Ogier ska bli pappa, inget Rally Sweden för Gröndal, inställt i Ludvika, ring Lennart och Bosse är unik!

BloggOgierMin största önskan har gått i uppfyllelse! Orden är Sebastien Ogiérs sedan han fått besked på att han och fru Andrea för första gången ska bli föräldrar. Rally Monte Carlo-vinnaren fortsätter överlyckligt.
Jag är i sjunde himlen över detta att få berätta att att vi väntar barn, jag är så lycklig!

*
BloggGröndal kopia 7Absolut inte samma känslor alls hos Anders Gröndal som i par med Miriam Walfridsson tänkt åka WRC2-klassen i Rally Sweden. Av detta blev det ingenting förklarar Anders besviket.
Jag är ledsen att behöva berätta att vi tvingats dra oss tillbak från Rally Sweden. Det gjordes ett misstag i anmälan så att vi kom i klassen för privatförare istället för korrekta WRC2.
M-Sport har försökt att hjälpa Anders som var anmäld med nya R5-Fiestan att rätta till misstaget men utan framgång. Varken Rally Sweden eller FIA kunde hjälpa till att rätta till det hela så nu blir konsekvensen att en riktig färgklick och vågar jag säga, segerkandidat får ställa sig som åskådare istället för att utmana om segern. Ibland är byråkrati bara för dj-ligt….

*
BloggRöjselNär vi ändå är inne på M-Sport så kan jag inte undanhålla er WRC-teamets inlägg på Facebook efter Daniel Röjsels första seger med Ford Sveriges nya R2-Fiesta. Stort är bara förnamnet!

*
BloggIngram22-årige Chris Ingram presenterades i måndags som Opel MotorsportsEmil Bergkvist ersättare” i en av teamets Adam R2. Som sällskap får den f.d Peugeot-föraren mer Opel hemtama duon Julius Tannert och Marija Griebel.

*
BloggProkopEn WRC-åkare som saknades i Rally Monte Carlo och som inte heller är anmäld till Rally Sweden är tjecken Martin Prokop som åker Fiesta. Idag bekräftades det dock från hans team att Prokop ansluter till WRC redan i deltävling tre, Rally Mexico.

*
BloggSandellDet blir ännu en säsong ”over there” i Red Bull Global Rally Cross för jämten och ”vintertest värden” Patrik Sandell.
Yeah the 2016 redbullgrc is here, utbrister Sandell med jämtländsk brytning.
We will ones again race on some unique location and city’s all over US and A and I’m ready for it. Hope to see you on at least one of them.
Precis som 2015 blir det för Kobalt GRC och Bryan Herta Autosport som Patrik kommer att köra.

*
Verkar nu klarna lite i Toyotas WRC-led och ryktet säger att det blir Mikko Hirvonen och Juho Hänninen som kommer att få ansvaret för att utveckla Yarisen till en vinnare 2017. Första bilarna ska vara körklara om en till två månader och sedan räknar man med att börja testerna i mars. Vem som ska köra 2017 är fortfarande mer tveksamt, varken Hirvonen eller Hänninen känns som namn att bygga en grund mot WRC-guld. Tänkbara förare är i dagsläget mycket svårt att vaska fram då alla de riktigt snabba förarna sitter med kontrakt. BloggSunninenHar en känsla av att Teemu Sunninen (bilden) och Esapekka Lappi skulle kunna vara namn som finns i Tommi Mäkinens skalle.

*
Då blev det ingen snöpremiär för skåningarna Joakim Nilsson, Simrishamns MK, Hampus Larsson Kristianstad MK och Victor Hansen, SMK Hörby då lördagens tävling i Ludvika, Skogsrundan tvingats kasta in handduken på grund av extremt mildväder i Dalarna. Därmed får de 94 anmälda istället bänka sig framför tv-apparaten och kolla in Sprint-SM och Rallycross-delen i Piteå. Vän av ordning påpekar kanske då att Victor redan gjort sin första tävling på snö i Torsby för två veckor sedan. Visst Victor startade men ända fram till starten nådde han inte innan motorn rasade på 940-VOC:en

*
BloggSandvikenPå tal om väder ser det något bättre ut för Sandvikens Rally Bilmetro som är tänkt som SM-premiär helgen 5-6 februari. Närmaste dagarna milt men framemot veckoslutet snö och minusgrader, på fredagen 8 minus. Looks good!

*
En som inte kommer att köra Sprint-SM är en av de riktigt stora favoriterna, Ingemar Svensson.
Motorn till Fiesta WRC:n är hos M-Sport i England för renovering och blir tyvärr inte färdig i tid, berättar Ingemar.
Därmed går både publik och tv-tittare på en riktig publikfriare och då får vi istället göra som Ingemar säger, önska lycka till åt Ford-kollegan Kjell Sandberg.

*
Vet inte om Rally Swedens banläggare lyckats hitta någon ny ”Shake down” sedan man fick nobben på den i Alster av länstyrelsen efter boendeprotester. I dagens NWT finns en insändare som tack och lov visar att det fortfarande finns hopp för mänskligheten. Insändarskribenten avslutar med, ” Jag tycker inte om rally men alla har inte samma intressen. Man får vara lite generös.”. Densamme konstaterar även , ”Jag ger gärna upp lugnet under en enda dag för att rallyälskarna ska få njuta. Många här ute är oerhört besvikna på att rallyarrangemanget blev flyttat. Det är en förlust för området.”. Så olika man kan tänka och då bor man ändå grannar…

*
Häromdagen ringde banchefen i Trelleborgs MK, Lennart Kristensson upp och gav en lägesrapport gällande Anderslövsrallyt som hade problem med markägare som inte gillade ”smällebilar”. Nu ser dock allting bättre ut berättar Lennart sedan man lagt tävlingen i Bilsport Rallycup istället för DM och får därmed lite friare händer.
Har hittat någon ny sträcka så med lite flyt får vi ihop en bana med tre mil specialsträckor, berättar arbetsmyran Lennart.
Tre mil på Söderslätt är faktiskt jättesvårt att få ihop så funkar det blir jag mer än belåten.
Även Lennart har fått ta emot frågor på detta att markägarna ( kanske rättare sagt jägarna…) har synpunkter på vilka ljud man accepterar på sina marker. Något som gör honom både besviken och lite irriterad.
Det är bara att slå mig en signal så kan vem som vill följa med ut och snacka med de aktuella markägarna. Då får dom se hur lätt det är att argumentera emot och försöka övertala att ge oss tillstånd att köra. Som sagt bara ring!
Du som är intresserad att hänga med Lennart kan höra av dig till Motorbloggen så förmedlar jag telefonnumret.

*
BloggBosseIgår var det en glädjens dag På Kristianstadsbladet och i synnerhet bland oss fem fotografer. Min Formel 1-älskande kollega Bosse Nilsson nominerades som enda landsortsfotograf till ”Årets Bild 2015”. Av runt 5000 insända bilder har juryn fastnat för en av Bosses bilder, vilken är forfarande hemligt. Själv är fotografen säker på att det är bilden från eldsläckare attacken mot minister Morgan Johansson på flyktingboendet i Broby som är den som kommer att prisas i Jönköping första helgen i mars.
Vad som gör detta extra kul är att som fotograf utanför storstäderna kunna både utmana och även besegra storstads kollegorna. Dessutom slutar Bosse att jobba i mars, då 67 år gammal och att då få kröna en fantastisk fotokarriär med Årets Bild ger lite av Rekord-Magasinet stuk. Säger bar ett stort och välment grattis till Bosse som verkligen är förtjänt av priset.
Ni undrar så klart var mina bilder hamnade i tävlingen? Nu är det så att den helgen det är prisutdelning är min ”jobbhelg”, så jag hade ändå inte kunnat närvara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *