Mats Jonsson avstår SM vilket gör PG till storfavorit plus parkeringsstrul!

En enda skåning finns med när Rally-SM ska avgöras i Katrineholm till helgen och det är som vanligt Hässleholms Ford-åkare Jonas Olsson. Något SM-guld kan inte grävaren från Åhuskärr plocka hem, men bronset kan med lite tur hamna hos det röd/gula Fiesta-teamet där Mikael Jönsson sköter notläsningen.
Med bara totalt femtiotvå anmälda i SM-delen känns finalen lite avslagen. Ett annat bevis på detta är att redan klara SM-vinnaren i Trimmat 4WD, ja just det Mats Jonsson, avstår SM-delen i KMK-Trofén. Istället väljer han att köra något som kallas den Internationella-klassen och det öppnar äntligen för en ny segrare i SM-klassen. Märkligt att det krävs att drygt femtioårige Mats inte tävlar för att det ska bli lite spänning och ovisshet?
Intressantast i fältet är utan tvekan PG Andersson som plockar fram sin egen Mitsubishi för att vinna Otrimmat 4WD. Utan tvekan blir han storfavorit och inte nog med det, jag tror även att han kör hem finalen totalt. Någon som sätter emot?
Förlåt Per ”Börje” Andersson du är ju också skåning och är med i finalen som kartis hos Mikael Lindquist i WRC-Focusen. Parets säsong har varit strulig, en mild underdrift och en seger i finalen hade säkert suttit fint. Jag håller tummarna för er!
Samma sak för finalens gladaste gamäng, Ryds friskus Janne Kristiansson i Trimmat 2WD. Ingen motgång är för stor för Janne, han tar ner dom på bröstet och kickar iväg dom direkt med full kraft på volley. Kökssnickaren från Mohedas rykte som kraschkung är numera bara en skröna, har bara brutit en SM-tävling och är nästan säkerheten själv. Men visst, en massa lösa icke nödvändiga detaljer som kofångare, bakljus, blinkersglas och ibland bakskärmar brukar få stryka på foten när väldige Janne ställer upp 940:an i våldsamma sladdar. Publiken älskar honom och jag är av samma uppfattning. Go for it Janne!
Över till något helt annat, parkeringsstrul. Utanför tidningen finns ett antal parkeringsplatser på gatan, inte många men ett drygt tiotal bilar får plats. Idag kom jag tillbaka från eftermiddagens jobb och var i lite tidspressad då redigeraren satt och väntade på bilderna från förmiddagens jobb. Detta plus ösregn, plus fullt på gatan fick motorbloggaren att bli lite irriterad.
– Men vänta där är ju en ledig plats, eller åtminstone en halv.
För en Volvo 850 hade parkerat med linjen mitt under bilen och tog alltså två platser. Vad säger man om en sådan parkering och vilket straff borde utdömas? Skampåle på torget är för lindrigt, nej förr då en helkväll där Jonas Gardell står för underhållningen!
Jag gav mig dock f-n på att jag skulle kunna tränga in Subarun framför Volvon. Efter lite trixande står bilen på plats, mindre än en centimeter framför Volvons kofångare. I triumf går jag ut, stolt som en tupp och tänker på stollen som parkerat Volvon, där fick du!
I samma ögonblick kommer där en gråhårig dam promenerade rakt emot mig. Hon ser att jag med lite möda plockar ur grejor från min bil och då säger hon.
– Jag hoppas att jag inte parkerade för nära din bil så du fick problem?
Jag svarade så klart.
– Absolut inte, inga problem alls!
Ibland känns det bättre att inte vara helt ärlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *