Petter Solberg- Jonas Olsson + Färjestads Travbana= Inte lyckat!

Nu börjar det dra ihop sig på allvar till Rally Sweden och på torsdag smäller det. Då drar man igång med sprintsträckan på Färjestads travbana innan det är ”på riktigt” från och med fredagsmorgon.
Just benämningen ”på riktigt” gillar nog varken Petter Solberg eller Jonas Olsson. Båda hade ju otur här ifjol och stukade till sina bilar inför tiotusen mer eller mindre förvånade åskådare. Förvånade, då det normalt sett inte ska vara någon större dramatik på den här typen av publiksträcka. Medan Petter lämnade stora delar av fronten kvar hos hästarna, gick det ännu värre för Jonas som förlorade ett framhjul plus tilltufsat självförtroende
Är nu på väg ner till honom i Åhuskärr för att ta pulsen så här bara någon dag innan ”the big bang”. Nu ska ju inte Jonas köra VM-delen utan nöjer sig med SM, nog så tufft. Mer om detta kan du läsa i Kristianstadsbladet på torsdag, då vi gör två sidor rally med bland annat sträcktider och kartor.
Själv åker jag upp på onsdag och det måste jag säga, det ska bli mer spännande än på många år. Främst för att det blir helt nya VM-bilar som enligt uppgift dessutom ska ha riktigt ”gött” ljud. Körstilen ska också vara lite mer publikfriande, med mer sladd och uppställ än de gamla WRC-bilarna. Om det verkligen är så återstår att se.
Spännande blir det naturligtvis också att se hur det går för PG. Ska man vara ärlig så är det faktiskt många år sedan som någon svensk på allvar hade både bil och resurser för att ta en pallplats. Jag är realist, vinner gör inte PG men en tredjeplats tror jag är fullt realistisk. I morgon återkommer jag med mitt ”experttips” men så mycket kan jag redan nu avslöja, Loeb är inte överst…
Oerhört trist för Formel 1-föraren Robert Kubica som skadade sig svårt i söndags. Nu verkar det ändå som han klarat sig hyfsat från den otäcka smällen, där det av bilderna att döma ser ut som att S2000 Skodan mer eller mindre spetsats på ett vägräcke. Någon Formel 1 premiär om en dryg månad lär det inte bli för polacken, men förhoppningsvis kan han ändå fortsätta sin karriär senare i år.
Slölyssnade på ”Ring så spelar vi” i lördags när det dök upp en välbekant röst på klingande värmländska. Det var min kompis och fotografkollega Pär Backman som kom fram och fick dessutom en ”halvchansfråga”. Innan dess hann Pär göra massor av god reklam för Rally Sweden. När sedan frågan handlade om några namngivna människors yrkestillhörighet, visste jag att Pär skulle ro hem cd-potten. Han tvekade dock, yrkesskadad som han är och menade att namnen hördes som racingförares. Lisa Syrén lät honom dock snacka på och till sist skrek Pärs sambo i bakgrunden.
– Fotograf, dom är fotografer!
Hallå Pär, det borde du kunnat utan hjälp. Önskeskivan kom och självklart blev det med bilanknytning, Svenne Rubins ” En gammal Amazon”. Vi ses i Likenäs på fredag Pär!

4 svar på “Petter Solberg- Jonas Olsson + Färjestads Travbana= Inte lyckat!

  1. Välkommen till värmland önskar en annan kollega från Munkfors ( som ofta läser dina krönikor med ett igenkännande smile på läpparna).
    /EKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *