Mitt tips, Stoffe och Mattis vinner i TV-Svängen, Kubica kör WRC-Subaru och Mikkelsen hoppar Rally Yalta.

Nu är det bara timmar kvar innan det är dags för den 48:e TV-Svängen och även i dag har det varit mycket jobb. Inte utan att man är lite avundsjuk på alla fotboll/hockey/handboll/simmare/bowlare som enkelt kommer till sin arena, packar upp väskan och sedan drar igång. För oss i rallysvängen är det tvärtom, vi får bygga vår arena varje gång vi ska tävla vilket kräver mycket både tid och energi. Nu är det ju tack och lov så att det är ganska kul att göra jobbet och detta mycket tack vare alla glada kompisar som sliter minst dubbelt så mycket…
Vädret ser så här långt ut att vara på vår sida, lite regn under torsdagsnatten och idag lite blåst och lite sol. På lördag ska det bli uppehåll, moln och sol varvat men blåsten lär vi tyvärr inte slippa helt.
Får väl försöka mig på ett tips och i 4WD ser det inte allt för svårt ut. Funkar bilen så tar Stoffe fjärde raka segern, tror inte att Åke kan rubba honom…
4WD.
1. Stoffe Nilsson Subaru
2. Åke Jacobsson Ford
3. Ingvar Andersson Subaru
4. Osborn Eklundh Subaru
5. Jens Persson Subaru
2WD.
1. Mattis Olsson Toyota
2. Joachim Kristiansson Opel
3. Kjell Fransson Volvo
4. Thord Johansson Volvo
5. Joakim Nilsson Volvo
Drar till med två hemmaförare Jocke och Todde på top-fem, plussar på med den stora skrällen, Simrishamns B-förare Joakim Nilsson som leder DM i Södra. Men Mattis blir nog svårtstoppad, Toyotan passar perfekt på de mellanskånska sträckorna. Fast å andra sidan har Kjell vunnit klassen tre gånger tidigare och detta måste bero på att han struntar i att 940:an inte får plats.
Sedan måste jag självklart nämna den stora fajten mellan Hörbyförarna i VOC Jim Nilsson leder DM och Ola Wingren, tvåa i DM. Någon av de båda tar DM-guld så mycket är säkert, fajten om bronset är lika tuff, Simon Nilsson är trea och Christoffer Nordholm (regerande mästare) fyra, fyra poäng bak. Lite kul är att av de tolv främsta i DM kör åtta för SMK Hörby.
Slänger även en blick på den internationella rallyscenen och då främst IRC. Ledaren Andreas Mikkelsen hoppar nästa deltävling, Rally Yalta vilket jag tycker kan kännas helt ok. Andreas är den ende förare som kört samtliga nio av de tretton deltävlingarna och när ändå bara åtta får räknas så spelar det ingen större roll. Tråkigt nog för arrangörerna är där inte heller någon av de andra i topp-fem som kör Rally Yalta. Så här långt är där bara fem Super 2000-bilar anmälda.
Efter Rally Yalta är det dags för San Remo där bland annat Patrik Flodin ska köra. Här gör även Craig Breen IRC-comeback i samma team som när han kraschade så illa så att co-driver Gareth Roberts omkom. Det är Sainteloc teamet som återigen ställer upp med en Peugeot 207 S2000 åt Breen.
För några dagar sedan avslöjades det att den skadade F1-föraren Robert Kubica var på väg att göra comeback i rally. Nu verkar det bli redan i kväll i ett rally utanför Turin i Italien om man får tro polska källor. Dock finns inte Kubica med i startlistan och detta kan ju bero på att han vill prova utan allt för mycket media. Vad polacken ska köra är oklart, enligt uppgift har han köpt en ”gammal” WRC-Subaru men den lär ännu inte vara tävlingsklar. Det har även nämnts Peugeot S2000 som tänkbar bil åt Kubica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *