När Sanna Nielsen åkte rallybil med Todde!

Det finns fina människor, så finns det de som är så där lite extra fina och sedan finns där en liten liten kategori till, de otroligt fina människorna. En sådan är lantbrukaren Bengt Nilsson i Svensköp utanför Hörby som i egen regi, för åttonde gången i helgen ordnade fest för cancersjuka barn. Att räkna upp allt han fixat hemma på gården för att skänka lite glädje åt de sjuka barnen skulle ta alltför stor plats.  Ett givet inslag i festligheterna är dock när SMK Hörbys rallyförare bjuder på åkturer. Uppskattat, skojar ni!
Ett tiotal Hörbyförare gasade runt ute på stubbåkern till de unga passagernas stora belåtenhet. Kön ringlade hela tiden lång, totalt åttahundra personer kom till festen, för att få på hjälm och få sig några varv så att grusen sprutade.
I lunchpausen var där någon som lyckades övertala Bromöllas Sanna Nielsen till att prova på att åka rallybil. Sanna var minst sagt tveksam men till sist tog modet och grupptrycket över och hon klev fram till Thord ”Todde” Johansson och hans röda Volvo för att en åktur. Todde förklarade raskt att förutsättningen för åkturen var att han fick en kram. Kramar är något som Sanna aldrig snålat med, säger en som följt henne genom åren bland annat på flera Melodifestivaler. Till exempel fick jag en jättekram av henne utanför Globen för några år sedan till min kollega Anders Thells stora förtret. När Sanna dessutom bad Thell att hålla hennes shoppingkasse för att kunna krama mig ordentligt, då höll han på att smälla av, ett härligt minne!
Kom ifrån ämnet som var Sannas första åktur i en rallybil. Hur som helst fick Sanna på sig hjälmen och med Toddes hjälp kom sexpunktsbältet på plats och det var dags för ”take off”. Den vädjan om att ta det lugnt som kom över läpparna från Bromöllas stolthet, klingade garanterat ohört under Toddes hjälm.
Han gasade på som vanligt, alltså fullt och efteråt kunde han bara konstatera att där var bra ljud i Sanna, höga C var inga problem alls.
– Skrika kunde hon och dessutom samtidigt som hon hyperventilerade, konstaterade Todde belåtet.
Sanna själv klev ur på skakiga ben och med ett matt leende. Huruvida hon tyckte det var kul eller ej framkom inte riktigt. Men en upplevelse rikare är hon definitivt!
Samma upplevelse ville inte Rongedals eller Loa Falkman dela som också var på plats i Svensköp, trots att de fick samma erbjudande. Synd för alla tre är ju några riktiga dj-lar på att kunna gapa högt när det gäller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *