Ny chans för Polo WRC, Björk WTCC-tvåa, El-Felix tvåa i New York och Black Beauty har lämnat…

BloggBaumschlagerEnda Polo R WRC som numera är i gång är ju den som österrikaren Raimund Baumschlager kör i det nationella mästerskapet. Att köra samma bil som Sebastien Ogier använde till sitt senaste VM-guld förpliktigar och än så länge har det gått sådär för Raimund och co-driver Pirmin Winklhofer. I premiären nådde paret pallen men i deltävling två Schneebergland Rally, blev det en rejäl krasch efter ett tungt misstag från kartläsare Winklhofer.
Nu är Polon reparerad och kommande helg är det ett nytt försök i 14 sträckor stora Rally Weiz. Det som är lite kul är att Baumschlager startar med support från Volkswagen Motorsport som en del av deras ”customer racing programme”. Tänker som så att där måste finnas minst två Polo WRC till i garaget i Hannover, varför då inte släppa loss även dom två med samma förutsättningar som österrikarna. Till exempel kunde Volkswagen Sverige ringa upp PG Andersson eller någon lovande junior och låtit denne köra bilen i Rally-SM. Bara en tanke alltså…

*
BloggKalleTungt går det också för ”underbarnet” Kalle Rovanperä när han tävlar i Italienska Mästerskapet. I helgen låg Kalle tvåa i Rally San Marino men på väg till slutmålet försvann bränsletrycket och Kalles R5-Peugeot fick parkeras.
Vann gjorde Umberto Scandola före Paolo Andreucci.

*
Thed Björk kämpar på i WTCC och i helgen blev det besök på pallen igen i Argentina. En tredje plats i Race 2 var dubbelt så bra som i Race 1 där Volvo-föraren slutade sexa. Detta innebär andra plats i tabellen, 12 poäng bak ledande portugisen Tiago Monteiro.

*
Det gick bra för Felix Rosenqvist när Formula E intog ”The Big Apple” eller i New York när tidernas första racingtävling kördes på dess gator. Det blev en andra plats för Felix bakom vinnaren Sam Bird.
Härligt att få vara på pallen här i New York i en så betydelsefull tävling för Formel E och för motorsporten överlag, menade Felix efteråt.
Det var förstås synd att det inte räckte riktigt hela vägen, men Sam var lite för stark idag och andra plats var det bästa vi kunde prestera.

| Photographer: Andy Clary| Event: New York ePrix| Circuit: Brooklyn Circuit| Location: Brooklyn, NY| Series: FIA Formula E| Season: 2016-2017| Country: US|| Session: Race|

Felix Rosenqvist har nu beträtt pallen i tre av de senaste fyra Formel E-racen och ligger med bara en deltävling kvar att köra fortsatt trea totalt i mästerskapet under sin debutsäsong.

*
Malmö-föraren Gustav Malja hade det tyngre på Silverstone när det var dags för Formel 2. Placeringarna 14 och 9 gav inga poäng men trots detta ligger han kvar som 11:a i förarmästerskapet.

2017 FIA Formula 2 Round 6. Silverstone, Northamptonshire, UK. Friday 14 July 2017. Gustav Malja (SWE, Racing Engineering).  Photo: Malcolm Griffiths/FIA Formula 2. ref: Digital Image MALC1492
 – Tyvärr ännu en ganska tuff helg för vår del, konstaterade Gustav.

Vi fick inte till det i kvalet den här helgen heller, vilket är frustrerande, men framför allt har vi haft problem med att få däcken och bromsarna att fungera som de ska. Av någon anledning har bromsarna gått alldeles för kalla den här helgen, och det är något vi måste kolla närmare på. 

Nästa Formel 2-deltävling körs på ungerska Hungaroring om två veckor och där ska Malna få möjlighet att provköra en Formel 1-bil från Sauber.

*
Blir en kort och lite rumphuggen Motorbloggen då skrivandet kommer lite i kläm med dagens fotojobb. Dessutom är det lite jäktigt på slutet då det ikväll dessutom ska snackas med boende på en av sträckorna till TV-Svängen den 2 september.BloggRoland
Dock måste jag avsluta med att söndagen var en liten sorgens dag när f.d kommunalrådet Perssons svarta Volvo 244 numera mer känd som ”Black Beauty”, lämnade Roland Brorssons garage med ny adress i Varberg. Lite hoppfullt ändå när Roland själv konstaterar.
Snart påbörjas jakten på en ny ”Tyko-dräpare”!!
Så än kan inte resten av de asfaltälskande VOC-åkarna ropa hej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *