PG med ena foten i Rally-VM på Sardinien!

Nu verkar det som att nygifte PG Andersson har åtminstone ena foten på Sardinien och VM-deltävlingen där första helgen i maj. Börsen var ju inte helt tom efter Rally Sweden och nu väljer PG att satsa resten i Italiens VM-deltävling.
Största problemet den här gången verkar inte vara ekonomin utan att Fordbossen Malcolm Wilson bara har tio nya WRC-Fiestor hemma i garaget, alla är upptagna. Så hette det åtminstone till att börja med, men nu finns där tydligen en öppning om man får tro PG i en intervju för Nya Wermlands Tidningen.
När nu Wilson byter fot och öppnar upp, visar det också hur gärna han vill ha PG i Fordteamet. Om situationen skulle uppstå att Värmlands stolthet och någon ”local hero” båda skulle slåss om sista bilen. Då är jag säker på att PG får den, dessutom till samma rea-pris som till Rally Sweden…
Men frågan är om detta är rätt väg att gå för PG? Ett och annat kostsamt inhopp i en WRC-bil fungerar det som dörröppnare? Jag är tveksam, men huvudsaken att PG tror på idén. Att sedan välja Sardinien är nog inte helt fel, de tuffa grusvägarna kan passa PG. Sträckorna är tuffa, men inte fullt lika hårda bilkrossar sträckor som i Grekland. Alternativet Finland tror jag är klokt att välja bort, här äger finnarna. Att göra ett inhopp i Värmland och hänga med de snabbaste är en sak, att göra om detta i ”Hirvonenland” betecknar jag som omöjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *