Mörkt för Mini och WRC, ny rallycup och så Fridolins krokodiltårar över Saab!

Ser mörkt ut för Prodrive och Mini vad WRC 2012 anbelangar. Man lyckades få respit till idag klockslag dock okänt, men ännu klockan 16.00 har ingen anmälan inkommit från Dave Richards team. Därmed kan man tråkigt nog dra slutsatsen att den nya tilltänkta huvudsponsorn, (lär vara red Bull) inte gått att få med på en full VM-satsning.
Hur som helst så kommer Mini att finnas med i WRC-premiären Monte-Carlo Rallyt vilket förklaras av en anonym källa till engelska Autosport.
– Vi har tagit två pallplatser redan under utvecklingsåret, vi är väldigt nöjda med vad vi uppnått. Nu är det några saker som runnit ifrån oss till deadline, men vi kommer att vara med i Monte-Carlo Rallyt, kan bara inte missa Minis återkomst till just det rallyt!
Det man syftar på är att det till nästa år är 48 år sedan Paddy Hopkirk tog sin legendariska seger i just Monte med den röd/vita Copper S:en. Obekräftade uppgifter gör dock gällande att man fortsätter förhandla med FIA, där det då även snackas om ett mindre antalVM-tävlingar för Mini. Än tror jag dock inte att loppet är kört för Meeke och Sordo i Rally-VM, Dave Richards är en man som är näst intill lika bra trollkonstnär som en viss Müller i Trollhättan…
Tog just del av en roligare julklapp vad gäller rallysporten här hemma, Svenska Rallycupen 2012. En helt nystartad cup med sju deltävlingar i mellansverige och där premiären körs den 12 maj med Mälarrallyt som första deltävling. Sedan blir det tävlingar i Laxå, Nyköping, Herrljunga, Eskilstuna, Åtvidaberg för att sedan avslutas i Skänninges Marknadsnatta den 27 oktober. Tänk, rally sista helgen i oktober då har SM-säsongen nästan varit slut i två månader. Bara det att köra i oktober, är värt en applåd!
Idag kom beslutet från Konkurrensverket och man går inte på SBF:s linje överhuvudtaget i den infekterade striden om huruvida andra än SBF ska få lov att ordna biltävlingar i Sverige. Nu ger sig inte SBF så lätt, utan tar ärendet vidare till Marknadsdomstolen där det kommer att behandlas under våren 2012. Vad tycker jag om detta, får nog säga att jag är inne på SBF:s linje. Tror inte ett skvatt på att bilsporten utvecklas bättre för att nya aktörer där ekonomin är drivkraften, gör bättre tävlingar än de som finns nu. Inte heller tror jag att de högljudda rösterna i de aktivas led, de som ständigt kräver att f-n och hans mormor ska lämna sina poster för att de inte har samma åsikt som den högljudde, lyckas få mer gehör hos ”utbrytarna”. Risken är istället att mycket skjuts i sank och som jag brukar säga, det är dj-ligt lätt att riva, betydligt svårare att bygga upp…
På tal om att bygga upp så blir det fin övergång till hårdsatsande co-drivern Marcus Sundh från Liatorp. I år har han suttit vid sidan av Mattias Adielsson i Fiestan men detta är nu avslutat. Istället tänker Marcus satsa på en karriär som co-driver, inspirerad av bland annat Tina Thörner. Till våren tänker han presentera sitt koncept som han hoppas bära långt, kanske ända till WRC. Säger bara lycka till Marcus och hoppas ditt unika koncept bär frukt!
Läste igår en artikel om Saab signerad av Miljöpartisten Gustav Fridolin, där han grät krokodiltårar över Saab-konkursen. Ursäkta men här är något jag inte förstår, är det inte varje sann miljöpartikels våtaste dröm att få stänga en bilfabrik? För inte är där många sammanhang där inte Fridolin, Romstad, Wetterstrand, Smith Svensson och andra i partiet förklarat att den förhatliga bilismen måste minska och allra helst ersättas av kollektivtrafik. Frågan är då vad man behöver en bilfabrik till som inte ska producera bilar? Här kan nog bara en hal politiker ge svaret för jag kan inte. Eller är tanken att man ska köpa bil för att Saabfolket ska få lön, sedan frakta hem nya Saab:en via järnväg, parkera den i garaget och dra ner porten för att sedan åka buss för att skona miljön…

2 svar på “Mörkt för Mini och WRC, ny rallycup och så Fridolins krokodiltårar över Saab!

  1. Hej.
   Det är möjligt, men som det ser ut nu så är det väl inte omöjligt?
   För inte är det så att HLMK går in som räddare och tar över finalen…
   MVH
   Tommy
   PS. Tack för grattiset! DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *