Nu mullrar det i leden mot SBF och Snabbkorv bättre än sölkorv!

Nu mullrar det i leden mot SBF:s nya säkerhetsregler!
På något annat vis kan jag inte tolka signalerna från Rallyklassikerna och deras kollegor på racingsidan.
Längst verkar stormen ha kommit hos Rallyklassikerna som nu gjort en utmärkt protestskrivelse till Bilsportförbundet via sin sekretare, Fordåkaren Henrik Boivie. Hela skrivelsen finns att läsa på www.rallyklassikerna.nu under fliken, ”Nyheter”.
Jag kan bara konstatera att protesten är befogad och stämmer till hundra procent med mitt sätt att se på saken. Det lär inte heller dröja länge förrän Racerhistoriska klubben hänger på och sedan är det bara för Volvo Original samordnaren att göra likadant.
Nu utesluter inte dessa mer gemensamma protester att den ”vanlige” rallyåkaren i Grupp E t.ex., kan sitta med armarna i kors. Nej istället upp till kamp för vettiga ”säkerhetskrav” och i den kampen är varje röst lika mycket värd!
Läste ett inlägg från ”Tusencuparen” Anders Jensen som verkligen stämmer till eftertanke. Han hade en uträkning där han tävlade med sin utrustning i de fem år som blir tidsgräns från 2012. Under dessa fem år, har han använt stol, bälte, hjälm, overall, underställ och skor i totalt fem timmar. Du läser rätt, fem, five, funf, cinco eller på FIA-språket franska cinq det är allt sedan ska grejorna kastas på soptippen. Min slutsats är vilket dj-la skit som racingtillbehörsfirmorna säljer dyrt till oss aktiva!
Tänk också om Svensson i sin fina Volvo V70 från 2006, med kanske tretusen mil på mätaren skulle behöva kasta ut inredningen till hösten för att den plötsligt blivit osäker. Tror inte Volvo sålt många bilar…
Vill även ge ”Forum/gästböcker experterna” på diverse motorsajter en stor känga. Flera beskrev mina inlägg i Motorbloggen i frågan, som rent svammel. Undrar vem som svamlar mest?
På något sätt har mitt och andras ”svamel” tydligen nått SBF för i dag noterade jag att man lagt ut en länk till avsnittet om personlig säkerhetsutrustning på startsidan på sbf.se. Detta tyder jag som att förbundet förstått att den här frågan är inget man sopar under mattan, tvärtom bör den ha högsta prioritet!
Inför asfaltpremiären i Hörby fick vi som skötte anmälan i fjol ”lite kritik” för att anmälan tog för lång tid. Huruvida kritiken var berättigad eller ej, går jag inte in på även om jag försvarade oss i Asfaltscupens gästbok. Här signerade jag förutom med mitt namn även som ” en av sölkorvarna”. I årets upplaga gick anmälan blixtsnabbt och efter trekvart var där bara ett enda ekipage som inte passerat anmälan. Detta fick ”Generalen” i Asfaltscup, Mats Andersson att lika snabbt berömma oss och inte nog med det jag fick även ta emot cupens specialpris, en Falukorv. På korven stod textat ”Snabbkorv” vilket känns mycket bättre än att vara ”sölkorv”. Idag åts densamme till lunch och smakade alldeles utmärkt. Tack Mats!

5 svar på “Nu mullrar det i leden mot SBF och Snabbkorv bättre än sölkorv!

 1. Tommy, all respekt för det du skriver, men skilj på äpplen och päron!
  Citat ”Min slutsats är vilket dj-la skit som racingtillbehörsfirmorna säljer dyrt till oss aktiva!”
  Den frustration förare/kartläsare upplever har ENBART att göra med SBF/FIA och deras bedrövliga sätt att arbeta med den personliga säkerheten. Återförsäljare kan INTE klandras för detta.
  Ställ istället krav på SBF att dom ska börja jobba aktivt med medlemmarnas personliga säkerhet istället för att passivt följa FIA:s galenskaper!

  1. Hej Jan.
   Men det är ju precis det jag gör, ställer krav på SBF att skrota reglerna och som man sa i lumpen, ” gör om, gör rätt”.
   Mitt citat som du hänger upp dig på är ju naturligtvis ironi ( alltid svårt och ibland missar man ju) som här). Men visst måste det vara skit som säljs om en förarstol bara fungerar i fem år/fem timmar innan den ska kasseras…
   Köper en Billy bokhylla på IKEA som packar ihop, åker du väl till IKEA och klagar. Eller letar du upp fabriken i Kina och vänder dig dit?
   Tror att det är svårt som privatperson att få gehör hos Sparco, Momo och allt vad dom heter. Ska grejorna tillverkas så att dom funkar i mer än fem år måste nog även återförsäljarna trycka på.
   Självklart fattar jag att det inte är skit som säljs utan att grejorna håller i betydligt mer än fem år, men varför ska dom då bytas ut?
   MVH
   Tommy

    1. Hej igen.
     Det är kanske en synpunkt jag borde tänka på….
     Tror egentligen att både du och jag menar samma sak i slutändan?
     MVH
     Tommy

     1. Vi tycker absolut samma sak Tommy. Min största frustration är förbundets passivitet kring personlig säkerhet. Det finns så mycket i det svenska regelverket som är direkt felaktigt, som innebär att utrustningen inte fungerar som tillverkarna tänkt sig. Det tycker jag är mycket allvarligt.
      Man tvingar medlemmar att använda utrustning som SBF för det första inte vet hur den skall installeras och sedan vet dom inte hur den skall användas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *