Loeb med småstrul leder ändå WRC-Monte, stort Ramona tack, Flodin gör comeback i Opel och skånskt i Rally-SM!

Med en sträcka kvar att åka av torsdagens sex mer eller mindre snötäckta lurigheter leder fortfarande Sebastien Loeb WRC-inledningen Rally Monte Carlo. Men bakifrån pressar VW Motorsports morgonpigge Sebastien Ogier på allt hårdare. Poloåkaren inledde torsdagen på samma sätt som onsdagen genom att vara sträcksnabbast. Redan två sträcksegrar av nio möjliga i premiären av nya Polo R WRC var säkerligen mer än vad bossen Jost Capito ens i sin vildaste fantasi kunde drömma om. Att tiderna så här långt även räcker till att skugga Loeb är en annnan positiv överraskning. Visst, det skiljer drygt en och en halv minut men detta är fram till en niofaldig världsmästare i en extremt beprövad Citroén. Är inte Capito och Ogier nöjda med detta så vet jag inte vad som kan glädja i ”Das Auto” tältet?
Loeb har haft problem på torsdagen där snötäcket varit mer omfattande än på öppningsdagen. Trots detta har det blivit två sträcksegrar medan ryssen Novikov helt klart trivs bättre och även han har två sträcksegrar.
– Vi har ännu mer fart att koppla på, men då börjar vi närma oss ”the limit”, konstaterade Novikov på fjärde platsen.
En som har än större problem är Miko Hirvonen. Visserligen ligger Miko trea men han klagar på ”lack of confidence”. Vet inte riktigt vad det betyder men gissar att det mesta är åt h-e enligt världsmsätarämnet. Cittrateknikerna lovar att göra fler justeringar så att han får bättre ”feeling” i körningen till de avslutande sträckorna.
– Det är helt enkelt vårt jobb att ge förarna perfekta bilar och det ska dom få också, menade en ”vinkeltekniker” i en brittisk webbintervju.
Dany Sordo smyger sakta uppåt i listan, nu trea en knapp minut efter Ogier. En som överraskar positivt i mina ögon är Latvala på sjätte plats. Ingen idiotsatsning utan istället lugnt och fint så hör ”kraschkungen” säkerligen teambossen Capitos mantra i intercomen.
– Bilarna ska i mål, bilarna ska i mål, bilarna sk……..
Privatanmälde Juha Hänninen slog till med att vara allra snabbast på sträcka nio i Fiestan och hans sjunde plats imponerar på mig. Lite annat än att parkera på hustak med en Skoda som han gjorde i IRC-avslutningen…
Avdelningen besvikelser innehåller en norrman vid namn Mads Östberg i par med svenske co-drivern Jonas Andersson. Man får inte till det i M-Sport Fiestan varför vet inte jag, men en nionde plats fem minuter efter Loeb känns lite väl mycket.
I WRC 2 är det oförändrat tyskt i topp, Sepp Wiegand leder före Kremer, inte bra. Alltså att en Skoda är före en Subaru…
Dagen har annars inneburit att de flesta verkar ha ”lekt rommen” av sig. Första dagen bröt elva ekipage och idag än så länge bara ett, tolv totalt är mer normalt.
Måste ge Mitsubishi en stor eloge för hur man hanterar Ramona Karlssons bilbyte från japanskt till WRC-Skoda. Inga sura miner här inte, istället helsides annonser i kvällsmedia där man skriver” 2012 gick fort, det tackar vi Ramona för”. Detta ihop med snygg bild på Ramona ger en värdig avslutning på samarbetet. Stort Mitsubishi, så fixar proffs lite tristare nyheter!

Patrik Flodin kör igen, äntligen något positivt från Ilsbo. Tyvärr är det varken Rally Sweden eller något annat internationellt rally utan hemmatävlingen Hälsingerallyt som i helgen arrangeras av SMK Hälsinge.
– Det ska verkligen bli skitkul att få sladda runt lite, berättar Flodin på sin hemsida.
Inte nog med att Patrik kör utan kolla dessutom vad han kör, inget halvgammalt WRC-mög eller lätt rostangripen EVO någonting. Nej här handlar det om riktig rallybil nämligen den Opel Manta som Hälsingebröderna Nilsson välvilligt lånar ut. Allt annat än seger är i mina ögon omöjligt, Flodin i en Opel blir en mix som blir svårtuggad för konkurrenterna!
Fortfarande segt i SM-premiären Vinterpokalen. På måndag klockan 18.00 går anmälningstiden ut och idag är där bara trettio namn i på listan. Lite kul att Hans ”Kräbbleboda” Johansson och svågern Rickie Borgström finns med bland dessa. Bägge kör 240 och har dessutom identiska co-drivers nämligen Mathias Bengtsson. För att skilja dom bägge åt brukar Rickies notläsare kallas ”Benke”. Ett annat kul namn var Stefan ”Känd från tv” Håkansson som tryckt på ”enterknappen”, skickar sig och Fiestan till Sandviken första helgen i februari.
Robert Kubica nöjer sig inte med en ERC-satsning utan i helgen är det test för DTM i en Mercedes på spanska racingbanan Valencia. Kan han utmana Mattias Ekström?
I morgon kan det bli tufft med ett nytt inlägg i bloggen då det är transportsträcka ner till Loeb & Co. Vi får se hur dagen utvecklas, annars håll ut ”I´ll be back”!

3 svar på “Loeb med småstrul leder ändå WRC-Monte, stort Ramona tack, Flodin gör comeback i Opel och skånskt i Rally-SM!

  1. Någon här som vet något om TV sändning från Monte? Vet SVT sänder 55 minuter på söndag, men det lär ju inte vara med egna kameror. Har kollat alla betalkanaler men hittar ingen som sänder. Förra året sände ju både viasat motor och motors tv en halvtimme efter varje dagsetapp. Har jag missat något, någon som vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *