Kör Novikov Polo WRC 2013, Tidemand åker Skoda i Tjeckien och Ken Block i VM i Buskörning!

Nu kommer Volkswagen starkt inom rally och om bara några månader kommer man att köra Polo WRC i tävlingssammanhang för första gången och då självklart med Sebastein Ogier bakom ratten. Fortfarande är det dock oklart vem som tar hand om andra bilen men nu kommer Motorbloggen med ett hett tips, ryssen Evgeny Novikov. Ren spekulation det medges, men när jag läser att Novikov i detta nu planlägger VW Cup 2013 i sitt hemland så menar jag nog, ingen rök utan eld.
Novikov och den ryske VW-importören planerar för en enhetsklass med speciella Polo som i utförande ska ligga mellan R1 och R2-reglementet och intresset från både förare och sponsorer ska vara stort. Kanske något för den svenske importören att hänga på?
Men som sagt med tanke på Novikovs stora VW-intresse så blir jag inte förvånad om det blir han som ren bonus tar hand om platsen vid sidan av Ogier. Vi får väl se om jag får rätt, men om det blir verklighet, så glöm inte var du läste det först!
Varit lite tyst om Pontus Tidemand men nu bär det iväg till Tjeckien för vår kanske allra största talang. Det är gamla stortävlingen Rally Bohemia som körs utanför Skoda huvudstaden Mladá Boleslav i helgen på tjugo mil. En tuff utmaning för Pontus.
– Vi kör denna tävling för att kunna vara så förberedda som möjligt för WRC Academy deltävlingen på asfalt i Rally Tyskland i slutet av Augusti. Därför så kommer vi köra med en Skoda Fabia R2 som talangutvecklingsbolaget EVEN rally äger, då den påminner mycket om den bil jag kör i Junior-VM ( WRC-Academy), berättar Pontus.
I klassen för de tvåhjulsdrivna bilarna (Klass 6 – R2) är det totalt 16 stycken ekipage anmälda och sju av dem kör även den tjeckiska Fabia R2-cupen.
– Det är nog det bästa motståndet du kan få i Europa med en R2-bil på asfalt. Tjeckerna är vana asfalts-åkare och ledaren av Fabia R2-cupen är Italiensk mästare flera gånger om med två-hjulsdrivna bilar.
Vid sin sida kommer Pontus den här gången ha Trond Svendsen som annars sköter kontoret till Anders Gröndahl.
Nu ligger den ute den ultimata dårskapen eller ”VM i Buskörning”, alltså dags för Ken Block och Gymkhana 5. Som vanligt med den Olsbergs-preppade WRC-Fiestan och skådeplatsen den här gången är San Francisco. Hoppen på gatorna som för alltid gjorde Steve McQueen i filmen Bullit odödlig klipper Block ännu högre och ännu häftigare. Kort sagt en hisnande upplevelse och den här gången har Block även fått med en annan ”dåre” Travis Pastrana som kör motorcykel i filmen, en kombination som bara kan bli superhäftig. Sedan är själva finalen av det slag som får Eslövs Asfaltkung Mats Andersson att framstå som en 16-åring ute på övningskörning…

Visst har man sett diverse korkade dekaler i bakrutan på bilar som uppmanar till ”sänk farten”, ”du ligger för nära” och andra tramsiga budskap. Idag såg jag något helt annat inga löjliga dekaler, nej hemsnickrade små skylthållare skruvade i hatthyllan med den provocerande texten” Jag har rätt hastighet”. Visst är det härligt med alla dessa ”hitte på poliser” som alltid kör exakt rätt hastighet och på alla sätt är exemplariska i trafiken. Kort sagt, de är ett föredöme för alla oss andra dödliga som inte alltid lyckas lika bra ( obs. ironi). En liten gissningstävling vad var det för bil som skyltarna satt skruvade i? Ledtråd, bilarna körs mest av gubbar/tanter i pensionsåldern plus samt märket är på väg in i WRC…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *