MC-stjärna menar WRC är det häftigaste, ingen Pontus på Sardinien och ”Loud tribute” till Erik!

BloggOgier2Sebastien Ogier kände för lite uppvärmning inför Rally Italia Sardegna och tog med sig MotoGP-stjärnan Andrea Dovizioso ”for a spinn” i WRC-Polon. Detta för få Dovizioso att märka skillnaden mot de två hjul han normalt sett hanterar med sin Ducati i VM.
När Ogier ” cranked it up to race speed on the gravel roads around Olbia” blev 29-åringen imponerad från Julien Ingrassias normala position.
Ni har ingen aning om hur extremt detta är, hur snabbt de kör på de här smala vägarna och framförallt, hur kraftfulla de här bilarna är, summerade mc-åkaren efteråt.BloggOgier
Helt ärligt detta är det mest uppskruvade jag gjort i hela mitt liv och bara att erkänna, MotoGP är inget mot det här!
Ogier var förra veckan inbjuden att kika bakom kulisserna hos Ducati Corse för att följa Doviziosos förberedelser och ville nu bjuda tillbaka.
”The Taxi ride” var mitt sätt att tacka och jag är glad över att han verkade gilla det, menade Ogier med ett leende.

*
Sardinien blir det andra racet för Skoda Fabian i R5-skick men tyvärr för oss med blå/gula ögon utan Pontus Tidemand i en av bilarna. Esapekka Lappi kör så klart en bil och i den andre sitter, tycker jag märkligt nog asfaltslickaren Jan Kopecky. Lite konstigt med tanke på att Tidemand var så bra med i Portugal att inte ge honom chansen att öka på poängskörden i WRC2.
Nu finns det säkerligen någon orsak till att Skoda-basarna gör så här och som de inte meddelat mig, tråkigt kan jag ändå tycka.…

*
Hässleholms snabbaste dansk är nog Karsten M Svensson som driver K.M Svensson Motorsport AB ute i Laxbro några kilometer utanför stan. I år är det 10 år som han och Per G. Hansen kört rally ihop mestadels i ”Rothmans-Porschen” och detta vill nu de båda fira. Inbjudan har gått ut där man skriver, ” Per G. og Karsten har kørt sammen i 10 år K.M Svensson Motorsport AB fylder 10 år Karsten har 25 års jubilæum i sin motorklub
Det fejrer vi Lørdag den 4. juli under Race for Life med Åbent Hus på Sleipnersvej 17 i Ringsted fra kl. 12 til kl. 16
Kom og hils på – se et par af racerne – få en motorsnak – underholdning med race på P-pladsen!
Vi serverer en pølse og et glas… Tilmelding til Ingelise på tlf. 70 21 94 50 eller ilb@stratos.dk”.
Kul initiativ som vanligt när det handlar om rally på den sidan Öresund

*
BloggSträngnäsPå torsdagkväll är det dags för Rallycross igen med tävling på Strängnäs Motorstadion. I första deltävlingen vann Kevin Eriksson den tuffa finalen och har nu favoritryck på sig.
Det är många snabba förare som är med och det gäller att vara på tårna, säger Kevin som ser fram emot att få möta teamkamraten i Olsbergs MSE Sebastian Eriksson som kommer hem från X-Games rallycrosstävling med en bronsmedalj i bagaget.
Det är bra att han kommer hem och kör, fortsätter Kevin.
Sebastian fick chansen att åka till USA för att köra och han har visat att han är minst lika snabb, om inte snabbare än toppförarna där borta. Han blir ett kvitto för oss andra på hur vi står oss i den internationella konkurrensen.
Andra namn som nämns som kandidater till final är Lukas Walfridsson, Eric Färén och Niclas Grönholm.
I Supercar Lites är det i gänget Kevin Hansen, Simon Olofsson, Sandra Hultgren och Tobias Brink som är mest segertippat.
I Super Nationell Klass 1 kommer Mikael Dahlberg att försöka försvara sin seger från Westombanan i Arvika. Veteranen och publikfavoriten Urban Bergström utmanar.

*
BloggSkyttEn Opel-spottare av grov kaliber Pierre Skytt som lämnar rapport från Westerqvarn, ” Hej Tommy, En lite rapport från bilträffen i Kolbäck, vid Westerqvarn som alltid lockar stora mängder bilar och publik. Ikväll var det ”ovarma” vädret lite av en bromskloss trots solsken, för att ta sig hit men ett par hundra bilar och 100-talet motorcyklar visade upp sig. Om bifogade bilen var den största publikmagneten vet jag inte men jag hedrade i alla fall bilen med ett par bilder. Den grå Peugeot 202 bredvid var lite unik i alla fall. Dom allra flesta hade tagit sig från Västerås och inte Eskilstuna som jag åkte ifrån. Hemvägen tog vi via Kolbäck och Köping, där torget var fyllt av…. inte rallybilar ikväll men en orienteringstävling som spärrade av torget med omnejd. Vägen togs också via Arboga sen hem till Eskilstuna igen. Allt för att komma nära lite klassisk rallymark i det hängivna Västmanland. ”.

*
I helgen hölls det traditionsenligt Saab-träff i Trollhättan men den här gången utan Mr Saab himself, Erik Carlsson. Självklart kom hans bortgång att prägla träffen som inleddes av att Saab-museets chef Peter Bäckström berättade om Eriks önskemål efter sin död.
Erik ville inte ha något tråkigt minne och absolut ingen tyst minut, berättade Peter inför tusentals församlade Saab-entusiaster från hela världen.
Istället ska vi ge Erik en ”loud” (högljudd) minut så därför gentlemen, start up your engines!
Direkt efter påbudet från Peter varvades jag vet inte hur många, två-takts Saabar upp. Ljudet var öronbedövande och blåröken låg tät som Londondimma över området. Jag är helt säker på att Erik i sin himmel skrattade och njöt av hyllningen. Leta på you tube efter ”A loud tribute to Erik Carlsson” och du får njuta av sex minuter tvåtaktsvrål. Själva är jag sedan länge botad från Saab-sjukan men blev ändå rörd, helt enkelt en magnifik hyllning till vår stora Saab-stjärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *