PG kör Skoda i Värmland!

Det blev varken Mitsubishi eller Peugeot för PG Andersson i Rally Sweden istället kom något som PG själv betraktar som ett drömerbjudande från tjeckiska JM Motorsport. PG kommer nu att köra en Skoda Fabia Super 2000 i S-WRC, avslöjar Värmlands Folkblad på sin nättidning.
Nu blir rallyt och speciellt S-WRC klassen jätteintressant ur svensk synvinkel där tre Skodaåkare kan vara med i toppstriden. Först och främst naturligtvis Patrik Sandell som fortsätter samarbetet med Red Bull och får klassas som lite av favorit. Inte bara favorit i svensktrion utan favorit till klassegern.
Självklart kommer PG att utmana och göra allt för att visa tjeckerna att han är värd att satsa på inför resten av säsongen. Nu är det inte så att han har fått en ”gratisstyrning”, men hyran för Skodan hamnade på en nivå som PG menade var en kanondeal. Fortfarande är detta dock ett dyrare alternativ än en start med den egna Mitsubishin, men det öppnar också andra möjligheter för framtiden. Främst verkar en start på Sardinien vara aktuell med Skodan och sedan kanske även Finska VM-rallyt.
JM Motorsport är inget nytt team i rallyvärlden, tidigare har man bland annat samarbete med Juha Kankkunen och Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen.
Den tredje svensken i Skodagänget är Per-Arne Sääw som gör sin första start i en fyrhjulsdriven bil. En bil som man håller på att bygga färdig nere i Tjeckien och som beräknas bli klar först i slutet av januari. Även om Sääw är en mycket kompetent chaufför får han nog svårt att klippa en pallplats.
På tal om Formel 1 så har Kimi Räikkönen nu kört sina första tester av den Citroën C4 WRC som han ska ratta i Värmland för Citroëns Junior Team. Testerna kördes på en grusväg utanför teamets anläggning i Frankrike och det blev bara knappa fem mils körning. Kimi var dock nöjd och ser framemot starten i Rally Sweden.
Mer nyheter, Cato Menkerud f.d. co-driver till Henning Solberg har redan klart med ny stol. Cato ska lotsa 21-årige norska löftet Eyvind Brynhildsen mot VM-titeln i S-WRC och detta i en Skoda.

2 svar på “PG kör Skoda i Värmland!

  1. vilken sträcka ska p-g stryka om sandell ska kunna vinna?finns ju bara en som kan tävla med dom stora! talar av erfarenhet,har haft glädjen att f va kartis åt p-g i nåra år!

  2. Hej Conny.
    Du kan mycket väl ha rätt, PG:s kapacitet som förare är absolut inte mindre än Sandells. Det jag tror kan tala till Sandells fördel är att han är mer inkörd på Skodan än PG. Dessutom tror jag, har egentligen ingen aning, att Red Bull-teamet som team har lite bättre resurser. Samantaget ger detta Sandell ett litet försprång mot PG. Men hur som helst det lär bli en jätteduell, kanske rent av något liknande som när Per Eklund och Stig Blomquist mer leller mindre jagade livet ur varandra 1976. Det hårigaste jag upplevt i Svenska sedan 1975…
    MVH
    Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *