Midnattsolssrallyt närmar sig och Ola Nilsson är segersugen med Porschen.

En kort blogg idag inte mycket nytt varken från WRC, ERC eller från den mera lokal horisonten. Midnattsolssrallyt närmar sig med start i mitten av veckan och målgång på lördag. Tävlingsledaren för rallyt Christina Lundqvist meddelar att läget är under kontroll.
Javisst. Men en hel del arbete återstår nu när de sista pusselbitarna ska på plats, både tävlingstekniskt och eventmässigt.
Hon bjuder dessutom på nya sträckor som inte gått på sommarrally på många år.
Tack vare ett nära samarbete med skogsbolag som Bergvik och några privata skogsägare har vi fått tillgång till flera vägar där det inte körts sommarrally på många år, så årets KAK Midnattsolssrally blir en blandning både av nya sträckor och av klassiska rallysträckor.
Man lyfte lite på ögonbrynen när Pontus Tidemands hemmatidning NWT berättade att han skulle utmana i år med sin Fiesta R2. Okej, en R2-Fiesta ihop med Appendix K, tror knappast det.
-Pontus kör i uppvisningsklassen utom tävlan och det ger dels en kul jämförelse mellan vilka sträcktider en av dagens rallybilar kan prestera i gentemot med de gamla klassiska rallybilarna.
-Dessutom är det vårt sätt att värna om den svenska rallyungdomen genom att ge Pontus ett ypperligt träningstillfälle.
Intresset från utlandet är också stort.
Intresset från utlandet är större än någonsin och av de omkring 150 startande är 28 från utlandet. Förutom våra grannländer kommer de från Tyskland, Belgien, Frankrike och Österrike, berättar Lundqvist.

*
I helgen är det även STCC på snabba Falkenbergsbanan med sina ”hang aruonds” och Ola Nilsson är revanschsugen efter den tuffa helgen i Göteborg där han tappade ledningen i Porsche .

– Jag känner mig extremt taggad inför Falkenberg. Idag har vi kört det första riktiga testet för säsongen, och det känns som jag ökat på kunskapsbanken kring Porschen. Det är fem år sedan jag var här senast vilket innebär att testdagen var värdefull för mig.
Inget annat än seger räknas i helgen, säger Ola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *