Är kassakistan tom hos Saab, Räikkönen kör NASCAR och mest irriterande i trafiken!

Vad händer i Trollhättan? I går stod Saab-fabriken stilla eftersom transportföretaget DB Schenker vägrade att leverera förrän man fått betalt. Enligt uppgift släpar Muller & Co efter med mångmiljonbelopp i skuld till företaget. På onsdagen kom man fram till någon form av lösning och fabriken är åter i gång. DB Schenker lastar nu bara av det som Saab betalar för, allt annat blir kvar på lastbilarna. Hur känns detta när Saab befinner sig i en kritisk situation och behöver just leverera?
Frågan är om man nu ser botten kassakistan hos Spyker, kanske har den till och med varit synlig hela tiden vad vet jag, men oroväckande är det med tanke på framtiden. Skriver än en gång att jag är skeptisk men hoppas jag har dunderfel. Men nog är det fel signaler som skickas ut till kunderna, eller…
”Sur-Kimi” Räikönen satsar på NASCAR-racing i USA och verkar därmed komma längre och längre från en fortsättning i Formel 1. NASCAR tror jag kan passa Kimi bra, köra bil kan han det är inget snack om det. Jag tror däremot inte han kommer så långt i ”showarnas himmelrike” om han visar upp samma sura och trista attityd som han visat vid de två starterna i Rally Sweden.
Rallyåkandet fortsätter Kimi parallellt med ovalracingen och någon gång ska det väl lossna för honom här, men världsmästare blir han aldrig!
Läste idag en undersökning av Motormännen om vilket som irriterade mest i trafiken. Överlägsen vinnare, ” förare som inte använder blinkers”. Hela 36 procent av de över tvåtusen svarande tyckte att detta var dj-ligt irriterande och jag håller med. Vad är det med folk som totalt struntar i omgivningen? Vad är problemet med att peta till den lilla spaken till vänster, jag vet att vissa Citroéner lär ha spaken på höger sida, för att göra klart för medtrafikanterna vart man ska. Någon som kan svara på detta?
På andra plats ” förare som inte håller avstånd” och tätt efter på tredje ” förare som chansar vid omkörning”. Kan väl bara hålla med om att alla tre är störande, däremot kom en av mina käpphästar väldigt långt ner på listan ” cyklister”. I min värld är dom förste utmanare till ”blinkerstruntarna”!
Kan bara meddela att VOC:en passerade Bilprovningen i går med blankt papper. Nu är våren på väg…

2 svar på “Är kassakistan tom hos Saab, Räikkönen kör NASCAR och mest irriterande i trafiken!

  1. Många av oss nordeuropeer som bor här i Spanien har många gånger ställt oss följande fråga: När spanjoren valt tillbehörspaketet med bl.a. den nödvändiga AC:n, fanns det då inga pengar kvar till paketet som innehöll blinkersen.
    MVH
    Skoda-Nilsson

  2. En förklaring till att bilisterna inte blinkar är att ena handen är på ratten (förhoppningsvis) medan den andra håller i mobiltelefonen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *