Loeb valde Rally Sweden, nya Citroénlooken är lite mesig, Tidemand till M-Sport och ett nöje att köra på vinterväg!

Rally Sweden drog en riktig vinstlott när Sebastien Loeb idag presenterade vilka fyra WRC-tävlingar han ska åka till nästa år. Premiären i Monte-Carlo Rallyt och hemma tävlingen Rallye de France var väl riktiga lågoddsare, men att han skulle plocka Värmlandskogarna för ännu ett framträdande var en stor överraskning. Här har han i stort sett bara lyckats en gång, 2004 när han vann sedan har det varit mest skit med allt från rullningar till tekniska problem. Kanske är det detta som lockar, att vinna en sista gång innan han kan gå vidare mot nya mål…
Den fjärde tävlingen är ännu inte utsedd och min gissning är att det blir något asfaltrally, kanske Tyskland som körs strax intill Loebs hemmavägar i Alsace. Hur som helst kommer Citroénteamet inte heller att använda startnummer ett i de tävlingar där inte Loeb kör av respekt för ”världens absolut bäste rallyförare”. Borde kanske göra något i stil med när de stora hockeyspelarna lägger av och hänga upp deras tröja i ishallen. Fast det är klart, hänga en WRC-Cittra i taket är inte riktigt lika enkelt…
Mer Citroén och tävlingsprogrammet för nästa år. Hirvonen kör samtliga tretton race, Dani Sordo så här långt åker elva medan nye Khalid Al-Qassimi är klar för åtta tävlingar och däribland Rally Sweden.


Citroén passade även på att visa upp DS3:an i den nya looken för ”Citroén Total Abu Dhabi World Rally Team” där rött, vitt och guld dominerar. Smak ska man inte diskutera, men jag tycker faktiskt den ser lite mesig ut. Borde kanske tipsat om Silver-Voc:en med sina röda prickar, ”snyggt men inte pråligt sa räven och målade svansen grön…”
I morgon fredag är det kanske lite av ödestimme för Pontus Tidemand som då får chansen att visa upp sig i en WRC-bil hos M-Sport i England. Framfarten i ”akademin” har inte gått spårlöst förbi och nu är detta lite av belöningen. Nu tror jag inte att Pontus inbillar sig att han får andra bilen vid sidan av Östberg men bara detta att få komma till Wilson & Co är självklart positivt.
Läser i tidningen Bilsport att det verkar lite luddigt med samarbetet STCC och TTA inför nästa år. Enligt SBF-ordföranden KåGe Schildt finns ännu inget avtal påskrivet och han är bekymrad över vad som händer. Ett bekymmer jag delar då svensk racing på inga villkor har råd med ännu ett katastrofår!
Har idag korsat Göingeskogarna både på längden och tvären i rena ”tjänsteförrättningar” och då haft förmånen att till stora delar köra på vita osaltade vintervägar. Måste säga att detta som jag upplever som ett rent nöje med fyrhjulsdrift och fräscha dubbdäck, menar vissa istället är trafikaos, halt och näst intill oframkomligt. Körde ikapp en Volvo på en torr och helt halkfri asfaltväg som höll runt fyrtio med en lång kö efter sig. Ingen som helst tvekan utan att föraren upplevde att han var ute på fullständigt livsfarligt uppdrag och förberedde sig på att åka i diket vilken sekund som helst. Till slut kunde kön köra förbi mannen som satt med stel blick stirrande rakt fram och med vittnande knogar runt ratten. Att i detta sammanhanget ens andas ordet nöje torde ha renderat att Motorbloggaren gått omkring med ett blått öga på kvällens luciafest i motorklubben. Därför sa jag inget när jag passerade…

2 svar på “Loeb valde Rally Sweden, nya Citroénlooken är lite mesig, Tidemand till M-Sport och ett nöje att köra på vinterväg!

  1. Min ”mission” har alltid varit att nya körkortstagare obligatoriskt skall köra minst ett par tre tävlingar i Folk-race eller rallytävlingar.
    Tänk vad vi som kört i skogen har mycket gratis. Vi har bilhanteringen bokstavligen i ryggraden, precis som att balansera en cykel, sitter inte det i ryggmärgen ramlar man.
    Men 95 % av Sveriges bilister kan inte ”balanser” och kör alltså omkring som potentiella omkullramlare i vinterväglag.
    Något som jag tycker man borde lyfta fram i trafiksäkerhetsdebatten.
    Men jag håller med – en rejäl vinter är det mest underbara som finns, speciellt när man bor som jag med 15 km krokig mindre landsväg som är som Sågen-sträckan hela vägen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *