Davi och Ida med Volvo 240 snabbast på Söderslätt, Ola och Linn vann tät VOC-klass och jag gick ändå på ett aprilskämt!

Idag blir det en Motorbloggen utan WRC istället är det gruspremiären på Söderslätt som dominerar.

*
BloggDavidDet var inte långtifrån att mitt segertips gått in i dagens Anderslövsrallyt. Nu blev Jocke Kristiansson och Anders Björnmyr ”bara” tvåa med Toyota Corollan. Detta efter Asarums Volvoåkande sambopar David Pettersson/Ida Lidebjer Granberg. Måste erkänna direkt att jag inte trodde att David och Ida skulle vara så heta efter de senaste årens hackiga säsonger med bilskifte mellan Toyota Starlet och Volvo 240. Men där gjorde jag en miss och hoppas att paret kan förlåta mig?BloggSeger
Redan på SS1 visade David var skåpet skulle stå och den läckert blå 240:an (tack för bilden Henric Åkesson) avverkade sträckan fyra sekunder snabbare än Janne Kristianssons 940. Jocke Kristiansson var nästan nio sekunder efter. Sedan fortsatte 240.an att dominera och fast Toyota-Jocke fick upp farten och passerade Moheda-Expressen så kom han aldrig närmare och i mål skilde 13 sekunder. Trea slutade Janne Kristiansson och fyra Wäxjös Magnus Carlsson.
Snabb var också vinnaren av B-GruppH Tobias Pettersson från Gränna, även han i en Volvo 240. Tidsmässigt hade han gått in som fyra totalt, en halv sekund efter Janne K. Att Tobias var outstanding i klassen är odiskutabelt, tvåan Lars Gillberg var nästan minuten bak.

*
Nästan samma sak i C-klassen för Grupp H-bilar där Olofströms Kenny Andersson vann med Golfen. Tvåa blev Jerry ”Klocke-Jerry” Bengtsson från Ryd och i hans fall var där 54 sekunder upp. Kanske satt påskhelgens konstrunda på Österlen i hos Jerry då han kom i närkontakt med Carolina Gynning. Något som kan ta andan ur vem som helst…

*
BloggmagnusBlir imponerad av min klubbkompis Magnus Sigvardsson med Mattias Andersson till höger i vad jag tror måste vara något av landets mest använda Grupp E-Golfar. Magnus tog ”Maxen” till seger i den sammanslagna klassen för A och B-förare och detta före hårdsatsande Larsson-bröderna från Vinslöv. Den här gången var storebror Jesper vassast med sin röda Corolla men hade ändå 6,3 sekunder upp till Golfen. Hampus som trea var ytterligare runt fyra sekunder långsammare.

*
BloggAPTävlingens prestation svarade nog Simrishamns VOC-are Andreas Persson/Frida Olofsson för. ”AP” jobbade sig upp till en andra plats bakom familjen Wingren från Hörby, pappa Ola körde och dotter Linn åkte med för att visa vägen. Men på tävlingens näst sista sträcka stod något hårt i vägen för Simrishamns-Volvon och på sista blev det sedan ”teknisk uheld”, Frida förklarar.
Ja va säger man, första totalsnabbaste Voc på en SS och sen en liten touch på SS7.. Tyvärr stannade bilen sedan på SS8 pga lamdan så vi tappade 2a platsen!
Att bara ta ”skrotet” tillbaka till målet på Sturup Raceway var bara det en prestation. De runt sju minuter extra som stoppet på SS8 krävde innebar att det blev en sista plats i klassen, men trots allt bra kämpat.BloggOla
Det blev seger för Ola Wingren ( inte ofta man ser så oförställd segerlycka som hos Ola…) som på ”ålderns höst” verkat hitta ny fart eller om det var Linn som förde in ny positiv energi låter jag vara osagt. Seger blev det och detta före Grupp F-850:an körd av Kullings Jan Wigertsson och som trea PeO Kindgren, Åtvidaberg. Tuff klass, mellan Ola och sjuan Thomas Karlsson från Södra Sunnerbo skilde bara 16,9 sekunder.

*
Familjeseger blev det även i C-VOC där ”The Möllerströms” tävlande för Hässleholms MK vann. Pappa Jimmy körde och dotter Annie hade hand om kontoret.

*
I Bilsport Rally Cup finns klassen ”Grupp H Classic” och där Björn Borgkvist, boende i Kiaby och tävlande för Olofströms tog den gröna BMW:n till seger. Uppladdningen med grillkväll på terassen var helrätt och tvåan Karl-Erik Forsman från Botkyrka var långt efter.

*

Snabbaste ”Ungdom” var Oscar Ljung, tävlande för Simrishamns MK med en Volvo 240. 15 sekunder skilde ner till flitigt tävlande Hörby-föraren Victor Hansen.

*
Tyckte jag var försiktig i går och tog alla ”news” med stor skepsis men ändå gick det åt h-e. Hade dålig koll på ”Fotogubben” Åke Lavén och vad han hade i sitt eget rally-cv så därför passerade hans start i MSR med en Porsche genom ”nätet”. Det borde det inte ha gjort, Åke skriver. ”Ja vad skall man säga? Kanske April April . eller skall man gå under jorden för att man kom på ett Aprilskämt som tog lite för stora proportioner. Det hela började med att jag satt och tittade på några gamla bilder fick se Safari bilen som Waldegård hade åkt i ringer Hasse Thorszelius och säger att jag gjort ett April skämt och skrivit att Hasse skulle åka med mig. Han garvade och tyckte att detta va ju kul, ringer sedan Cykelhandlarn och talar om mitt påhitt och så var bollen i rullning. Många var tveksamma men när så Resultatservice lade in oss i anmälningslistan så blev det ju ”Sant” Det tog ju inte slut där. För nu hade Kristianstadsbladets eminenta fd fotograf och motorskribent fått tag på nyheten och skrev om den i sin blogg så nu blev ju allt sanning!!! Min första tanke då blev nä nu J-vlar är det kris. Talade igen med Hasse T som sa att du blir nog tvungen att hyra bilen, Haha. Jag vet ej om jag skall be om ursäkt eller tycka att detta blev ju kul i slutändan.. Vi bestämmer att det var Skitkul! Vill därför tacka Hasse Thorszelius, Lars Jonsson, Lars Gren (resultatservice) samt Tommy Svensson för att detta blev nog den roligaste 1:a April som jag upplevt!!! TACK.
Hoppas att ingen tog illa upp. Vem har väll inte velat köra denna bil med Hasse Thorszelius vid sin sida.”.
Inga problem Åke, jag tål mycket mer än detta och hade även unnat dig att köra Porschen med Hasse. Men en sak förstår jag inte ” Kristianstadsbladets eminenta f.d fotograf och motorskribent”? Jobblistan idag med åtta fotojobb och nästan lika många imorgon söndag skvallrar om att något ”f.d” inte är aktuellt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *