Manfall bland WRC-åkarna i Italien, PG tycker Hyundai verkar intressant och Ola kör Scirocco-final som klar vinnare!

Näst sista WRC-tävlingen Rally Italia Sardegna är rena ”tio små ……pojkarna”, toppåkarna försvinner på löpande band och allra först att försvinna och dessutom genom avåkning var faktiskt Sebastien Loeb. Redan på dagens första sträcka gick det för fort ( kan Seb ha varit ofokuserad efter sitt nionde VM-guld?) och han hamnade i diket. Miko Hirvonen hoppade direkt upp i ledning med Petter Solberg tätt bakom. På fjärde sträckan snurrade Latvala av och kraschade kylaren och så var även han väck. Wilsons sista M-sport- hopp var nu Solberg men på sträcka sju försvann stora delar av Fiestafronten och då parkerade även han.
Nu ligger ryssen Novikov tvåa, en minut bak Hirvonen och ytterligare en minut efter är Ott Tänak. Mads Östberg kör för tillfället en ”framhjulsdriven” WRC-Fiesta sedan diffarna behagat krångla. Trots problemen håller norrmannen fjärde platsen med en sträcka kvar att köra av dagens etapp. Imponerad är man ju av VW Motorsports Skodaförare Sebastien Ogier och Andreas Mikkelsen femma respektive sexa med sina ”undermotoriserade” S 2000-bilar.
Hoppas jag nu på seger för Hirvonen? Klart jag gör, men min magskänsla säger ändå att det händer något skit för Miko. Kan det bli Ford i topp ändå och vågar man då hoppas på favoriten Tänak med den tuffa frisyren…
Läser i Värmlands Folkblad att PG Andersson är tämligen trygg i förhoppningen att köra SWRC även 2013. Teamet är mycket nöjda med hans insatser och vill uppenbarligen ha honom kvar och vad jag förstår stannar PG gärna. Men han lämnar en dörr på glänt mot högre mål när han konstaterar att ”Hyundai verkar intressant…”
Om två veckor var det tänkt att finalen i Danska Rallymästerskapet skulle köras på Bornholm. Jag var klart imponerad av Bornholms Motor Sport som fått ihop nästan tio mil special på den lilla ön som bara mäter cirka tre mil rätt över. Tyvärr har man nu tvingats ställa in när inte mer än 25 ekipage var anmälda och detta trots förlängd anmälningstid. Arrangören hade hoppats på minst fyrtio bilar så nu blev det inte något rally på ”solskins øen”.
I helgen är det dags för sista deltävlingen i Scirocco R Cup och där har ju Hässleholmaren Ola Nilsson redan gjort rent hus. I finalen får han fint sällskap av nykorade världsmästaren för GT-bilar Manfred Winkelhock och Le Mans-meriterade Emanuele Piro och Frank Biela. Undrar om dom har koll på vem som sitter i den röda Sciroccon? Om inte så lär de snart få känna på när en ”riktig göing” biter ifrån!
Skrev för en vecka sedan om den nitiske ”vägjobbbaren” som tyckte jag körde för fort på E22:an trots att jag höll exakt skyltad hastighet. Träffade en kompis häromdagen som även han råkat ut för den nitiske på samma vägparti. I sin stora timmerbil är han alltid väldigt noga med hastigheten vid väggjobb och så även den här gången. Detta var dock inget som den ”nitiske” var imponerad av utan precis som för mig, for han rätt ut i vägen vilt viftande med armar och ben.
Nu är ju snart den nya motorvägen klar och då har kanske inte den ”nitiske” något jobb på ett tag. En öppning kan vara att erbjuda polisen sin unika förmåga, att bara genom ögonen avgöra hur fort bilar kör. Väck med laserapparater och kameraskåp, ställ den ”nitiske” där och sedan är det bara att plocka in fartsyndarna. Fast han får nog slipa lite på den unika förmågan, för i två fall har han åtminstone haft helt fel…
Trevlig helg.

3 svar på “Manfall bland WRC-åkarna i Italien, PG tycker Hyundai verkar intressant och Ola kör Scirocco-final som klar vinnare!

 1. De där ”nitiska” har man råkat ut för ett par ggr trots man har legat under rådande hastighet med tanke på att de befunnit sig precis vid gränskonorna.

  Har blivit ett obligatoriskt mittfinger sen antingen 3 alt 4 fingrar beroende på om man hållit 30 eller 40 km/h.

  Nä ge PG en Skoda istället så han har en bil som håller ihop mer än 3 sträckor.
  Skit i Hyundai han har ju utvecklat WRC från scratch innan som tyvärr inte ledde till nåt.

 2. Tur att vår gode bloggare TS inte kraschar likt MIV !!! ?? som verkligen har uttämt sitt kunnade! eller skriver om crach a lá övriga media, för vår alltid vinnade fransman! En liten avåkning … å ja min favorit, J-M L, åt skogen igen 🙁 ..  Världens snabbaste, men inte säkraste förare!
  Å till våra påltgamar, lagens långa arm, hoppas att den även kommer att ”hemsöka” er, Ni finns ju på bild!!! ? är ju bara när någon vill använda lagen! eller vågar!?
  ottosson

 3. Ursäkta, påltgarmar … skulle ju varit, ja just det Ni är, hoppsas att Ni stavar bättre än ”mig”!!!!!
  Ibland vill ”pannan” mer än vad fingarna klarar av!
  En bild säger mer än tusen ord, . och orsak till personskada eller i alla fall försök med uppsåt, ja … , misstänker att fängelse finns med på skalan, men ja .. där finns ju oxå plåt, ja i ”buren”.
  Happy Rally!  ”and stay on the road”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *