Motorbloggens tips, Petter Solberg vinner Rally Sweden!

Jag utlovade ju ett experttips inför Rally Sweden som drar igång på torsdag. Nu blir det inget riktigt experttips, utan det blir ”Motorbloggarens tips”, hoppas ni noterar nyansskillnaden…
Utgången på årets rally är extremt oviss, vågar nästan säga att det är det mest svårtippade i modern tid. Orsaken till detta är naturligtvis att alla står på noll med helt nya bilar. Har dock fått en känsla av att WRC-Fiestan verkar vara snäppet vassare än Citroéns. Å andra sidan har ju fransoserna aldrig kommit med någon dålig bil ( vi snackar alltså rallybilar och inte vanliga Svensson-versioner, så ropa inte hej… ), kanske man mörkar formen?
Hur som helst, jag lämnar ett skrälltips. Skratta kan ni göra efteråt, men pass upp skrattet kan stanna halvvägs!
1.Petter Solberg Citroén
2.Jari-Matti Lattvala Ford
3.Miko Hirvonen Ford
4.PG Anderson Ford
5.Sebastien Loeb Citroén
Vad säger ni, kan det bli så här? Petter Solberg i topp, det var ett tag sedan man vågade tippa norkst i topp i Rally-VM. Jag tror dock stenhårt på honom den här gången och utgår från att han har exakt samma förutsättningar som Loeb och Ogier. Har han detta då visar norrmannen vem som är snabbast ”på värmlandsskogen”!
Återstår gör det allra svåraste, vem blir sjua? I vårt gäng har vi som tradition att förutom topp-tre tipset även försöka pricka in sjuan och det är svårt. Jag har lyckats en enda gång på de senaste tio åren och jag ger samme man som då tipset, Henning Solberg. Visst låter han som en bra sjua och ska jag gardera, då blir det sur-Kimi Räikkönen som går in.
PG Andersson som fyra, snålt kan tyckas. Men om PG verkligen skulle bli fyra, då är han utan tvekan ”matchens lirare”. Betänk att han fick bilen först i denna vecka och tog då de första test milen. Latvala till exempel har ju till och med hunnit skrota en WRC-Fiesta som förberedelse till Rally Sweden. Tror även Hirvonen har många test mil i kroppen, även om det inte blivit någon rullning. Ännu är kanske bäst att tillägga…
Loeb som femma, rent önsketänkande. Längst bak i hårddisken finns misstanken att det här tipset mycket väl kan bli precis omvänt. Den där Loeb vet man ju aldrig riktigt var man har, eller förresten det vet man ju, oftast överst på pallen!
Nu stänger vi ner Motorbloggen och nästa inlägg kommer direkt från Karlstad. Om allt går i lås blir det ett snack med PG Andersson på onsdagskväll.

Ett svar på “Motorbloggens tips, Petter Solberg vinner Rally Sweden!

  1. Ser fram emot din rapportering från Svenska Rallyt. Jag missar rallyt i år för första gången på 18 år.

    För övrigt märkligt att Sveriges överlägset största publikevemang inte får mer uppmärksamhet. Tänk om 250 000 personer kom för att titta på en fotbollsmatch, den hade direktsänds i 16 kanaler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *