Patrik Flodin om den WRC-Mini han ska ratta på Sardinien, ” cool att köra”!

Idag var det Patrik Flodin som levererade dagens, veckans eller varför inte vårens allra gladaste rallynyhet. Flodin kör en Mini Cooper – WRC i VM-deltävlingen på Sardinien om en knapp månad.
En riktig knall i mina öron, har inte ens tänkt tanken att den unge hälsingen umgicks med planer av den här kalibern. Har hela tiden trott att det varit fullt fokus på Grupp-N VM med Subarun och att WRC-steget skulle tas längre fram. Kul att man inte vet allt…
Nu blir det start med kartisen Göran Bergsten 5-8 maj för det italienska privatteamet Grifone, som har köpt en av de cirka tjugo bilar som Prodrive lyckats sälja så här långt. Priset omkring 3,5 miljoner är mycket pengar, men ändå betydligt billigare än vad WRC-bilarna kostade ifjol.
I det officiella Mini-teamet blir det spanjoren Danny Sordo och irländaren Kris Meeke som sköter spakarna på Sardinien som blir premiär för bilen. I Portugal satte S-200 versionen flera fina tider, så Loeb & Co ska nog inte underskatta det brittiska stålet!
Flodin har naturligtvis inga illusioner att blanda sig i toppstriden, detta är faktiskt hans första WRC-start plus att bilen är oprövad. Visserligen har Meeke och Sordo kört över sexhundra testmil, men det lär behövas många fler innan Minin kan utmana på allvar. Till webbsajten hela.hälsingland.se säger Flodin.
– Mini är ett litet oprövat kort eftersom det är en helt ny bil i VM-sammanhang. Det är en ”hundkojeaktig” bil och egentligen är den ganska ful, men den var verkligen cool att köra.
Nu blir han inte ensam på den soliga Medelhavsön utan har sällskap av P G Andersson/Emil Axelsson. PG har skrapat börsen ren och investerat i ännu en styrning med WRC-Fiestan. Måtte han ha bättre flyt här än i Rally Sweden!
Men först är det VM i Jordanien till helgen, med lite tur vill säga. För oroligheterna i området har stökat till logistiken så fortfarande har inte alla VM-teamens grejor anlänt. Tidsschemat ändras också hela tiden, men planen är trots allt att rallyt ska starta på torsdag som planerat.
Lite nytt från Midnattsolsrallyt. Glade gamängen från Göteborg Bosse Axelsson, som jag tror åkt rallyt alla åren sedan återstarten 2006 kom in med anmälan 172. En vass Ford Escort MK1, blå och gul lackad har varit Bosses vapen tidigare, men nu laddar han om å det grövsta. Den här gången är det inget tjafs med en liten fyrcylindrig Fordmölla, nej en rak sexa ska det va. Denna sitter monterad i en Jaguar E-Type och med sladdvillige Bosse bakom ratten så lär ”jaggan” bli lite av behållningen i årets rally.
Fortfarande väntar vi på fjolårssegraren Kennet Bäcklundhs namn i listan. Det kommer, det är jag helt säker på!

4 svar på “Patrik Flodin om den WRC-Mini han ska ratta på Sardinien, ” cool att köra”!

 1. Du skriver att det är Flodins första WRC-start, jag tror inte att det stämmer. Jag har sett honom i en WRC-Subaru i Svenska rallyt för några år sedan, tror det var en Olsberg sponsrad bil. Håkan

  1. Hej Håkan.
   Lite slarvigt av mig. Jag tänkte nog mer på att detta var Flodins första ”riktiga” WRC-start på utländsk mark utan svensk inblandning.
   Men visst, helt rätt körde han Olsbergs-Subarun till en elfte plats i Svenska Rallyt 2007.
   Kul med uppmärksamma läsare.
   MVH
   Tommy

    1. Hej.
     Det var ju f-n vad ni kan…
     Ni glömmer inte bort att även kört Volvo Original, så när man kan komma VM-bil eller det börjar nästan på samma bokstav.
     Skriver det än en gång, kul med återkoppling och att ha så pålästa kamrater. Fortsätt så här…
     MVH
     Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *