Pengakris hotar Emil/Jockes WRC-start, Meeke snabbast i Gap, M-Sport klara för Märkes-VM och Kajto försvarar ERC-titeln.

BloggEmil kopia 13Nu är det kris på riktigt, Emil Bergkvist och Jocke Sjöbergs start i Rally Sweden är i stor fara och nu går man ut med ett upprop i försök att skaffa pengar för att få ihop det hela.
Känns d-jligt trist att behöva göra så här, men det är kris på riktigt, konstaterar Jocke.
Bara för någon dag sedan såg allt så mycket ljusare ut men så hände saker. Det är tuffa tider där ute…
Sanningen är att teamet befinner sig i dagsläget i en MYCKET kritisk situation, trots att man haft fyra erbjudanden direkt eller med koppling till fabriksstall. Nu står man inför ett naturligt steg upp till R5-klassen och internationell konkurrens på högsta nivå och första steget är Rally Sweden.
I dagsläget är det tråkiga faktum att medel för att komma till start fortfarande saknas och nu behöver vi DIN hjälp, säger Jocke och syftar då inte på Motorbloggens utan hela Rally-Sveriges hjälp.
Vi vet från allt stöd vi får att viljan att se ossi världstoppen innan decenniets slut finns där ute och vi behöver nu all hjälp vi kan få. Allt är välkommet.
För alla som vill hjälpa, stort som smått, finns ett Swish-nummer för bidrag. Finns där någon som kan ha intresse av att stödja teamet under 2016, kontakta oss så snabbt som möjligt.
Vi utfärdar också en garanti. Ditt bidrag KOMMER att leda till start i Rally Sweden, säger Jocke.
Allt stöd återbetalas oavkortat om så inte skulle ske pga underfinansiering!
Emil och Jocke erbjuder:
Alla som bidrar med 1 000 kr eller mer får sitt namn på teamets hemsida.
Alla som bidrar med 5 000 kr eller mer får sitt namn på hemsidan plus ett supporterkit med tröja, keps, dekal och lite annat smått och gott.
Alla som önskar bidra med 10 000 kr eller mer tar med fördel direkt kontakt med teamet för en vidare diskussion.
För bidrag:
Swish: 073 990 49 12
Bankkonto: 8103-4 934 372 179-2 (Swedbank)
Tillsammans ska vi sätta Sverige tillbaka i världstoppen för rally, lovar Emil och Jocke.
Nu är det bråttom, senast måndagen den 25 januari måste pengarna vara inne om det ska bli någon start med den Citroén DS3 R5 som är tänkt som bil i Värmland.

*
BloggMeeke kopia 18Meeke visade med eftertryck att självförtroendet är på topp och var snabbast på första shake down-körningen i Gap, två tiondelar före Sebastien Ogier. Trea och faktiskt rejält avhängd, Dani Sordo som var hela 3,4 långsammare i nya Hyundaien. Fyra Thierry Neuville och femma näst bästa Volkswagen, Andreas Mikkelsen.

*
BloggBlockBreaking news, Andreas Bakkerud VM-fyra 2015 går in samma RallyX-team som Ken Block, Hoonigan Racing Division och siktar nu på guld.

*
BloggMSPOETDå blev det som nog de allra flesta trodde, Malcolm Wilson skakade fram de nödvändiga stålarna för att kunna anmäla Mads Östberg och Eric Camilli till full WRC-säsong 2016. Malcolm gick ut i förra veckan och sade sig inte kunna garantera att M-Sport skulle finnas med i Märkes-VM på grund av ”lack of budget”. Något som då skulle ha inneburit att endast Volkswagen och Hyundai skulle kämpat om poäng i Märkes-VM.
Nu är dock allt på plats och Wilson är tacksam över FIA:s tålamod. Man gav M-Sport anstånd med sin anmälan fram till idag och han kan inte nog tacka FIA:s Jarmo Mahonen som hela tiden stöttat teamet, väl medveten hur viktigt det är för mästerskapet att få med även Ford.

*
BloggKajtoLänge har det varit ovisst om 2015 års mästare i FIA European Rally Championship, Kajetan Kajetanowicz skulle försöka försvara titeln i år och nu ser det ut som att det blir så. Samma bil, deras LOTOS Rally Team Ford Fiesta R5 kommer att användas, åtminstone till att börja med. Framemot våren tror jag nog att ”Kajto” gärna ser den nya versionen i sina händer.
ERC-kalendern ser ännu mer spännande ut än fjolårets och då inte enbart för att jag det här året kommer närmare mina polska fans. Dessutom två gånger, förklarar Kajto.
Att försvara en EM-titel är få förunnat den senaste som lyckades var italienaren Luca Rosetti som vann 2011.

*
I årsdebuten fick Ralfs Sirmacis däng av ”wonderboy” 15-årige Kalle Rovanperä som skrällvann sprintrallyt i Lettland. I fjol körde Sirmacis R2 Peugeot och i år poppar han nu upp ett par steg och kör nya R5-Skodan i ERC i huvudklassen. I ŠKODA Baltic Motorsports färger ska nu Sirmacis försöka utmana då bland annat Kajto.

*
När Rally Monte Carlo startar imorgon torsdag kommer detta att kunna ses i tv i över 150 länder. Tittarsiffrorna för WRC har sedan 2013 ökat med 27 procent och även sändningstiderna har utökats och detta med 55 procent. Här hemma har SVT förnyat sändningsrättigheterna i hop med norska TV2.

*
Blir kändistätt framför Casinot i Monaco i morgon kväll när Rally Monte Carlo startar och då tänker jag inte i första hand på alla rallykändisar. Här flockas även andra mer eller mindre kända ansikte, från nöjesvärlden till sportstjärnor. Till exempel finns här kände svenske skådespelaren Mikael Nyquist, britten Idris Elba, franska ”Let´s Dance-vinnaren” Katrina Patchett plus en lång rad andra ”VIP:are”.

*
När Södra BF hade sin prisutdelning med åtföljande konferens i helgen på anrika Örenäs Slott utanför Landskrona delas det ut massor av utmärkelser och där jag redan i söndags nämnde ”Årets Bilsporttjej”, Maga Andersson och ”Special Award”, Bengt Nilsson. Dessutom hyllades även följande:
Årets Bilsportman: Tobias Brink, KAK
Årets Funktionär: Daniel Carlsson, Hässleholms MK
Årets Klubb: Helsingborgs KK
Årets Komet: Melwin Nilsson Tomelilla
Årets Ledare: Conny Christiansson, Trelleborgs MK
Årets Unga ledare: Emma Palo och Nathalie Persson
Årets ungdom 2015: Oliver Söderström, KAK.
Hedersomnämnaden: Tom Kristensson, Thobias Svensson, Mattias Lindberg, David Ronnefalk, Niklas Lilja, Andreas Nilsson, Rune Nilsson, Joel Eriksson, Jimmy Eriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *