Midnattsolsrallyt i TV8 och tunt med klassikertävlingar i södra Sverige.

Ett litet tv-tips, missa inte Gran Tourismo i kväll på TV8. Har förhandsläst att det ska handla om Team Tidö, alltså rallyteamet där Björn Waldegård, Mikael Persbrandt och David von Schinkel kör med sina historiska Porschar.  Lär handla en del om Midnattsolsrallyt och det är ju alltid intressant. Bänka dig framför apparaten 22.00!

På tal om klassiskt rallytävlande så har Klassiska Rallycupen publicerat förslag på tävlingskalender för 2011. En kalender som inte gynnar deltagare söder om Dalälven precis. Sydligaste deltävlingen blir i Skänninge, medan resterade barmarkstävlingar körs i Almunge, Örebro och Säffle. Lägger man sedan till att även Midnattsolsrallyt körs i mellansverige, är det bara att konstatera att ”sydlänningar” inte ska syssla med historiskt rallytävlande…

Klassiska Rallycupen är en egen förening och lägger naturligtvis sin tävlingskalender som det passar dom och medlemmarna, konstigt vore det annars. Men som allmänt klassikerintresserad tycker jag ändå det är synd att ingen av deltävlingarna hamnar härnere. Tidigare har både Kristianstad, Asarum och Hörby dugt som arrangörer men inte till nästa år, synd om jag får säga min mening.

Återstår för oss här nere, skriver oss fast min tanke i första hand är Volvo Original är då de två mera lokala klassikercuperna, där båda lär stöpas om till nästa år. PR Tryck Classic Rally Cup byter namn, men fortsätter i stort sett i samma form som de senaste tio åren. Sydsvenska Klassiska Cupen byter också namn, siktar på en gemensam cup med kamraterna på andra sidan sundet och byter namn till Rally Cup Öresund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *