Neuville till 200% kvar hos Hyundai, Tidemand showar i Arvika, Veiby blixtinkallad till RallyX-finalen och Motorbloggen nu även i norsk radio!

BloggNeuville kopia 13Nu verkar Michel Nandan hos Hyundai ha tröttnat på spekulationerna att teamets stjärna Thierry Neuville (här efter Rally Sweden med Sebastien Ogier till vänster) ska lämna koreanerna. Trots den minst sagt svaga WRC-avslutningen där Thierry i finalen trappade ner till ”Nobis-teamet” för att hitta formen vilket slutade med en praktrullning, sitter belgaren säkert.
Jag är helt säker att vi snart kommer att se den ”gamle” Thierry igen, slår Nandan fast i en intervju med autosport.com.
Är inte 100 procent säker på att han finns hos Hyundai även nästa säsong utan 200 procent säker!
Rullningen förklarar Nandan med att Neuville var först på vägen och att det hände på ”a very bad place in Wales”.
Thierry var den förste att hitta den här platsen och detta kunde ha hänt vem som helst, menar Nandan.
Vet inte, men det känns som att både Nandan och Neuville väldigt plötsligt kommit till insikt sedan Citroén bekräftat att man lägger ner WRC 2016. Det var ju här man ville placera Neuville till nästa år…

*
BloggBertelli kopia 2M-Sport verkar alltid ha behov av pengatillskott för sin rallyverksamhet och när Lorentzo Bertelli funderar på ett nytt WRC-försök till nästa år är detta säkert välkommet hos Mr Wilson. Även om italienarens FWRT-team kör i privatregi faller där ändå in en held del slantar till M-Sport. I år har Lorentzo kört tolv deltävlingar och detta utan att någon gång varit hotande nära en pallplats. Steget från WRC2 där han slutade trea 2014 var säkerligen mycket större än vad han trodde. Nu säger han att det kommer ett beslut inom kort, men troligtvis blir det även 2016 i en WRC-bil. Dock tvekar han om det blir i privat regi och det blir kanske så, att M-Sport kommer med tre bilar nästa år. Vi håller tummarna för att Mads Östberg kör en av dessa, att Tänak och Evans delar en och så då italienskt i den tredje.
Har lärt mig mycket av mina misstag det här året och har verkligen utvecklats på många område, menar Bertelli.

*
Då var saken klar, Guldrosen i Montreux för bästa film måste hamna i Värmland och tänker då på Niklas Nilssons nya ”actionfilm” med Pontus Tidemand och Skoda Fabia i huvudrollen. I filmen Washkhana 2.0 plågar Pontus Even Managements Super 2000-Skoda genom Arvika på det mest spektakulära sätt du kan tänka dig. Till och med fiskaren Per Eklund ser förvånad ut där han sitter med sitt spö medan Pontus smiskar Skodan under uppdraget att skjutsa en reservdel till en biltvätt av märket Westmatic.
Huvudrollsinnehavaren själv skriver, ” We promised you madness… and here it is! Washkhana 2.0 – bigger, better, crazier. Hope you’ll enjoy it as much as we did during the making! Like, share & tell us what you think!”.
Vad jag tänker, världsklass och även om Ken Block för många är nummer ett så är det en dj-la skillnad mot att se en Skoda i Arvika än att titta på en Ford hoppa runt i Los Angeles

*
BloggMikko1 BloggMikko2Mikko Hirvonen och Jarmo Lehtinen påstår på Twitter att man har haft en tuff uppladdning inför helgens Mini-start i Auto-Laca para el Isla de Lanzarote. Vet inte riktigt vad det tuffa består i, att bära kortärmad tröja i solen känns inte så där väldigt utmanande? Har faktiskt själv gjort det vid några tillfällen på just Lanzarote så jag talar av egen erfarenhet.

*
När etapp 2 efter vilodagen drar igång av East African Safari Rally är det med Stig Blomquist längst fram med tvåan Richard Göransson direkt bakom. Kul är att mekanikerna fått ordning på Roger Samuelsson/Robin Fribergs rullade Porsche så att resan till Kenya inte blev helt förgäves. Nu går man ut som 19:e bil men naturligtvis helt borta från allt vad topplacering heter efter all förlorad tid.

*
BloggRallycrossOpännande är det faktiskt till helgen när Rallycross-VM kör årets sista deltävling och detta i Argentina och Buenos Aires. Leder gör Petter Solberg och detta tämligen komfortabelt och ende som kan hota norrmannens andra VM-guld är Timmy Hansen som är 26 poäng bak den norske Cittran. Maximalt antal poäng i finalen är 30 så för att det ska bli svenskt guld krävs att Petter i stort sett kör bort sig totalt och blir poänglös. Det är nog bara att lyfta på mössan och gratulera till VM-guld nummer två. Lika säker silvermedaljör är då Hansen eftersom trean, Johan Kristoffersson har i stort sett samma gap fram till Hansen som han har upp till Solberg.

*

BloggVeibyI sista minuten fick unge multitalangen Ole Christian Veiby leta fram passet och ta flyget till Argentina för Rallycross-finalen. Han ersätter landsmanen Tord Linnerud i KMS-teamets ”Folkvagn”.

*
Microsoft PowerPoint - Opel Corsa Rally Cup 21.nov præsentationNu vill Opel Danmark skynda på alla som är intresserade av att köra nya Opel Corsa Rally Cup till nästa år. Efter helgens informationsmöte skriver nu initiativtagaren Erik Morsing,” … for interesserede i Opel Corsa Rally Cup gav et par stykker udtryk for, at der ikke er nogen grund til at vente til den 7. januar med at bestille biler, hvis der er fem, der er interesserede i at deltage i denne cup i 2016. Jeg vil derfor bede dem, der allerede nu med sikkerhed ved, at de vil deltage i cup’en i 2016 om at sende mig en mail med følgende information:
Forhandler hvor man ønsker at købe bilen. Hvis der er ikke er særlige ønsker til dette, vil Opel Danmark være behjælpelig med at få kontakt til en forhandler med interesse for projektet – hvis muligt i lokalområdet.
 Dato for hvornår pengene kan indbetales som depositum hos forhandleren – 123.000 kr. plus moms samt 10.000 kr. plus moms i deltagergebyr.”.
Bara att hålla tummarna att det ambitiösa projektet går i hamn och att det sedan även sprider sig till den här sidan Öresund

*
BloggKBIdag sätter vi punkt för den trista stormen efter Kristianstadsbladets felaktiga(?) ingress inför Rally-SM 2016. Två rättelser i Motorbloggen och så ytterligare en i dagens papperstidning, kan man begära mer?

*

Nu har Motorbloggen stigit lite i graderna, från och med idag är det tänkt att jag och välkände Rally Sweden speakern Per Christian Håveødegård ska snacka lite motor i norska Radio Motor under rubriken ”Parc fermé” och detta varje tisdag runt klockan 19.00. Om du vill höra hur Motorbloggaren hörs i verkligheten så finns det på www.radiomotor.no eller på Facebook https://www.facebook.com/radiomotornorge/?fref=ts

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *