Ny mörk design på WRC-Polon, M. Å-K klar för Audi TT Cup, Golf-Berglund kör R5-Mitsubishi och Tyko hemma från Ukraina!

BloggVWJust som jag ironiserat lite över Hyundai och Citroéns mer än diskreta ”new look” i WRC 2015 drämmer Volkswagen Motorsport till och verkligen visar ”a new look”. Borta är det lite oskyldigt vita och istället har man satsat på mörkblått/svart med lite vita inslag i bakändan på Polo R:en. Att man blivit världsmästare två gånger markeras genom två stjärnor på axelklaffarna på det som danskarna kallar ”kjøredraekt”. Att teamet är förtjusta i nya designen går inte att ta fel på och även M-Sport verkar gilla det. På Twitter kommenterade man ”M-Sport @MSportLtd. So as we move into the light, our friends @VolkswagenRally move over to the dark side! Loving the new look guys!”.
För mig är det mesta okej så länge det gröna minimeras…

*
BloggKubicaÄven Robert Kubica visar upp en helt ny färgsättning på årets WRC-Fiesta. Borta är det mesta av det vita och istället väljer polacken mer grått. Ganska snyggt!

*
I går förklarade Mads Östberg att han gjort klart med anmälan för andra deltävlingen i Norska Mästerskapet, Rally Finnskog. Vid sidan av detta och WRC jobbar Mads även för att ge norrmännen samma fina WRC-bevakning som SVT fixar åt oss här hemma. Tack för detta SVT!

*
BloggkrudaÅrets WRC-start närmar sig med stormsteg och nu testas det för fullt runtom. Intensivast är det så klart på Monte-liknande sträckor inför premiären nästa helg. Men även här hemma körs det tester och en av dom som gör så är är mitt ”hatobjekt” sedan Rally Sweden 2014, estländaren Karl Kruuda. Då begravde han Motorbloggaren under ett berg av lera, snö, is och annan värmländsk dynga med sin WRC2-Fiesta (bilden) därav min aviga inställning.BloggKruuda2 I år det R5-Citroén som gäller för Karl och av bilden att döma testar han till ”the limit”…

*
BloggBerglundNu duggar det tätt mellan R5-presentationerna och senast i raden märk väl inte sista som åker ”R” är Gävles Martin Berglund. I fjol slutade han elva i Trimmat 2WD i Rally-SM med den vita vassa Golfen bland annat efter att ha gjort bra ifrån sig i Snapphanerallyt. Nu är det dock ännu vassare prylar som väntar berättar Martin som även han har hoppat på ”Mitsubishi-tåget” med en Weng-byggd läckerbit.
Nu är det klart att vi åker i vår nya bil i årets SM-serie. Premiär blir i Sandviken 6-7 februari. Men vi kommer starta vintersäsongen med lite tävlingar i Golfen bl.a. Skutskär och Lima.

*
Inget snack utan att ERC blir allt populärare och idag berättar arrangören att man fått 38 officiellt anmälda förare till årets serie och än är det inte slut. ERC där R5-bilarna dominerar har tolv anmälda, ERC2 är tunnare med fem EM-sugna åkare. Störst är intresset i ERC3 där även Junior-EM ingår med tjugoett anmälda. Bland dessa då Mattias Adielsson och Emil Bergkvist.BloggMattias Att Mattias siktar på Europa med nya R2-Peugeoten visar han genom att strajpa upp fransmannen i mycket gult och blått och som han skriver på Facebook.
– Det ska synas att vi är svenskar!

*
”Formel 1-kjørern” Kevin Magnusen fick för andra gången i karriären ta emot DASU:s utmärkelse Dansk Motorsport Award i København i går kväll. Prisutdelare var kanske den störste av dem alla, Tom Kristensen.

*
BloggAudiMikaela Åhlin-Kottulinsky lyckades sy ihop paketet och är nu som en av arton förare klar för nya Audi TT Cup i Tyskland. Serien kommer att köras som supportklass till DTM i Tyskland och Österrike 2015, med start på Hockenheim Ring den 1 maj.
Totalt 165 förare från 30 olika länder anmälde intresse till de 18 bilarna plus yttelrligare sex bilar till VIP-gästförare och motorjournalister.
Jag lever min dröm just nu, och då har vi inte ens kört första racet, säger en mycket glad Mikaela.
– Det kommer att bli en riktigt vass serie med tolv race under sex DTM-helger. Vi kommer att köra dubbelrace varje gång, och det ska bli hur kul och spännande som helst. Mikaela arbetar till vardags som förarinstruktör på Audi Driving Experience och ser den kommande säsongen i Audi TT Cup som ytterligare ett steg på vägen mot målet DTM.

*
BloggISkadett2I dag klev den ”anonyme” Kadettfotografen fram, det var välkände Gunnar Dandenell som låg bakom den fotogafriska fullträffen. Gunnar berättar, ”Det är jag som är den anonyme. Problem med datan gjorde att jag inte fick iväg hela mailet. Jag skrev i mars förra året om när jag körde samma Kadett på Mantorps travbana mot Stig Blomqvist m.fl.
Som bonus får du ett foto från samma tidsperiod . Det är Raine Johansson från Hedemora som utmanar hundkojorna i isbaneracing.
Hälsningar Gunnar Dandenell”.
Härligt att se när Kadetten är på väg att köra om den våldsamt understyrda Coopern genom ett smart spår på insidan. Här syns tydligt hur skickligt ingenjörerna i Rüsselsheim jobbat med väghållningen, framhjulen rakt, lätt avdrift med bakändan. Då blir en hundkoja ungefär ett lika besvärligt hinder som en ensam palm i Sahara

*
BloggTykoVar på jobb i Broby och redan i höjd med Knislinge såg jag toppen på en ”Jinert-kran” sticka upp. Mycket riktigt hade DM-tvåan i RS, Tyko Nilsson hissat upp sitt dagliga arbetsredskap i Göinge-metropolen. Väl framme vid kranen berättade Tyko med inlevelse om sin nyligen avslutade semester i det lite udda semesterlandet Ukraina(?). Huruvida han ingick i fredsamtalen i Kiev framkom dock inte. Däremot undrade Tyko om jag skulle besöka helgens prisutdelning i Åhus där Södra BF hedrar distriktets bästa, men så tänkte han efter.
Nej f-n det är ju bara de tre bästa i var klass som får pris…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *