Loeb rullade, Latvala och Solberg i diket medan Miko leder och Stoffe vinner premiären!

Vilken dramatik Vodafone Rally Portugal bjuder på!
Först rullar Loeb, just det rullar och skrotar Cittran på sträcka tre i gårkväll. Enligt kommentarerna på wrc.com så läste co-driver Elena noten höger på krönet, då svängde Loeb vänster och blev plötsligt mänsklig. Guds gåva till rallysporten kan uppenbarligen göra samma typ av misstag som vilken C-förare som helst!
Någon omstart var inte att tänka på för Loeb. Vad jag kunde se av en lite suddig MMS-bild av vraket hade Elena ungefär samma sikt framåt som när vi i lumpen körde Stridsvagn S på P2 i Hässleholm…
Väderförhållanden under lördagen är enligt vad jag kunnat läsa mig till mer än urusla, kraftigt regn och dimma vilket självklart försvårat för förarna. Latvala kasade ner i ett lerfyllt dike och blev kvar. En sträcka senare tyckte uppenbarligen Solberg, kan Latvala så kan jag och så var bägge Fordarna borta från toppstriden.
Efter sju sträckor leder Miko Hirvonen, en dryg halvminut före ryssen Novikov i Ford. En placering han fick till skänks när Mads Östberg körde punktering och rasade till bronsplats, fem sekunder bak ryssen.
Så till det riktiga glädjeämnet i Portugaldramat, Patrik Sandell och Maria Andersson ligger fyra. Okej, man har långt fram till topptrion, cirka tre minuter. Men vädergudarna är fortsatt sura i Portugal och ännu mer häftigt regn väntar. Med andra ord, allt kan hända. Sandell var dock nöjd trots de vidriga väderförhållandena på ”solkusten” och säger på sin hemsida.
– En bra start idag, förhållandena är otroligt, helt sanslöst svåra. Vi har kört i säkert tempo och klättrat rejält i resultatlistan.
Nu väntar två sträckor innan fredagen är avslutad. Tyvärr har rallyts tidsplan spräckts på grund av vädret när SWRC-åkaren Craig Breen fastnade i en vattensamling på vägen och stoppade all trafik. Rallybilarna fick ta en annan väg medan Breen stannade i vattnet för gott. Även sträcka tio har fått strykas på grund av vädret.
Pontus Tidemand maler på i WRC-Academy och ligger trea, knappt en och en halv minut efter ledaren Fisher. Fredrik Åhlin som ledde efter fredagen har trillat ner till sjunde plats, över fem minuter efter ledaren.
Då lämnar vi helgens andra begivenhet till förmån för den första, Simrishamnsmixen är för oss här nere av betydligt större dignitet. Gruspremiär! Smaka på ordet, gruspremiär visst vattnas det i munnen på oss rallydårar. Okej vinterrally har sin tjusning, asfaltsgnetande likaså men grus, snacka hur nu vill för det är trots allt detta rally handlar om.
Startfältet är maxat, inklusive debutanter över hundrasjuttio bilar på Österlen i morgon. Rallyintresse? Hyfsat som jag ser det…
Har funderat lite på tips inför morgondagen och nu kommer det.
4WD.
1. Stoffe Nilsson Subaru
2. Jocke Grahn WRC-Focus
3. Åke Jacobsson WRC-Focus
4. Johan Rudengren Mitsubishi
5. Björn Persson WRC-Focus
Fegtips? Kanske är Grahn vassare efter onsdagsträningen i Sösdalaskogarna än vad jag räknar med. På lördagskväll får vi se!
2WD.
1. Kjell Fransson Volvo
2. Mattis Olsson Toyota
3. Stefan Jonsson Golf
4. Hans Johansson Volvo
5. Thord Johansson Volvo
Som alla förstår som är insatt i ämnet rally, är dett fullständigt omöjligt att tippa i det här getingboet. Trist nog kan jag även meddela att regerande DM-vinnaren Jocke Kristiansson inte kommer till start. Corsan är ännu inte helt frisk efter duellen med husväggen i söndags.
Silver-Vocen:en är lastad och klar, imorgon åker den och Silver-Grisen kompis ner till Simrishamn. Det är vår, det är gruspremiär!

5 svar på “Loeb rullade, Latvala och Solberg i diket medan Miko leder och Stoffe vinner premiären!

 1. Att Latvala åker av i detta läget kan bli hans sista spik i kistan som 1:a förare hos Ford, hade jag varit Wilson hade jag sparkat ut JML och tagit Solberg som 1:a förare och Östberg som 2:a förare

  1. Tack Jimmy! Har känt mig ensam i diskussionen med Tommy om Latvalas kvalitéer. Visst en otrolig fortåkare i sina bästa stunder MEN allt för ofta så slutar det vid sidan av vägen.

   1.  Jag har stått bakom JML under alla tider i stort sett men nu har det gått för långt, 2 ggr i rad nu som han har kunnat komma ifatt Loeb men skiter bort det.
    Nä, han är blixtsnabb men han har inte DET som gör honom till världsmästare

    1. Hej Jimmy och Kurand.
     Härligt att Motorbloggen kan vara lite som en ”Kontaktannons” och att ni två fann varandra.
     Ok har väl lite svårt att försvara JML, ännu en dålig dag på jobbet är väl mitt bästa…
     Nu vet jag inte om Solberg som jag gillar, är första valet som ersättare. Tänk utanför lådan istället  Malcolm och slå ett nummer i Säffle…
     MVH
     Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *