Patrik Flodin kör IRC i Tjeckien och San Remo, kanske Karting-EM till Åsum Ring och Grahn avstår TV-Svängen.

På fredag är det tid för Patrik Flodins fjärde IRC-start och detta i tjeckiska Barum Czech Rally Ziln ett rent asfaltrally över elva mil specialsträckor. Petter Solberg som äger Patriks Super 2000-Fiesta är mycket nöjd med hans insatser hitintills och bekräftar nu också att Patrik även kör deltävlingen i San Remo i oktober. Hit åker Petter själv för att ”cocha” Ilsbo-Expressen men i helgen är det Fru Solberg, Pernilla som har ansvaret. Storfavorit är nog hemmaföraren Jan Kopecky även om Juha Hänninen och inte minst Andreas Mikkelsen, iRC-ledaren kan utmana och varför inte Patrik som går ut med nummer 5 på Fiestan.
På tal om Mikkelsen så blev han historisk i Rally Deutschland genom att bli förste SWRC-förare att plocka bonuspoäng på avslutande”power stage”. Andreas slutade trea och knep en VM-poäng och har nu totalt sju. Mer intressant var hans uttalande på wrc.com där han konstaterade.
– A bit more power would have been nice, that’s why I can’t wait to return here next year with the Polo.
Förstår ni vad ni läser, ”han kan inte vänta till nästa år när han återvänder med Polon”. Tänker ni samma som jag så verkar det nu vara helt klart att det blir norskt i andra WRC-Polon vid sidan av redan klara Sebastien Ogier. Kan väl inte heller säga att VW Motorsport gör ett felval, Andreas har levererat exakt vad man önskat och då ska han självklart även belönas!
Läser i Värmlands Folkblad att Fredrik Åhlin drabbades av lågt blodtryck i Tyskland och det var därför han fick bryta. Redan före rallyt hade Fredrik känning av det hela och mådde inte bra. På lördagen blev det sedan allt sämre och till slut fick co-driver Morten Abrahamsen ta över ratten för att få bilen och Fredrik tillbaka till service där det blev snabb färd till sjukhus. Nu avvaktar Fredrik vidare provresultat och till dess är det bara en sak som gäller enligt artikeln.
– Måste bli frisk, hälsan är viktigast just nu!
Rallyklassikernas utmanare till Midnattsolsrallyt, nya Polar Classic Rally rullar på med förberedelserna för fullt. Jårs Damberg med fru Britta har varit uppe i ”Norrland” för att reka och nu tänker man sig en lite annorlunda bansträckning mot den som gick i stöpet i år på grund av sen vår. Startplats blir Tierp och målgång i Arjeplog och däremellan är det tänkt att det ska åkas ett gäng fina specialsträckor. Man har även beslutat att öppna tävlingen för Regularityåkarna sedan man hittat ett smidigt system för övervakning av just den delen av rallyt.
Kristianstad Karting Klubb går väl fortfarande på moln efter all positiv kritik man fick efter sin första stora internationella tävling i Rotaxserien. Men nu vill man gå vidare med nya utmaningar och på torsdag åker fyra från klubben inklusive energiknippet Jörgen Andersson till Italien för att förhandla med CIK-FIA om EM till Åsum Ring 2013. Inte nog med detta för det är faktiskt kristianstadsgänget som fått frågan om man är villig att arrangera EM från höjdarna inom kartingen, inte tvärtom. Säger något om Kristianstads KK:s status i sammanhanget…
Med exakt två timmar kvar tills ”repet dras” för anmälningar till den 48:e TV-Svängen är där just nu 127 ekipage anmälda plus förbilar. En bra siffra med tanke på att senaste tävlingarna i Hässleholm och Vimmerby som båda hade färre antal anmälda. Fortfarande finns dock inte Stoffe Nilssons anmälan på plats men är helt säker på att den dyker upp före klockan 18.00. Stoffe lär inte missa chansen att bli historisk genom att ha chans att ta fyra raka segrar i TV-Svängen.
En som tråkigt nog inte lär dyka upp är Simrishamns Jocke Grahn som istället fokuserar på Svenska Rallycupen där han är med i toppstriden. Problemet är att WRC-Focusen blev så illa skadad av den stora fula stenen på Hovdala att reparationen blev kostsam. Först pratades det om runt nittiotusen för att byta ut allt som var skadat, men nu har Jocke och hans mekargäng lyckats reparera en del som egentligen kanske skulle byts.
– Pengarna att byta alla skadade grejor har vi inte, utan nu hoppas vi ändå att vi ska få ihop bilen till lördag så vi kan åka i Eskilstuna, berättar Jocke.
Utrymme för TV-Svängen finns där inte i budgeten vilket Jocke beklagar.
– Min absoluta favorittävling, men verkligheten är som den är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *