagskväll. Man kan tycka att jag borde ge upp, mina tips har ju inte varit helt klockrena den senaste tiden, men någon gång måste det vända…
Trimmat 4 WD.
1. Mats Jonsson Forshaga MC WRC-Escort
2. Eddie Hörbing Laxå MK WRC-Focus
3. Jonas Wigren Norrköpings MK WRC-Focus
Tror stenhårt att Mats klipper den elfte segern i Snapphanerallyt. Nu har Hörbing fått ”leka länge nog”, nu är det dags att visa var skåpet ska stå!
Ryktet har nått mina öron att även Joachim Grahn ska lufta den nya WRC-Focusen. Så sent som i tisdags var man beredd på att avanmäla sig då det var något svårfunnet el-krångel på Focusen. Till slut hittade co-drivern Rickard Andersson felet som gäckat alla, inklusive experterna på M-Sport i England. Simpelt, bara två kablar som hade bytt plats när den nya motorn monterades i Finland. Visst är det skönt när en co-driver bidrar med något riktig positivt i bilen…
Otrimmat 4WD.
1. Jimmy Joge SMK Motala TBA
2. Pontus Tidemand SMK Eda Ford
3. Per-Arne Sääw VÖMK Skoda
Joge har bäst nerver och upprepar segern från South Swedish. Har Sääw som trea, lite osäkert kanske borde istället Växjös Patrik Johansson namn stått här?
Trimmat 2WD.
1. Leif Pettersson Göteborgs MF Toyota
2. Peter Zachrisson Säffle MC Volvo
3. Martin Berglund SMK Gävle Golf
Nu vänder det för Leif Pettersson i årets SM. Segermaskinen Martin Berglund får nöja sig med bronset då Zachrissons Volvo passar perfekt på Hovdala där han rycker förbi…
Otrimmat 2WD.
1. Robin Friberg Ludvika MS Ford
2. Tobias Bergetorp Offerdalens MK Renault
3. Jonas Olsson Hässleholms MK Ford
Robin är storfavorit och kommer att infria mitt tips. Otursförföljde Joans Olsson skulle jag vilja ha som tvåa, men där kommer säkert något dj-la strul emellan som vanligt!
I Snapphaneklassen vinner Mats Andersson med Kit-car Astran och samma position får PO Davidsson med sin App.K 242:a bland klassikerna!
Senaste väderrapporten visar på regn fram till eftermiddagen, sedan uppklarnande och sol på kvällen, sjutton plusgrader. Lördagen, hör och häpna, lovar inget regn utan sol med växlande molnighet och 20 grader varmt efter lunch. Kan detta vara rätt, eller har Holm/Wilke haft ett snack med väderchefen bland molnen om att, nu får det vara nog med regn…

3 svar på “Hörbing snabbast på Garnisonen men Mats vinner AM-Snapphanerallyt!

  1. Hej Henrik och Emil.
   Vad ni är känsliga…
   Rickard Nilsson, Grahns co-driver kastade sig över mig på Snapphanerallyt så den missen har jag redan fått äta upp. Skyller på att nya ”silverpilen” en gång ägts av Rickard Andersson och det var detta som snurrade i skallen.
   Men jag lovar att inte skoja mer om kartläsare, åtminstone inte före måndag…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *