Polar Classic Rally startar i Gävle, Ramonas WRC-debut stöttas av Suzuki-Ola och vet rallyförare vad media är?

Idag kom Rallyklassikerna med mer information om Polar Classic Rally som drar igång med besiktning tisdagen 25 juni. Vet inte om det har sagts förut, men för mig var det åtminstone en överraskning att rallyt får Gävle som startplats. Direkt på onsdagsmorgonen den 26 juni körs de första sträckorna söder om Brynäs och Gevalias hemstad. Därefter jobbar rallyt sig uppåt via Umeå för att nå slutmålet Arvidsjaur.
Blir säkert en kanonupplevelse för de som tänker åka, däremot blir jag lite tveksam till uppmaningen från arrangörerna, ”Om bilen packas med rätt extra utrustning finns det mycket att göra efter vägen underbara fiskevatten, många fina vyer som passar utmärkt att stoppa in i en kamera.” Sedan när har de klassiska rallyförarna haft tid att kolla vyer eller stanna och fiska, här handlar det enbart om jakten på sekunder…
Med Ramona Karlssons nionde plats i Vinterpokalen så slipade självklart ”dögrävarna” knivarna och var genast beredda att sticka in och vrida om i tjejernas ryggslut. Min undran är egentligen vad man är ute efter? Ena sekunden klagas det högljutt över hur lite uppmärksamhet rally får hos media, när då någon som Ramona och Miriam ser till att det skrivs och visas tv, ja då är det också fel. Nu ska jag inte fördjupa mig i något försvar, dels för att tjejerna inte behöver försvaras av mig det klarar dom själv och dels därför att Suzukifrontaren Ola Strömberg gör det så mycket bättre på Motorsport i Värmlands rallyforum. Tar mig friheten att citera Olas inlägg:
” Bästa Ramona o Miriam.
Enligt en del personer dolda bakom fejkade signaturer här inne:
1. Ni skall inte tro att ni är något.
2. Ni skall inte tro att ni är lika god som dem.
3. Ni skall inte tro att ni är klokare än dem.
4. Ni skall inte inbilla er att ni är bättre än dem.
5. Ni skall inte tro att ni vet mer än dem.
6. Ni skall inte tro att Ni är förmer än dem.
7. Ni skall inte tro att Ni Duger till något.
8. Ni skall inte skratta åt oss.
9. Ni skall inte tro att någon bryr sig om er.
10. Ni skall inte tro att Ni kan lära dem något.
Allt detta bygger bara på en av de sju dödssynderna, Avundsjukan.
Jag kan inte på något sätt förstå meningen med att sitta och skriva dylika påståenden.
Vem behöver den upplysningen? Vad är syftet med vad de skriver? Vad vill man uppnå? Ni får ursäkta mej. Jag tycker bara det är så oerhört billigt, avundsjukt och tarvligt. Jag önskar att fler sansade människor här inne håller med mej.
De här fantastiskt målinriktade tjejerna har fixat detta på egen hand! Jag tror inte det varit någon mamma eller pappa som sett till att stekta sparvar flugit in i deras munnar.
Stå på er tjejer och fortsätt göra det ni gör. Ni gör så gott ni kan. Ni gör det fantastiskt bra! Ingen lätt uppgift, varken att rodda ihop detta eller att köra dylikt monster. Men ni lär er! Alla kan inte bli Världsmästare. Men att försöka är inte förbjudet. Avundsjuka krakar kommer vi alltid att få leva med.” Så långt Ola och kan bara instämma.
Nu är det inte så att Ramona sitter med armarna i kors och tycker att Vinterpokalen var en kanontävling. Tvärtom är hon fullt medveten om att hon har lång väg innan körningen stämmer.

– Jag måste framför allt jobba mer på bromspunkterna. Skodan är betydligt lättare än bilen jag körde innan, och det går att bromsa betydligt senare, säger Ramona.
Nästa tävling är SM i Östersund 22-23 februari, och teamet siktar på att få till ett större test innan dess.
– Bilen går fantastiskt bra. Jag ser verkligen fram emot mer träningsmil i Skodan, och att öka tempot ytterligare!
För att ni ska få en liten uppfattning om hur man sköter mediakontakten bland SM-åkarna, kan jag berätta att jag efter Sandviken fick tre mejl med pressinformation. Det var från Pontus Tidemand, Ramona Karlsson och Niklas Karlsson, that´s all folks. Är det konstigt att rally för en tynade tillvaro i media…

6 svar på “Polar Classic Rally startar i Gävle, Ramonas WRC-debut stöttas av Suzuki-Ola och vet rallyförare vad media är?

 1. Inte första eller sista gången Ramona och Miriam får höra detta dravlet tyvärr.
  Instämmer tillfullo att det är den svenska avundsjukan.

  De sliter hund och drar in pengar för att dra runt lasset.
  Jobbar ju dygnet runt nästan.
  De flesta skulle gått i väggen för längesen.
  Kan lova att det är killar som är sämre än dessa tjejer som har mer i sponsorkulor att stoppa i bilen.

  Men tror att vissa är sura för att de kan köra bil bättre än dem och att deras tanter ser ut som nåt katten släpat in i jämförelse med R och M.
  Det är nog egentligen deras drömkvinnor ffast nåt de inte kan uppnå!

  Nä stå på er tjejer ni kan!!!

  Mvh Kennet

 2. Hej Tommy,nu kan jag inte va tyst längre Ola ,oops164 o du har så rätt att det är avundsjukansom gör att folk gnäller så in ihelvete,va i Sandviken o titta o dom han knappt passera förbi förän skitsnacket börja.Vi som begriper något om rally vet hur mycket jobb dom lägger ner det är bättre att vi är med o stödjer o snackar positivt så kanske sponsor o media blir mer positiva heja tjejer mvh Roffe

 3. Hejsan Tommy!! Jag kunde inte låta bli att kommentera detta ang Ramona o Miriams vara i en WRC bil eller inte. Jag kan bara beundras av deras otroliga arbete dom gjort för att kunna göra den här satsningen o förra årets. Det är fritt fram för vem som helst att försöka göra samma sak. Det är knappast så att dom har patent på det, hade dom haft det kan jag förstå att man tycker att det är orättvist! Men om folk inte tycker att dom ska åka för att dom inte var med och slogs om första platsen, då blir det ju bara Tidemand o Jonsson i nästa SM tävling, för hur många var med och krigade med honom om första platsen när han åkte med slirande koppling o halv punka. Nä bättre att stjälpa än hjälpa sa svensken…… Kämpa på Ramona o Miriam MVH Jimmie

  1. Hej.
   Det måste ändå kännas skönt för Ramona och Miriam att de ”goda krafterna” är många, säkerligen betydligt fler än dödgrävarna i rallysporten…
   Håller helt med er alla som kommenterat!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *