Ola-Skåning och Grisen toppseedade i VOC-premiären, Alexander näste svensk i VM!

I helgen är det premiär för Sverige-Serien i Volvo Original uppe i Vännäs, ganska exakt 128 mil från Hörby där Ola Wingren och Volvo 740:an kallad Grisen hör hemma. Lite överraskad blev jag när det stod klart för mig att paret, ja dom är ju inte gifta eller sambos utan där är det Mia som gäller, har toppseedats av arrangörerna och går ut som första bil i B-klassen. Tänka sig en skåning, en co-driver som bor i Köping, en gris och så vinterrally i Västerbotten, dessutom toppseedad. Stort om ni frågar mig!
På VOC:s hemsida skriver man: ” Han (Ola) har visat tidigare att han behärskar snö och is så seedningen är inte på något sätt tveksam”. Nu blir det ingen lätt resa i helgens två deltävlingarna för skåningen, man kör både lördag och söndag. Hemmaföraren Martin Eriksson, Stugun vet inte riktigt hur långt han har till Vännäs, men för oss här nere är allt där uppe i Lappland samma sak, blir en svår nöt att knäcka. Finns dock en möjlighet att han blir så skrämd av Grisens grymma utseende och lämnar walk over…
Medan Ola tar ”grisbilen” torsdagsnatt till Vännäs, åker klubbkompisen Simon Nilsson upp redan onsdagskväll. Med sin ringa vinterrutin ska han och pappa Dan till höger, testa på fredagen för att vara laddade till lördagens uppgift. Arrangören har flott fixat fram träningsvägar och dom tänker Simon utnyttja så mycket det bara går.
Ett lästips inför Rally Sweden. Nya Wermlandstidningen har träffat Sebastien Loeb som just nu är i Värmland och tränar. Gå in och läs reportaget på: http://nwt.se/sport/motorsport/article840753.ec
Motorbloggen handlar ju om fyra hjul. Idag gör jag dock ett undantag för Alexander Kristiansson från Hörby som kan bli näste svensk i VM för 125 kubikare. Det handlar alltså om motorcykel racing där 17-årige Alexander är ett jättelöfte. Efter två framgångsrika säsonger i Red Bull Rookies Cup är han beredd att ta steget ut i den verkliga hetluften.
Inget konstigt med att Alexander gillar att åka fort, det finns i generna. Morfar heter Stig Kristiansson och är lite av sydsvensk rallyikon. Stig tävlade från mitten av sextiotalet fram till för bara några år sedan i Klassiska Rallycupen. Sedan har Alexander dessutom en morbror som heter Joachim Kristiansson, DM-trea så sent som ifjol. Men man är ändå lite undrande varför Alexander valt att skippa två av hjulen?
Senast vi hade en svensk i VM var Johan Stigefeldt och det var tio år sedan. Nu kan det bli verklighet igen, men Alexander saknar en miljon för att drömmen ska bli verklighet. Kanske dags att ta efter PG och hans insamling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *