Neuville snabbast i WRC-Fiestan inför premiären men Loeb vinner och segt till SM-premiären!

En riktig skräll i mina ögon att helt nye Fordåkaren Thierry Neuville lyckades sätta snabbaste tid på dagens shake down inför morgondagens WRC-premiär, Rally Monte Carlo. Belgaren var 2,6 sekunder snabbare över de knappa snötäckta fyra kilometerna än ”the man to beat” Sebastien Loeb. Flåsande fransmannen i nacken gjorde en annan överraskning, Evgeny Novikov, även han i Fiesta. Hirvonen som har lite favorittryck på sig slutade fyra, 3,3 efter Neuville.
Best of the rest var Jari-Matti Latvala i nya Polo R WRC, exakt sekunden sämre än sin gamle teamkompis i M-Sport. ”Folkvagnarna” verkade tämligen jämna då Sebastien Ogier, sexa var exakt en tiondel långsammare. Lite besviken (OK, en shake down betyder inte mycket) men att förste föraren hos M-Sport, Mads Östberg bara orkade med att bli åtta, nästan sju sekunder bak Neuville-Forden känns lite för mycket…
Jari-Mati Latvala som åkte på dubbade snödäck förklarade på wrc.com.
– Sträckan var helt täckt av packad snö, ingen is men väldigt hal.
– Där var gått om spår efter andra som åkt av eller haft andra problem, även vi hade ett ”moment” när jag bromsade motorstopp och gled rakt fram i ett vägbyte!
Snabbaste förare Neuville ställde mig i skamvrån, jag som förordar dubbat genom att åka odubbade snödäck.
– Nu ska man inte ta detta för allvarligt och när vi satte vår bästa tid var det bara snö bitvis på sträckan, förklarar belgaren för wrc.com
Nu vet jag vad som avkrävs mig, tipset och med dagens rapporter i bakhuvudet blir det ovanligt svårtippat. Som vanligt, rätt ut över kanten och utan skyddsnät tror jag så här.
1. Sebastien Loeb Citroén
2. Mads Östberg Ford
3. Sebastien Ogier VW
4. Evgeny Novikov Ford
5. Miko Hirvonen Citroén
Självklart vill jag även ha in Latvala på topp-fem men tror så här, antingen vinner eller bryter han. Att Loeb vinner tror jag han gör på ren rutin och detta enbart för att visa vem som egentligen är bäst…
Om allt går som det ska kommer det fler rapporter från WRC-premiären och då med betydligt mer ”live-känsla” än när det skrivs från Kristianstad.
Har väl inte undgått någon att grönt inte är min favoritfärg, varken i politiken eller i rallyskogen. Dock delar inte alla min uppfattning i någondera fallen och en som byter blått till grönt på Volvon är Åtvidabergs sladdkung Johan ”Kröken” Karlsson. Som sagt smaken är olika, men, Johan vad var det för fel på blå bil?
Verkar lite segt med anmälningar till premiären för Rally-SM, Vinter-Pokalen i Sandviken. Med knapp tre veckor kvar, tävlingen körs den 2 februari är där idag 24 förare anmälda. Själv hade jag hoppats på runt hundra bilar men med den här takten känns det som att hälften är mer realistiskt.
En av de farligaste prylarna som en kille kan göra är att hantera dammsugaren vilket bevisades i helgen. Min RS-kartis Stefan skulle vara duktig och dammsuga hemma, resultatet blev en låsning i ryggen. Med hjälp av sönerna kom han iväg till ”ryggmekaren” så nu kan han åter jobba men frågan känns ändå berättigad. Var det verkligen nödvändigt att ge sig i lag med sådana maskiner som man saknar förarbevis på?

5 svar på “Neuville snabbast i WRC-Fiestan inför premiären men Loeb vinner och segt till SM-premiären!

  1. Hej.
   Okej, lila vill jag inte ens kommentera. Mitt förslag är den klassiska som jag har på Kadetten ”laupiz blau”. Både snygg och ovanlig!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *