Mycket lur men Ogier tror jag på, satsar på FWD-seger i Anderslövsrallyt, RX-Audi snyggast och vem bryr sig om ett ”V”?

BloggIngrassiaIdag den 1 april är det knappt man vågar skriva någon Motorbloggen så mycket ”lur” som figurerar överallt. Vissa lur är mera lätta att genomskåda, som att Fredrik Gustavsson skrivit kontrakt med Yves Matton om att bli teamkompis med Kris Meeke hos Citroën 2017. Eller att M-Sport hittat en sorts mintpiller som stoppas in i luftfiltret vilket skulle öka effekten, ”nice try”. Mer svårbedömt var att Sebastien Ogiers kartläsare Julien Ingrassia skrivit sin ”autobiografi” med titeln ”My turn” och där han då delger läsarna massor av gamla noter. Men, nej det tror jag inte på. BloggOgier
Väljer däremot att tro på att det idag är exakt tio år sedan samme Ogier gjorde rallydebut i ”Rally Jeunes” med en liten Peugeot 206 och #80 på sidorutan. Det som gör mig lite tveksam är att det står ”Ingrassia” på höger bakruta. Kan det verkligen vara så att Ogier haft samma kille i högerstolen sedan karriärens början? Om så är fallet torde duon vara unik, från ”C-förare” till världsmästare tillsamans är onekligen en resa…

*
BloggDMACKLite kul är att uppstickaren på rallydäckmarknaden DMACK ändå lyckats så bra som man gör i WRC, att utmana jättar som Michelin och Pirelli är inget man gör på en kafferast precis. Teamets ende WRC-förare Ott Tänak ligger ändå sjua i tabellen och har tagit poäng i samtliga tre tävlingar vilket jag menar innebär respekt. Bättre ska det också bli lovar DMACK som är i full gång med att testa fram nya grusdäck, både hårda och mjuka och det blir debut i Rally Portugal. Nyblivne pappan Tänak verkade nöjd med utfallet.
Really good test today, good step forward!

*
Vädrets makter verkar vara på Trelleborgs MK:s och Anderslövsrallyts sida inför morgondagens gruspremiär. Start och mål på Sturup Raceway och först ut är ungdomsåkaren Adrian Ring från Linköping. 100 bilar senare rullar Asarums Filip Håkansson ut med nyinköpet Citroën C2-R2. Målgången är beräknad till klockan 13.30.
Att plocka ut någon favorit är inte lätt men att det borde bli någon i A-förare 2WD GruppH är inge vild gissning. BloggJockeAnmärkningsvärt är att av de 14 bilarna i klassen är bara två framhjulsdrivna, SMK Hörbys Jocke Kristiansson med Toyota Corolla och Svedalas Gustav Tillgren i Hondan. Resten av klassen kör olika varianter av Volvo, jag sticker ut hakan väl medveten om risken och tror att Volvogänget får slåss om andra platsen bakom Jockes Corolla…

*
Nu har Midnattssolsrallyt sprängt gränsen och idag var där 174 anmälda och däribland en ikon och en som nästan nådde dit. Stig Blomquist är anmäld med en Ford Falcon medan Stig Andervang gör ett nytt försök med BDA-Escort. En som garanterat kommer att blanda sig i toppstriden är Volvoåkaren från Värmland Arne Rådström.BloggLaven Mer tveksam om ”Fotogubben” Åke Lavén gör samma sak, utmanar om seger med en hyrd Porsche 911 Safari och i par med minst sagt rutinerade Hans Thorszelius, fast osvuret är bäst…

*
BloggEKSRedan en vinnare, Mattias Ekströms Audi S1 EKS RX quattro leder än så länge omröstningen gällande snyggaste bilen i Rallycross-VM. Näst flest röster har Hansen-teamets Peugeot 208 medan Ford Focus RS ligger trea. I botten på listan finns Mini och Seat med noll röster, strax ovanför har Petter Solberg lite att jobba på. Bara svagt stöd från finsmakare vad gäller design på rallycrossbilar, fast jag tycker Solbergs Cittra är ganska fräck…

*
BloggÅhlinMed bara 6 dagar kvar till del två i ERC , Circuit of Ireland visar nu Fredrik Åhlin för första gången upp ”Leo Vegas-Fiestan” i asfaltkostym. Onekligen en tuff utmaning för värmlänningen att hänga på de som är mera hemtama på ”tarmac”.

*
BloggIrlandSamma tävling ska även köras av Mattias Adielsson och Vauxhall Motorsport Junior Rally Team. Han och kartläsare Andreas Johansson värmer dock upp redan i helgen med Circuit of Kerry även detta på den ”gröna ön”. Tolv sträckor väntar på Mattias ( som sagt mycket lur i dag, men ett rykte påstod att Mattias skulle köra en Nissan Micra….).
Det här kommer bli värdefull träning för oss. Vi kommer att helt fokusera på att få bilen att passa för dessa vägar och underlag, berättar göteborgaren som blev försenad till Irland efter utrymningen av Landvetter i går.
Vi kommer att åka med de däcken som är enhetsdäck i mästerskapet och mellan sträckorna ska vi skifta fram och bakdäck, allt för att få träna även på det under tidspress.

*
BloggKadettFör alla som tror att bilvärldens centrala punkt är Volvo och att allt annat snurrar runt dess axel kan jag berätta att Opel tillverkat totalt 24 miljoner bilar sedan 1963 av modellerna Kadett och Astra. Även antalet kombiversioner är imponerande, av de 24 miljonerna var 5,4 som ”Caravan”, det ni!

*
Till slut vad är det för fel på en person som irriterar sig på att ”V:et” saknas i navkapseln på den fina vita Volvo P1800 som Lindex använder i sin tv-reklam? Vad spelar ett litet saknat ”V” för roll när resten av bilen är så fin? Jo det spelar en dj-la roll och personen är så klart jag själv. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *