Påven ville fortsätta med Toyota i WRC och en ”Uris” byggs i Värmland!

Idag blev jag riktigt glad när gamle rallykämpen Åke ”Bryggaren” Andersson från Uppsala ringde upp och ville snacka mer om Toyotas WRC comeback. Skrev ju igår om att denna var nära förestående, redan 2014 skulle första WRC-Yarisen kunna vara klar för race. Om detta hade Bryggaren inga synpunkter, det han vände sig emot var min beskrivning att Ove ”Påven” Andersson medverkade till att Toyota lämnade WRC till förmån för Formel 1. Helt fel enligt Bryggaren.
– Ove ville att man skulle satsa både på WRC och Formel 1, berättade han
– Något som rent ekonomiskt inte skulle haft någon större betydelse då hela WRC-budgeten endast var tolv procent av vad det kostade att driva Formel 1 stallet…
Bryggaren vet detta med bestämdhet då han träffade Ove i samma veva som beslutet togs. Ett tungt beslut för den gamle rallyföraren vars hjärta fortfarande klappade hårdast för rally, menade Bryggaren. Visst är det kul med den här typen av reaktioner, man får veta massor av nya saker som man aldrig annars haft en aning om!
Skrev ju även igår om den lätt bedagade Audi Ur-quattron och i mejlkorgen var där mejl från Thomas Eriksson från Arvika och han skriver så här :
”Läser dina upplägg nästan varje gång, genom länken Motorsport Värmland, mycket trevligt att läsa dina synpunkter. Jag är en 58 årig Arvika-gubbe som åkt en del tidigare mest bredvid Ove Olofsson och fick för fem år sedan tillbaka intresset av Historiskt Rally. Jag såg då Midnattssolsrallyt 2007 och blev helt tagen av vad jag såg. Bilar o gubbar jag känt från förr och jag bestämde mig då för att detta är min passion. En bil ska det bli men vad, jo jag ville ha en ”Uris”.

.På hösten 2008 fann jag vad jag sökte en ”Uris” från GB, som stått undangömd i 15 år och fick den levererad till München på hösten och den hade då gått 1500 miles.
Nu efter snart 4 år börjar den ta form som en tävlingsbil eftersom jag är en vanlig arbetare som får köpa efter som  man har råd. Men nu snart har jag en ”Uris” som får mig att känna nostalgi o tävlingskänsla, detta är för mig en trevlig hobby och ser nu fram mot Västerås och Midnattssolsrallyt som åskådare ett tag till .
mvh Thomas ErikssonMk Team Westom”
Själv stod jag som ett frågetecken, en ”Uris” tyckte det lät som någon öststatsbil från femtio-sextiotalet? Som tur var hade Thomas även bifogat en bild och då förstod jag, Uris är ju självklart en Ur-quattro. Nu ser man inte så mycket på bilden, men visst ser den läcker ut i Rothmans-lackeringen och det är bara att önska Thomas lycka till framöver.
På tal om ”Urisar” så ser det ut som det blir en riktig höjdare när det är dags för Snapphanerallyt den 11 augusti i Hässleholm. Här ska då hemmaföraren Leif Nilsson köra föråkare med det som troligen är landets häftigaste rallybil en Audi Sport Quattro. En bil som Leif jobbat på länge och som ska vara en kopia av Walther Rörhls vinnarbil. Häftigare förbil får man nog leta efter…

2 svar på “Påven ville fortsätta med Toyota i WRC och en ”Uris” byggs i Värmland!

  1. Hej Tommy.
    Det är ingen Sport Quattro, utan en ”vanlig lång Quattro”, men med
    486 Hk under huven.
    Sport Quattron byggde han ju för många år sedan och den är röd!

    C G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *