Ny huvudsponsor till Rally Sweden, skäms FIA och en stor ”kartis” har lämnat oss!

Ser ut som att nya slantar på väg in i Rally Sweden men varifrån vill inte vd Glenn Olsson avslöja. Värmländska källor uppger dock att det ska röra sig om kullagerfabrikanten SKF som går in som ny huvudsponsor efter Uddeholm, som försvann för två år sedan. Summan är också oklar, men siffran nio miljoner över tre år nämns. Säger som Gert Fylkyng, äntligen!
Årets ekonomiska utfall kan Glenn ännu inte sia om, men han konstaterar i Värmlands Folkblad.
– Jag ligger inte sömnlös, vilket Motorbloggen tolkar som att läget är under kontroll.
Problemet är nog hur väl man lyckas täcka kostnaderna för tvproduktionen? Glenn verkar ändå ha fått någon sorts löfte/garanti att FIA går in och täcker om det diffar alltför mycket i slutändan. Hoppas bara inte att han tackar ”Parisarna”? Jag tycker dom kan plocka pengar från ”skämskontot” innan dom går och ställer sig i skamvrån över hur man hanterade tvfrågan!
Nu kan du följa Ramona och Miriam på deras videoblogg ”VM-Resan” via hemsidan ramona.rallying. Om en vecka är det premiär för tjejerna i Mexico och i första inslaget lämnar Ramona ett glatt besked.
– Rallybilen har kommit fram till Cancun!
Imorgon blir det baluns i Karlskrona när Bilsport Rallycup har prisutdelning med 140 gäster. Rallygeneralen Roger Roth kommer att få konkurrens på scenen då det aviseras en ”hemlig gäst”, och då går genast hjärnan, igång vem det kan vara?
Skrev om ”icke nyheten” att TTA inte ville köpa STCC. Men detta var inte den enda av den här kalibern under veckan, nya droppar ständigt in i mejlkorgen och från båda lägren. Eller vad sägs om ”STCC fortsätter på Mantorp”, ”Ny marknadschef på TTA”, STCC och Mustasch-video”, ”Nya speakers hos Elitserien” och den senaste ” Ny bansträckning för STTC på Solvalla”. Samtliga kan sammanfattas med, stort gäsp…
Då var det roligare att läsa att Biogas-teamet är på plats i Valencia för de första testerna. Johan Kristoffersson och nye Jordi Gene tog de första varven med de under vintern ombyggda Scirocco-bilarna och testerna utföll till belåtenhet.
-Vi är mycket nöjda med våra dagar här nere och på det sätt våra två förare hanterat sina roller. Jag tror vi kan se fram emot en riktigt bra säsong där Jordis erfarenhet och Johans hunger kommer att bli ett vasst vapen i jakten på mästerskapet, menar teamchef Tommy Kristoffersson.
Själv går man och väntar på när Johan Stureson drar igång ”hemmatesterna” något som Kristianstadsbladet och Motorbloggen av tradition alltid brukar övervaka. Ett säkert vårtecken!
Något tips från Sverige-Seriens två dagar i Jämtland blir det inte, istället är det dags för Melodifestivaltips. Direkt till Globen: Charlotte Perrelli – Danny Saucedo och till Andra Chansen, Dynazti och Lotta Engberg/Christer Sjögren. Men ska man gå efter tidigare deltävlingar blir det istället så här: Globen från insidan får OPA! och Axel Algmark se medan Hanna Lindblad och Lisa Miskovsky får Andra Chansen. OPA!, är grekisk knätofspop medan Axel Algmark påminde mest om en svart ”Duracellkanin” som fått 12 istället för 1,5 volt i häcken. Nej tack säger jag till båda!
Blir nog till slut så att Björne får se till att ha full tank i ”Jaggan” plus reservdunk så det räcker till Baku den 26 maj…
Till sist har Motorbloggen ett tråkigt besked, duktige SMK Hörby-kartläsaren Ohla Wingren har gått bort. Han somnade lugnt in hemma i bostaden tidigt torsdagsmorgon sedan cancern besegrat levnadsglade Ohla. Han sörjes närmast av fru Lotta och barnen Jonna och Jesper.
Så sent som i januari utsågs Ohla för femte gången till ”Årets Kartläsare” i SMK Hörby. Under åren har han varit flitigt utnyttjad i högerstolen av många bland annat, Joachim Kristiansson, Christer Håkansson, Peter Blomqvist, Mattias Aronsson, Per Levin samt senast Martin Nilsson som han vann B-Förarcupen i Södra tillsammans med. Ohla skulle fyllt 42 år i april och lämnar ett stort tomrum efter sig här på jorden. I himlen får man desto roligare!

Ett svar på “Ny huvudsponsor till Rally Sweden, skäms FIA och en stor ”kartis” har lämnat oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *