Petter Solberg leder i Mexico och Asfaltskungen var först att anmäla sig!

Vad var det jag sa, Petter Solberg leder Rally-VM i Mexico efter första etappen!
Nu hoppas jag naturligtvis att han håller i resten av tävlingen och kör hem hela klabbet. Visst, man har bara kört den korta uppvärmningssprinten och det är först i natt vår tid, som rallyt börjar på allvar, men ändå en ledning är alltid en ledning.
Sämre gick det för min nye favorit amerikanen Ken Block. Hans WRC-Fiesta vägrade starta när det var hans tur och trots intensiv felsökning fick man aldrig i gång bilen. Är det inte lite fantastiskt, en ny bil som kostar runt fem miljoner dessutom omgiven av de bästa mekaniker och ingenjörer som finns att få för pengar, inte går igång på grund av ett elfel? Dessutom verkar man inte kunna fixa detta utan får vänta tills bilarna kommer tillbaka till England. Gissa om Hirvonen, Latvala och Östberg är nervösa, samma fel kan ju även finnas på deras Fordar.
Nu får stackars Ken starta på andra etappen med tio minuters tidstillägg och är naturligtvis borta från allt vad VM-poäng heter. Skulle förstås vara om han lyckas få till en fullträff på den tv-sända bonussträckan, men jag är skeptisk!
En egen reflektion, min Kadett från 1964 och den toppmoderna Originalaren tjugo år yngre, startar alltid så vad är problemet…
Var på macken idag när en av killarna informerade övrig personal om att de som körde in sin bil i snabbtvätten med takräcke/skidstället monterat, fick stå för eventuella skador själva. Jag undrade naturligtvis om det fanns folk som var så knäppa att man gjorde så här och det fanns det, fick jag berättat. Som sagt, jag kommer aldrig att bli utan uppslag till Motorbloggen…
Noterar att det börjar hetta till på rallyfronten, det duggar tätt mellan Tävlingsinbjudningarna. Först ut är SMK Hörbys RS-tävling Express-Specialen den 27 mars och här har redan ett femtontal asfaltåkare anmält sig. Först till kvarn var Asfaltskungen från Eslöv, Mats Andersson och det är väl ingen vild gissning att han behåller samma placering både i tävlingen och när DM-serien avslutas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *