Nya WRC-Hyundaien kan få svensk försteförare, Mikkelsen klar för VW och konstig Saab från over there!

Fick precis eftermiddagskaffet i vrångstrupen när jag hittade en kort video från första testkörningen med nya WRC-Hyundai i20. Testet kördes någonstans hemma i Syd-Korea den 5 december och detta var väl i och för sig inget märkvärdigt. Men på den lätt kryptiska filmen fanns även lite text i nedankanten, bland annat att Hyundai planerar att satsa 60-70 miljoner euro på WRC-projektet och sedan kom det som fick kaffet att spruta. ”The head of the crew comes from Scandinavia”, ja du läser rätt, ”försteföraren är en skandinav”. I min värld betyder detta minst femtio procents chans att det är en svensk som kommer att sitta i Hyundaien efter jul, sug på den…
Mitt tips, helt utan någon som helst verklighetsförankring är att det är PG Andersson som Hyundaiiterna har kontakt med. Redan för någon vecka sedan förekom ryktet i brittisk press men då påstod sig PG vara helt ovetande. Hoppas verkligen att han ljög för oss då och att han istället får och tar den chans han är så väl värd.
Om det nu inte är PG, då återstår så klart Patrikarna Sandell och Flodin, Tidemand tror jag fortfarande är för grön internationellt sett. Sedan kan jag även vara helt ute och cykla så att ratten istället går till någon norrman eller finne, sådana verkar det finnas hur många som helst…
I går presenterade Jost Capito VW Motorsports WRC-team inför 250 journalister plus en massa andra inbjudna gäster och vad var mer passande än att göra detta framför casinot i Monaco. Nya Polon är verkligen en fräck rallybil och designen med Red Bull loggan är minst sagt tuff, utklassar Citroén och puttar ner Fiestan till andra plats.
Samtidigt passade Capito på att presentera Andreas Mikkelsen som tredje föraren i teamet. Ingen större överraskning och mer än välförtjänt efter alla framgångar han har gett både i IRC med Skoda UK-teamet och i WRC för ”folkavagnsgänget”. Nu träder Mikkelsen in först i fjärde WRC-tävlingen i Portugal, missar alltså Rally Sweden men sedan verkar det som att han ska åka resten. Kul!
Fick ett mejl imorse från en läsare av Motorbloggen ”over there” och detta med anledning av gårdagens ”vintersaga med en Saab ”trubbnos”. Så här skriver Björn, märk väl det är från en amerikansk dator,
” Hej Tommy Laste din motorblogg och pa tal om gamla saabar sag jag och min grabb nagot pa en bilutstallning som kallas Irvine Car and Coffee for nagra veckor sedan som maste vara unikt. En 60-tals SAAB som aldrig varit i Sverige.
Jag horde nagot som lat som en tvatakts SAAB och vande mej om. Da fick jag se en oppen tvasitsig kaross som holl pa att parkera. Efter en stund pratade jag med agaren som tydligen ar en Sonett-guru har i L A.
Han berattade att det var en SAAB Quantum III. Nar SAAB skulle lanseras i USA ville aterforsaljarna ha en sportbil att locka in folk i bilhallarna med. Men SAAB hade inget sadant att erbjuda, sa darfor gick nagra stora handlare ihop byggde dessa.
En av dessa prototyper skickades till Trollhattan for att bedomas. SAAB tycke den var for dalig och aven prins Bertil fick provkora den. Den andra som stod framfor mej, blev kvar i USA och Sonett-guru kopte den 1980.
Intressant historia, som jag inte hade en aning om. Berattad av en SAAB-nord och dessutom att fa se den i trafik. En bra borjan pa den dagen.
Bjorn fran Everod”
Tyckte dettta lät väldigt intressant så jag började leta på nätet och hittade då både bild på Saab Quantum lll och information som helt styrkte vad Björn fått sig berättat. Riktigt kul att snacka gamla Saabar med någon som sitter i Los Angeles-solen samtidigt som vi försöker överleva i årets första snöstorm…
Trodde och hoppades att det här med ”40 km” istället för ”50” i tätorterna skulle vara isolerat till Kristianstad kommun, men i h-e heller. När det gäller dumma/tokiga trafik och miljöpåhitt finns inga vattentäta skott, tokerierna sprider sig som ringar på vattnet och nu har det även drabbat min egen hemkommun. Noterade detta idag och ställer mig samma fråga som tidgare, vem har kläckt denna lysande idé och vad är det man hoppas åstadkomma med detta trams? För mig är alla lagar och regler just trams när det inte finns acceptans från de som dessa riktar sig emot. Ingen jag har pratat med och som har körkort vill säga, fattar nada och hur blir då efterlevnaden? Eller är det så enkelt att det behövs förstärkning i polisens fortkörningskassa vilket inte lär bli svårt att åstadkomma med dessa nya tokregler…

7 svar på “Nya WRC-Hyundaien kan få svensk försteförare, Mikkelsen klar för VW och konstig Saab från over there!

    1. Jag e ledsen. Jag hoppas att jag har fel och att det inte är en finne som får platsen. Oavsett om det är teamchef eller försteförare.

  1. Skandinav = svensk, dansk eller norrman. Och som tidigare kommentarer varit inne på, det är stallchefen och inte föraren texten syftar på. Men låt oss hålla tummarna för P-G!

    1. Men det är inte helt ovanligt att människor från andra kontinenter kallar hela norden för ”Scandinavia” därav mina farhågor för att det kan vara finnar som det handlar om.

      Finnarna har ju varit vida överlägsna oss andra nordbor att hjälpa kommande talanger på vägen. Detta oavsett om det handlar om rally eller Formel 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *