Över 30 klara för WRC, TV-Svängen flyttar, norsk ERC-satsning, rösta på årets rallyteam och lite om en ”Fabriks-Ascona”!

Ericsson Motorsport har ägnat helgen åt att summera ihop förarna till WRC 2016 och fått ihop summan 32, då i alla tre WRC-klasserna plus Drive DMACK Fiesta Trophy med sina trecylindriga R2 Fiestor. 15 av förarna kör i WRC och där är det fortfarande oklart med Robert Kubica och Martin Prokop. Att hoppas på mer än något enstaka inhopp för Henning Solberg är väl också allt vi kan vänta från den norska fronten. BloggTidemandGlädjande är i alla fall att där är en svensk med i listan, Pontus Tidemand i WRC2.

*
I går blev det officiellt att det blir Höörsbaserade Resultatservice och Racetiming som fått MAS förtroende att sköta all tidsrapportering från samtliga deltävlingar i Rally-SM. Något som vice ordförande Stefan Thaleman i MAS är nöjd med.
Det känns jättebra att vi har slutit ett avtal och kan se fram emot ett givande samarbete. 
Att ha Resultatservice och Racetiming på samtliga sex tävlingar underlättar för både oss arrangörer och publik som följer tävlingen på håll.
Ute på sträckorna är det Raceetiming med Åke Olsson och Johan Forsman, som med sin personal sköter tidtagningen. BloggGrenInne på HQ är det så Resultatservice grundare Lars Gren som håller i trådarna.
Vi ska göra vårt bästa för att det ska bli så bra som möjligt och säkerställa att det vi har funkar och funkar ännu bättre.
Tillsammans med sonen Johan och Marie Ekblad utgör de kärnan i Resultatservice.
Bemanningen är en nöt att knäcka, för de andra har vanliga jobb på vardagarna. Så det kommer att bli några nya ansikten med oss, fast de är välkända i andra sammanhang, säger Lars.
Att 2016 blir jäktigt för Gren & Co är ganska säkert, redan nu har man 58 tävlingar på programmet och med bara 52 veckor kan det blir lite körigt…

*
En av dessa 58 tävlingar är SMK Hörbys TV-Svängen som tvingats ändra tävlingsdag från den 10 september till den 3 september. Anledningen till detta var att East Sweden Rally i Rally-SM bytte helg från den 3 till den 10 september och för att undvika en olycklig krock mellan SM och SSRC flyttades TV-Svängen.
Vi tog detta beslut av omsorg om både de tävlande och Rally-SM, säger ordförande Magnus Helgesson i SMK Hörby och fortsätter
När så Arlövs MC var så hyggliga att flytta sin RS-tävling till den 11 september blev det en lyckad rockad och en helg i Södra BF med bara en enda tävling precis som alla önskar.
Enda nackdelen är att där nu bara blir en vecka mellan SSRC-tävlingarna Vimmerby MS, ”Emiltrofén” och TV-Svängen.

*
BloggLarsenTill nästa år planerar talangfulla norrmännen Frank Tore Larsen med Torstein Eriksen som ”kamrer” i R5-Fiestan att känna lite på tyngsta klassen i ERC. Så här långt har man lagt in tre EM-deltävlingar i programmet med start i Rally Liepāja, 5-7 februari, SATA Rallye Açores 2-4 juni och så auto24 Rally Estonia 15-17 juli. Vid sidan av ERC blir det även satsning på Norska Mästerskapet.
– Måste erkänna att vi har liten erfarenhet av internationellt tävlande, men det vi saknar där tar vi igen med stor ambition och stark vinnarinstinkt, menar Frank Tore.
Vi kommer att slåss för en plats på pallen i alla tre tävlingarna. Vi känner oss redo!
Bakom Frank Tore och Torstein står RS Motorsport och Norges största Ford-handlare RøhneSelmer AS.

*
Den 4 februari har Danmark sin motsvarighet till ”Oscars-galan” Dansk Motorsport Award och nu har man chansen att rösta på bland annat ”Årets Rallyteam 2015”. Till detta har man nominerat följande:
Christian Jensen/Freddy Petersen vann Danska Mästerskapet efter tuff kamp med Ib Kragh. Paret kör R5-Peugeot.
Kenneth Madsen/Henrik Dernoff tog i år sin sjätte DM-titel i 2WD-klassen med sin Suzuki Swift.
Esben Hegelund/Karsten Isaksen, hoppade mellan WRC Focus och Skoda Fabia R5 med vilken de segrade totalt i DM4.BloggMadsen
Jacob Madsen/Line Lykke Jensen. Det unga paret körde andra säsongen ADAC Opel Rallye Cup med stöd från ambitiösa Opel Danmark och danska bilsportförbundet. Trots tekniska problem var paret med i toppstriden och snubblade på mållinjen när det skulle utses ny förare i Opel Junior Rally Team.

*
BloggPeugeotPeugeot Rally Academy har utsett 25 årige spanjoren José Antonio Suarez till sin förare i WRC2 där fem deltävlingar väntar. I WRC3 är det blott 20-år gamla fransmannen Jordan Berfa som ska försvara ”det rytande Lejonets” position i 2WD.
Det ryktas även att Peugeot Rally Academy ska köra med två bilar i ERC och med Craig Breen borta är det därmed lite tom på den ”bänken”. Franska källor gör gällande att Suarez vid sidan av WRC2-åkandet även ska köra ERC men detta är helt obekräftat. Även om detta skulle stämma så är där ändå en plats över, kan den kanske vara vikt för Emil Bergkvist?

*
Fick ett intressant meddelande i dag från Jukka Haanpää där det stod att läsa.
” Hej Tommy. Du som gillar Opel, jag har en ”fabrikare” med registreringsnummer DLJ771 eller AA27471 en Opel Ascona Rallye, 081266-1972.
Har du någon idé om någon som vill köpa den. Komplett kaross med båge och alla andra fabriksgrejer finns i lådor, allt finns till bilen. Har du någon historik/bilder om bilen så skulle det vara roligt att se.”.BloggAscona 1
Hittade två bilder först en efter att Lille-Bror Nasenius och Björn Cederberg kört Asconna till SM-seger i Bilorientering 1972.BloggAscona2 Den andra är från 1973 där Anders Kulläng är på väg mot en tredje plats i norrländska Rally Svarta Björn. Verkar som AA27471 började som en ”otrimmad” Grupp 1-bil men sedan när den fick heta DLJ771 var det Grupp 2 som gällde. I det skicket blev Kulläng fyra i klassen i SM i Rally 1973. Kan inte vara svårt att hitta köpare till en sådan här klenod…

*
Fick lite återkopplingar på det här med markägarproblemen på Söderslätt på grund av ”smällarbilar”. Någon lösning på problemet bidrog dom dock inte till och väljer att publicera Leif Perssons tankar kring problemet.
Jag måste erkänna att jag är lite trött på smällebilarna inte alla men det finns en del. Jag vill kunna se de häftigaste rallybilarna utan att jag får sämre hörsel än vad jag har (tinnitus höger öra) Mats Jonssons ”Gamla Bettan ” är inte rolig när han växlar upp efter ett vägbyte t ex. Själv står man och kikar i en kamera och får smällen helt fel och det slår lock för örat. Dom skrämmer mer än hjortar och annat vilt , dom skrämmer även små barn som har somnat i barnvagnar har jag sett.
Ytterligare en sak för rallyutskottet att jobba med. Skälen blir fler och fler för markägare/vägägare att neka låna ut vägar, vad gör vi du när vi sitter med skägget i brevlådan och frimärke och stämpel i pannan.
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR.
Leif Persson.”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *