Loeb tog sin sista VM-titel, Mats överlägsen på racerbanan och Silver-Voc:en fick däng, igen…

Så tog Sebastien Loeb sin nionde raka WRC-titel i Rallye de France och som det ser ut nu även den sista. Jag vet att jag ibland hackat på Seb mest då för att jag varit irriterad över hans överlägsenhet. Men så mycket är väl klart, en sådan rallyförare kommer aldrig världen mer att få se, nio raka VM-titlar snacka om ”outstanding performance”…
Att sedan få vinna inför hemmapubliken är naturligtvis extra stort och vad jag förstår var han rörd till tårar när alla de tiotusentals fansen ville hylla sin hjälte vid målet. Så här sa Loeb på podiet.
– It is incredible…we were dreaming about this at the start of the rally…all these people…it is wonderful…for me this was a dream all the weekend….an amazing atmosphere…really happy about this…
Latvala slutade tvåa och Hirvonen trea. Neuville körde in som fyra medan Mads Östberg slutade femma. Mitt tips var väl ganska okej, även om nu Solberg roade sig med släcka ner byar och att Hirvonen var snabbare än jag trott.
PG Andersson slutade fyra och tappade SWRC-ledningen till Craig Breen med fem poäng.
– Allt kommer att avgöras i Spanien, konstaterade PG.
Ledaren i klassen Hayden Paddon från nya Zeeland hade verkligen otur och åkte av i ett djupt dike på sista sträckan och bröt. Bittert konstaterade Paddon.
– Ett litet misstag förstör hela året!
I WRC-Academy vann 23-årige walesaren Elfyn Evans både klassen och hela ”akademin”.
– Detta ska bli min språngbräda till WRC 2013, konstaterade Evans.
Fredrik Åhlin slutade fyra och Pontus Tidemand sexa, godkänt men inte mer.


När man skriver om Loeb så glider man ju osökt in på den skånske varianten Mats Andersson från Eslöv. Sjunde raka segern i Södras RS-DM blev det i Svedala Runt som avgjordes på Sturup Raceway. DM-titeln är så klart säkrad även om sista tävlingen körs om två veckor och då på Mats hemmaplan i Eslöv. Egetnligen var det aldrig något snack om saken även om Mats handikappades av blöt asfalt i första omgången. Hemmahoppet Roger Persson hade betydligt torrare och var den som hotade ”Asfalttkungen”. Men när det var dags för andra åket var det mer lika med torr asfalt, då visade Mats sin Loeb-klass och åkte åttor runt resten av gänget. Roger kunde vunnit B-klassen och slutat tvåa totalt men bröt efter målgång på sista provet. Istället var det SMK Hörbys Martin Andersson som övertog.

 

 

Pappa Tommy ”Krull” laddade på för fullt med sin M3:a för att slå ättelägget men det tog ett abrupt slut i en betonggris på tredje provet. Efter en piruett på gräset fick sig ”grisen” en omgång som slet av spoliern med mera på den vassa ”bayraren”. Nu vet man nog vad som det snackas om hemma i Stehag…
Själv hade jag ingen av mina mera lyckade dagar (när ska en sådan dyka upp kan jag undra?) och fick ”som vanligt” däng av resten i A-klassen inklusive Black Beauty. Var inte ens nära att hota den svarte …..eln och vet inte riktigt vad jag ska skylla på, någon som har förslag?
Vassast i klassen var Hässleholms snabbaste kranförare Tyko Nilsson före min klubbkompis Rickard Fors. Tyko tyckte ändå att jag behövde tröstas och sa.
– Du är alldeles för snäll som ger oss så mycket handikapp att vi vinner!
Vet inte om han skojade, eller?
Fick även stryk av Grupp-E drottningen Viktoria och Thord Lindh och för vilken gång i ordningen vet jag inte, men min granne som är ”extra-mor” till Thord håller säkert ordning på det. Nu är det väl så att det för mig är lättare att få stryk av Viktoria en ung snygg tjej än två ”hel och halvgamla gubbar” i den ”svarte”. Nu hade ”Vickan” lite fördel i första heatet, sol och så där kanske tjugofem plus grader mot mig, nästan minusgrader plus riktigt dyngblöt bana (ja, ja jag överdriver kanske lite…). I andra omgången var det mer lika vädermässigt men då hade istället illvilliga funktionärer (så uppfattade jag det) minskat ner avståndet till ett gäng koner så att Silver-Voc:en knappt ens fick plats. När man sedan kör med fullt påslag, så där hundratjugo ( kanske lite överdrivet?) fattar ju alla att någon liten dj-la kon måste bara flytta på sig…
Nu blev det en dryg halvminut till Golf-teamets fördel och den marginalen ska jag plocka tillbaka i Eslöv. Fast då är där vl något annat som ska -dj-las…
Blev rättad angående gårdagens hyllning till ”SM-guldaren” Jonas Olsson när jag skrev att han var ”förste skåning att vinna SM-guld i rally”. Håkan Ekholm i Ängelholm, snabb Saab-åkare en gång och sedan duktig co-driver rättar:
” Jag tog faktiskt SM-guld år 2000 som kartläsare till Magnus Gustavsson. Det är ju inte så lätt att hålla kolla på alla kartläsare…”
Ber om ursäkt Håkan, klart du ska ha rättmätig hyllning och som du avslutar ” Jättekul att vi blir fler”…
På andra sidan klotet har dom kört någon sorts Formel-tävling där Sebastien Vettel vann före Masa och Kobaysahi. Nu leder Alonso fortfarande men Vetttel knappar in.

5 svar på “Loeb tog sin sista VM-titel, Mats överlägsen på racerbanan och Silver-Voc:en fick däng, igen…

 1. Tommy jag har en väldigt enkel lösning på ditt problem.

  Bromsa senare, håll högre kurvhastighet och gasa tidigare.

  Bara att komma igen om 2 veckor, ska försöka ta mig dit då.

  Enligt SMS rapport så var det lite förtvivlat i Lindhteamet efter att blivit två.
  Men som Tordh själv beskrev det, vi vill stå överst om två veckor.

  Mvh Kennet

 2. Efterlyser resultat från Svedala runt. Hittar inget på Svedalas motorklubbs hemsida. Dåligt!
  Jo jag vet, ”förr fick man minsann vänta till veckans nummer av Idrottsbladet kom”, MEN nu är det 2012 och nog borde man kunna hitta ett resultat på nätet när nu klockan hunnit bli 22.30!

  1. Hej.
   Visst är det lite sen resultat uppgradering, men i mitt fall tycker jag det kan kvitta. För mig får resultatlistan gärna glömmas…
   MVH
   Tommy

  1. Hej.
   God match? Var det inte spel mot ett mål…
   Til Eslöv ska vi ändra taktik, hur är hemligt och den ska vi köra oavsett regn eller ej. Men visst, lite väta vore inte fel.
   Vi ses!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *