Neuville kvar hos Hyundai(?), Åhlin anmäld till Wales, Magda jagar guld, Emrik mot nya mål och Jonna blir tv-stjärna!

BloggNeuvilleThierry Neuville verkar sitta säkrare i Hyundai-stolen än vad både jag och många andra ”bedömare” trott att döma av dagens Autosport. Enligt deras källor kör Michele Nandan med samma ”line up” 2017 och inom kort ska detta presenteras officiellt. Både Hayden Paddon och Dani Sordo har gjort klart för 2017 medan belgaren eller är det Nandan, har hållit alla på sträckbänken var han skulle hamna till nästa år. När Neuville dessutom ännu inte testat ny i20-WRC togs detta som intäkt för att han var på väg därifrån. Det har snackats både om Citroën, Toyota och M-Sport, till och med har det spekulerats i att Volkswagen Motorsport kunde bli ny arbetsgivare.
Ett beslut kommer snart, troligen förE Spanien, säger Neuville till Autosport.
Det har varit så många olika möjligheter, men till slut måste du ändå välja en och nu vet jag vad jag vill!
Därmed återstår bara Citroën och M-Sport innan förarna till WRC 2017 är helt klara om det nu blir så att Juho Hänninen och Esapekka Lappi verkligen hamnar hos Toyota. Om så blir fallet återstår en ratt hos Yves Matton i Citroén och en hos Malcolm Wilson. Vågar man spekulera i att Matton tar Craig Breen och att Mads Østberg stannar kvar under Malcolm Wilsons fana…

*

Nu har Fredrik Åhlin tryckt på Enter och skickat anmälan till WRC Rally Wales GB. Fortfarande återstår mycket jobb innan man är på startrampen efter motoraset på Isle of Man.

Tack vare mina fantastiska sponsorer ser det inte omöjligt ut, håller tummarna, kommenterar Fredrik.

*

BloggMagdaEfter andra platsen i Euro RX för Touringcars i Riga känner Magda Andersson att hon behöver räta ut lite frågetecken. Magda skriver. ” Jag vill klargöra med anledning av den förvirring som tydligen kommit i media. I Touringcar-klassen i Euro RX körs fem tävlingar och den fjärde har precis körts i Lettland. Detta betyder att en tävling återstår, finalen i Estering om två veckor. Vi är för närvarande tvåa med sju poäng upp till ledaren så mästerskapet är fortfarande en öppen affär, vilket är väldigt spännande. We are going to give it all we got ???”.

*
BloggRobinSmålänningen Robin Adolfsson gjorde som bekant en ruskig fullfartsrullning i Rally Uppsala som satte svårläkta sår på den röda Mitsubishin. Efter fem varv är det inte så mycket kvar av bilen men Robin vägrar ge upp, rallykarriären ska fortsätta. Nu vädjar han om hjälp på Facebook för att få ordning på skrotet, ”Som fullsatsande rallyförare ihop med en chaufförslön lever man med ständigt tom plånbok! Nu efter denna smällen är plånboken inte bara tom utan även full med hål efter allt grävande!
Rally är ett ständigt jagande efter pengar och som turväl är så finns det fantastiska människor och företag som vill hjälpa till! Nu har jag fått en del förfrågningar om swish där man kan bidra med stora som små bidrag som går oavkortat till rallybilsreparationen. Alla bidrag är varmt välkomna och alla ni som hjälper till kommer att få sitt namn på bilen när den är klar! Är ni sugna på att ge ett bidra så kan ni swisha valfritt belopp till 072-2055281. Skriv nam och belopp i meddelandet så kommer ditt namn på bilen när den är färdig! Tack på förhand /Robin Adolfsson”.
Klart pågen ska ha en rallybil, så ställ upp nu alla rallyfans!

*
BloggElbilHäromdagen körde Manfred Stohl vad jag vet den allra första rallycrossbilen med eldrift, utvecklad av STARD. Bilen är en av fyra som ska byggas med 4WD och helt efter FIA-reglementet.

*
BloggEmrik2I helgen inför och inför 11 000 åskådare avslutade småländske ”dansken” Emrik Smedberg Citroën DS3 Cup på Jyllandsringen. Efter ett tufft race 2 körde Emrik in som trea vilket gav poäng för en slutlig femteplats i cupen. Lite surt att upp till pallen behövdes bara ytterligare fyra poäng.
Trots att det inte blev någon pallplats i det totala mästerskapet är jag väldigt nöjd, då jag under hela säsongen varit med i toppen, konstaterar Emrik.
Vad som blir nästa steg i karriären till säsongen 2017 får tiden utvisa då bara en sak just nu är säker, jag vet att möjligheten finns att komma vidare och det skall vi jobba stenhårt för att bevisa!BloggEmrik
Vad nu än Emrik tänker sig för ny plattform så lär det inte vara med Citroën DS3 Cup då tävlingsbilen i veckan såldes.

*
BloggJonnaPå torsdag blir det rallyfilm på SVT2 och kl 20.00 sänds ”JONNA – en film om riktiga rallybrudar ”. En film om tyvärr enda tjejen som kör i Rally-SM, 22-åriga Jonna Eson Brådhe, Haninge MK. Inför filmen skriver man ” Tre generationer starka kvinnor. Sammansvetsade. Modiga. Med rally och äventyr i blodet. Som inte vikt ner sig för utmaningar varken i rallyspåret eller livet. Jonna tar nu också revansch mot en tuff tid under skolåren, då hon var både blyg och mobbad. Hon försöker också komma över saknaden efter sin pappa, som tidigare alltid funnits vid hennes sida i rallyspåren, men som lämnat familjen.
Idag styr Jonna upp ett helt rallyteam. Hon satsar allt för nå målet att bli professionell rallyförare och komma ut och tävla i världen.” .
Filmteamet Michaela Hennig och Rex Brådhe följt Jonna under 2,5 år på tävling, i skogen, på serviceplatsen, i garaget och på arbetet på sin mammas kafé. Och inte minns på hennes äventyr med ökenrally i Qatar. I filmen får vi också tillbakablickar på den tid då både Jonnas mamma och mormor tävlade i rally. Då det faktiskt inte var så ovanligt med kvinnliga förare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *