Mats Jonsson vann som tippat, larmet gick i Jockes WRC-Focus, Viktor rullade och skånske östgöten ”bara ” trea!

Idag bytte jag WRC och annat rallyinspirerat mot andra hästkrafter, eftermiddagen har tillbringats på Jägersro och V75-loppen där. Inte så att jag är överdrivet intresserat av trav, men att se det live och även spela någon liten tjuga är faktiskt riktigt roligt, klart inte som när ”riktiga” hästkrafter är inblandade men ändå helt Okej. Skriver bloggen i samband med serviceuppehållet och vi ska snart rulla fram till ”TK-ut” för andra etappen så det blir en kort blogg.

*
Rally-SM i Linköping blev minst sagt dramatiskt. När nu min tippade vinnare Mats Jonsson gick och vann samtidigt som Jerker Axelsson fick bryta med trasig oljekylare är guldstriden fortfarande inte avgjord. Räkna med en tuff uppgörelse i Uppsala!
Tråkigt nog fick Jerker sällskap av såväl hemmafavoriten Per-Arne Sääw som fick tekniska problem på ”Hyr-Fiestan”. Jocke Grahn var inte alls med i matchen och på sträcka åtta gick larmet i bilen och man valde att parkera.

*
I 2WD orsakade en lossnad vattenflaska en rejäl avåkning för Viktor Henriksson vilket öppnade för ny seger för Leif Peterson med Johan Holmberg som tvåa.

*
Även Mikael Lindquist och Per ”Börje” Andersson hade allt för mycket bromsolja i systemet i början av rallyt och då hjälpte det inte att man idiotkörde på sista sträckan, en tredje plats blev resultatet. Vann gjorde Robin Friberg efter en tuff uppgörelse med SM-ledaren Jan-Erik Folkesson.

*
Mattias Adielsson höll sitt löfte och tog andra raka segern i Otrimmat 2WD. Nu har jag itne räknat på poängen, men f-n vet om han ändå inte har chans att försvara SM-titeln i händelse av seger i Uppsala…

*
Markus Theorin är onekligen en talang av rang och segern i Junior-SM med Cittran imponerar. Menn allra snabbaste junior ar så klart en Opel och detta i händerna på Daniel Röjsel och med en 940 som tvåa där Emil Karlsson skötte spakarna.

*
Noterar även att Ukrainakrisen drabbar rallysporten och i dag meddelad arrangören av Yalta-Ukraine Rally att man ställer in sin tävling i FIA European Rally Trophy.

*
I morgon väntar RS i Dalby med Arlövs MC som arrangör. Stort startfält med många grusåkare ska ge sig i kast med det kombinerade grus/asfalt provet. Dock lite avslaget då varken Black Beauty eller Silver-VOC:en finns på plats. Andra åtaganden sätter hinder, men både jag och Roland önskar alla er andra lycka till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *