Nu börjar test av nya WRC-bilar, Robin S. kommande färgklick och skillnaden mellan motorsport / fotboll!

I mitten av april inleder Volkswagen, Toyota och Citroën testerna med WRC-bilarna ämnade för 2017. Till sommaren ansluter så Hyundai och M-Sport då man räknar med att vara färdig med nästa generation WRC-bilar.
Först att sätta sig i nya WRC-C3 blir Alex Bengue, Skodas WRC-förare 2005 och detta på företagets egen testanläggning utanför Paris. Grustesterna kommer sedan att påbörjas någon vecka senare av Kris Meeke, Stephane Lefevbre och nykomlingen i gänget irländaren Craig Breen.
Kris kommer att inleda testerna på grus eftersom han ha stor erfarenhet av den här typen av jobb, berättade Yves Mattson, Citroën-boss till Autosport.
Så här långt finns en bil byggd och nummer två väntar runt hörnet. Fast här väljer Matton att bygga färdigt, först ska ”C3-1” bidra med ny utveckling så att ”C3-2” blir ännu vassare. Han berättar också att ”ettan” är tämligen långt från homologering medan ”tvåan” ska vara så nära det går.
Volkswagen lastar en testbil med allt annat som behövs för WRC Rally Argentina. Efter målgång ska Sebastien Ogier och Jari-Matti Latvala för första gången känna på sitt nya arbetsredskap. Men då har Polon redan fått känna på hårdhandskar från Marcus Grönholm och f.d tyske stjärnan Dieter Depping. Känns som att VW och Jost Capito redan är steget före konkurenterna om man ska tro Latvala som snackat lite med Grönholm och efter detta konstaterar.
Jag är väldigt säker på att bilen är redo!BloggToyota
Toyota och Tommi Mäkinen verkar vara en bit efter även om testerna snart ska börja. Bakom ratten på WRC-Yaris är det mer och mer troligt att det blir Mäkinen själv som kör de första svängarna.
Fortfarande är det även oklart med vilka förare som den fyrfaldiga världsmästaren ger förtroendet att ansvara för Toyotas WRC-come back. Spekulationerna är många och än så länge har inte jag lyckats lista ut vem som kan vara hetare än någon annan. För inte kan det väl bli så att hans bägge lärjungar de 23-åriga japanerna Daiki Arai och Katsuta Kimoto som nu tränas i norra Finland, blir hans förare?

*
BloggRobinEn riktig färgklick får de Sydsvenska rallytävlingarna i år genom hårdgasande smålänningen Robin Sandberg. I dag gick Robin ut och berättade att han fått förtroendet att köra ”Team NYBE-240:an” och därmed är där tillagt en ny segerkandidat i A-Grupp H. När det blir debut är oklart, men om det ska bli en satsning på Sydsvenska Rallycupen jäktar det för Robin. Med två timmar kvar av anmälningstiden till premiären ”Simrishamnsmixen” finns inte hans namn med i listan över anmälda som nu är uppe i 165 tävlande.


BloggKartMedan många ungdomar tillbringar påsklovet med att peta navelludd, spela datorspel eller bara med tom blick glo i mobilen så är det annorlunda med dom som gillar att köra karting. Just nu är den här Kristianstad-trion på plats i italienska South Garda för att träna upp formen för säsongen. Från vänster Daniel Vebster Axel Bengtsson och Noah Milell. Klart bättre sysselsättning än de andra tre alternativen…

*
BloggKraschNog ligger där en del i detta, krascha i 300 km/t, resa sig ”and walk away”. Medan fotbollspelaren är döende så fort han få minsta lilla smäll!

*
Förkylningen har nu graderats ner till ”nybyggd VOC:are”, helst borde den ner ett snäpp till innan det är dags för jobb, torsdag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *